Никола Минчев: Решетките ще бъдат махнати, надявам се това да остане само лош спомен

Никола Минчев: Решетките ще бъдат махнати, надявам се това да остане само лош спомен

Метални решетки бяха поставени от вътрешната страна на вратите на централния вход на Народното събрание. Снимка: Мария Филева, БНР

Металните решетки, поставени на парадния вход на Народното събрание, ще бъдат премахнати. Това обяви председателят на парламента Никола Минчев. Пълна проверка ще бъде направена, увери Минчев, но, независимо от резултата, той поема отговорността за случилото се: "Е, аз все пак съм председател на Народното събрание, така че нося отговорност, надявам се това да остане само лош спомен", съобщава БНР.

"Ще бъдат махнати, съобразно препоръките на Министерство на културата. Свързахме се с тях още днес, за да ни връчат както акта, така и предписанието за премахване, ще се съобразим с тях без да ги обжалваме", обяви председателят на Нардното събрание Никола Минчев.

Той каза още, че поставянето на металните решетки е струвало 34 хил. лв.

Процедурата по монтирането им е придвижена от главния секретар на Народното събрание Габриела Килфанова. До него стигнала само докладна записка за вътрешно компенсиране на разходите от бюджета на парламента, имало е все пак устно съгласуване с експерти за поставянето на решетките.

Минчев изключи политическа атака предвид факта, че главният секретар  е назначение на  предишния председател на НС Ива Митева. Все още не е взел решение дали Килфанова ще бъде освободена:

"Дори да се стигне до такова решение, няма да го анонсирам през медиите", каза председателят на парламента.

Малко преди това Ива Митева защити главния секретар: 

"Аз съм, да, назначила главния секретар, и смятам, че главният секретар си е свършил работата така, както трябва да си я свърши. Мисля, че председателят на парламента трябва да върне лентата и да провери цялата фактология, но да се крие председателят на парламента зад администрацията, най-малко не е редно".

Ще бъдат премахнати и външните предпазни заграждения пред парламента. А на въпрос как ще се охранява сградата, Минчев заяви: 

"Както сме се пазили и досега, очевидно".

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • Z T.M.

    20 Май 2022 14:53ч.

    Това, че ще махнете решетките е добре. Това, че сте ги сложили е огромен минус за вас и в края на краищата ще ви отиде главата (мандата). Само дано да е по- скоро, преди да сте нанесли още непоправими вреди на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    20 Май 2022 14:59ч.

    Николчо,къв тоя страх,бре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще гледате дълго решетки, пич.

    20 Май 2022 15:41ч.

    Но не тия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи