Никола Минчев: Нямам нищо общо с отписването на Кирил Петков от "Да запазим Корал"

Никола Минчев: Нямам нищо общо с отписването на Кирил Петков от "Да запазим Корал"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев отрече пред БНР да е замесен в казуса "Да запазим Корал": "По никакъв начин не съм бил въвлечен в отписването на Кирил Петков от управителните органите на "Да запазим Корал". За самото сдружение съм работил по други казуси преди това, но конкретно по този не съм участвал по никакъв начин".

"Ако ме бяха попитали колегите Ви от "Биволъ", щях да им кажа същото", добави Минчев.

По-рано днес разследващият журналист от "Бивол" Асен Йорданов съобщи, че има метаданни с уникален код, които показват като съставители на фалшиви документи Лена Бориславова и Никола Минчев.

Това бе нова информация по казуса, за който изданието съобщи през уикенда, а именно, че Кирил Петков е излязъл от сдружението "Да запазим Корал" с фалшиви документи. 

Става дума за 2021 г., когато Петков трябвало да стане министър на икономиката в служебен кабинет, но все още бил член на Управителния съвет на неправителствена организация "Да запазим Корал". Изданието публикува документи, за които твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на "Да запазим Корал" Атанас Русев.

Кирил Петков и Лена Бориславова вече взеха отношение по темата. Петков обвини бившия си съратник Русев във връзки с Румен Николов-Пашата, както и че "активиран" по предварителен сценарий за скандал точно в този момент. А Бориславова не отрече или потвърди данните от разследването, но беше категорична, че не се притеснява от проверка и призова органите на реда да си свършат работата. 

С казуса вече се зае и прокуратурата.

Източници: БНР, dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • Никола Минчев: Нямам нищо общо

    29 Апр 2024 15:40ч.

    поведение и облик на келеш. И това беше председател на парламента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    29 Апр 2024 17:37ч.

    Само честният, неподкупен и неподдаващ се на влияние Български съд може да каже това !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    29 Апр 2024 15:55ч.

    Ами какво друго са каже момчето - ще отрича до последно, макар да са го хванали на калъп.) Много, ама много ми се иска тези напудрени многознайковци да влязат в затвора. Тогава усещането за справедливост у българите може да се повиши с няколко процента. Да се готвят Боко и Шиши. Хич да не си помислят, че около престъпленията на пепейците сме забравили за техните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адвокатска кантора Джингов, Гугински, Кючуков и Величков

    29 Апр 2024 16:25ч.

    Адвокатското дружество "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков" е люпилнята на всичките тези корифеи на правото - Мустакатото Ленче и оня рогач мъжа й, Никола Минчев и т.н. все видни български юристи измамници. Киро Алангрото е друга бира. Миналия юни внезапно и неочаквано се удави в септичната яма в двора на имението си единия от съдружниците в кантората на мафията - т.н. адвокат Джингов. И случая бе заметен под килима естествено. Проследете внимателно с какво се занимава адвокатското дружество през годините и кой сипе суперлативи за него - вестник Капитал естествено. Така че, гардероба със скелетите може би се крие там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    29 Апр 2024 17:14ч.

    Плъховете бягат от потъващия кораб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анобим

    30 Апр 2024 0:54ч.

    Ами неговото име в документа. Ако приемем, че не лъже, то най-близкото обяснение е, че са ползвали компютъра му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи