Никола Минчев ще води листата на ПП за евровота, започват разговори за общо явяване с ДБ

Никола Минчев ще води листата на ПП за евровота, започват разговори за общо явяване с ДБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Изпълнителният съвет на "Продължаваме промяната" (ПП) единодушно е избрал Никола Минчев за водач на листата на партията на предстоящите избори за Европейски парламент. Това съобщават от ПП, като допълват, че ще започнат разговори за общо явяване с "Демократична България" на евровота през юни. 

"Ние вярваме, че водач на листата за европейските избори трябва да бъде човекът, който най-добре ще представлява България в Европа. Никола беше успешен председател на Народното събрание и сме убедени, че от тази позиция и опит той няма да бъде просто един от 700 евродепутати, а ще е силен български глас в европейската политика", е заявил съпредседателят на ПП Асен Василев. 

Ръководството на партията е определило и водещите теми, които ще защитава в рамките на европейското семейство: "Европейски доходи в Европейска България; Промяна в подхода към миграцията в Европа; Силна икономика в чиста природа; Защитена България със силна армия", пишат от ПП.

А съпредседателят ПП Кирил Петков е заявил:

"Европа не може да бъде световен доставчик на социални услуги за сметка на сигурността и благоденствието на своите собствени граждани. Напротив, ние трябва да се стремим да привлечем само хора, които са готови да се интегрират в европейското общество и да допринасят за общото благо".

Относно общото явяване с "Демократична България" Кирил Петков и Асен Василев заявяват, че "единството в демократичната общност е важно, за да имаме силен глас в Европа", като ПП ще започне разговори за това.

Никола Минчев също коментира предстоящите преговори с ДБ: 

"Нашата цел е да имаме сериозно и качествено представителство в Европейския парламент. Относно това дали ще се явим заедно - това е въпрос на разговори.

Нашата силна увереност е, че трябва да бъдем единни отново и да не разделяме гласоподавателите, които са ни подкрепили вече и на парламентарни, и на местни избори".

Източник: БНР

 


 

Коментари

  • Чия унука

    24 Яну 2024 16:35ч.

    е тоз? Много бързо го произведоха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той е в ротацията на Лена, затуй

    24 Яну 2024 18:41ч.

    Един път Киро, един път Миро

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питанка

    24 Яну 2024 17:05ч.

    А какво ще стане ако мнозинството от гласоподавателите гласува с "Не одобрявам и не делегирам правата си на никого от кандидатите!"?! Няма ли това да е начин за мирно измитане на партийно-олигархичната мутро-милиционеро-ченгесарска шайка?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен ако питаш,

    24 Яну 2024 17:43ч.

    пусналите "Не гласувам за никого" трябва да намалят процентно състава на НС. Поне. Тоз КС какво дреме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или са

    24 Яну 2024 17:45ч.

    слепци с очи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен ако питат,

    24 Яну 2024 17:54ч.

    ЕП трябва да е дистанционен. Всеки евродепутат да си стои в държавата на местна заплата. Не са ни ни нужни загладени самодоволни лешпери. "Я видел Ленина" един вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едно време Народното събрание се събираше два пъти годишно за десетина ден и това беше

    24 Яну 2024 18:45ч.

    Депутатите през останалото време си работеха своята работа. Имаха пет лева месечна добавка към заплатата и пътуваха до София и обратно с влак на държавни разноски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никола! Няма да гласувам за теб! Заради продажните ти авери!

    24 Яну 2024 19:05ч.

    Иначе имах добро мнение за теб (сега е неутрално).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изборите са след 6 месеца, живот и здраве

    24 Яну 2024 23:15ч.

    Какво се разбързаха, отвличат внимание от Чаталджа, от ротацията или репутацията на народното събрание трябва да се досмачка при досегашните 10-13% одобрение с избора на атанас Атанасов за председател, ай сиктир. Всички, които гласуват за ппдб значи са им раздали пари под различна форма проекти и прочие, раздали са парите на народа за да ликвидират същия народ. Презрени измамници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • светлана

    25 Яну 2024 6:53ч.

    Не знам ,ама тоя ми прилича на куче в сурата.Това си е само мое мнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи