Никола Минчев: Няма основания за тревога заради Украйна, у нас ситуацията се преекспонира за вътрешни цели

Никола Минчев: Няма основания за тревога заради Украйна, у нас ситуацията се преекспонира за вътрешни цели
Темата Украйна се следи внимателно, няма основания за някаква тревога в българското общество. Ситуацията се преекспонира за вътрешни цели. Това коментира председателят на парламента Никола Минчев в отговор на въпрос за ситуацията около Украйна.


 

Попитан от кого и с каква цел се прави това, Минчев отговори "от опозицията, за да се създава допълнително напрежение, от което нямаме нужда".

 

По думите му, до момента няма депозирано предложение за нарочна декларация на парламента по темата, но ако има, ще бъде разгледано.

 

Според Минчев, на този етап не е необходимо някакво допълнително действие на парламента, тъй като не е чак толкова напрегната ситуацията.

 

"Има някакво напрежение там, но няма да се стигне до нещо по-сериозно, за което да излизаме с декларация на този етап", каза Минчев.

 

Председателят на парламента Никола Минчев участва във възпоменателното събитие в Софийския университет, с което беше отбелязан Международният ден в памет на жертвите на Холокоста - 27 януари.

 

Източник: dariknews.bg

 

 

 

 

Коментари

 • Кедми: САЩ се готвят да приемат руските изисквания за стратегическа сигурност (и видео

  27 Яну 2022 19:47ч.

  Израелският експерт Яков Кедми коментира изявленията на президента на САЩ Джо Байдън, направени по време на неотдавнашна пресконференция, и заключи, че САЩ се готвят да приемат руските стратегически искания за сигурност Кедми припомни, че Владимир Путин иска да се изключи военното присъствие на алианса и в Румъния, България, Полша и балтийските страни, където вече се намират военните бази на блока https://bgr.news-front.info/2022/01/27/kedmi-sashh-se-gotvyat-da-priemat-ruskite-iziskvaniya-za-strategicheska-sigurnost-i-video/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украински войник откри стрелба по колегите си, убити и ранени

  27 Яну 2022 19:49ч.

  Че тея още сега са тръгнали да се самоубиват ,ама голям го вадят на Русия Млад новобранец откри стрелба по колеги войници, уби петима души и рани други петима. Случаят е от източния украински град Днепър, предаде Ройтерс. https://bgr.news-front.info/2022/01/27/ukrainski-vojnik-otkri-strelba-po-kolegite-si-ubiti-i-raneni/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Душица

  27 Яну 2022 19:55ч.

  "Има някакво напрежение там, но няма да се стигне до нещо по-сериозно, за което да излизаме с декларация на този етап", каза Минчев. ... Мдаааа, ако беше ходил в казармата щеше знаеш какво е това "някакво напрежение". Някой подсети ли те младежо да провериш ПРУ-тата на столицата и всички големи градове в България. Знаеш ли какво е ПРУ?! Дядо може да ти обясни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ефектът на пипирудата (Мата Космата)

  27 Яну 2022 19:57ч.

  Това момченце ни прилага социална психология. Всичко е добре и с всеки следващ ден става все по-добре. Цъфнали сме и скоро ще връзваме. А ще има ли ядрена война срещу Иран, или това пък съвсем няма никаква връзка с България? Ако нямаше никаква връзка, тия нямаше да са във властта. Само казвам!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ами да

  27 Яну 2022 20:02ч.

  Минчев, нищо не се преекспонира, просто суверена вижда предателите и продажниците във властта и за пореден път се чувства прецакан и излъган

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КАКВИ ИДИОТИ НИ УПРАВЛЯВАТ, БЕ, КАКВИ ИДИОТИ?!

  27 Яну 2022 20:46ч.

  Премиерът Кирчо: „….ще бъде включена реформа, която предвижда назначаване на съдия, който временно ще изпълнява ролята на прокурор, после ще се върне като съдия, когато се налага разследване на главния прокурор, като по този начин ще се избегне конфликтът на интереси, при който прокурор разследва главата на прокуратурата“. Кирчо Улавия. Тоя фанфарон нито знае какво приказва, нито изобщо вдява какво са му казали да приказва. ….„назначаване на съдия, който временно ще изпълнява ролята на прокурор, после ще се върне като съдия…“ Ама що ще се хабите, бе, направо турете оная лореал или лена, а може и радев зеления чорап временно да го назначите като прокурор, после като съдия, а после да го върнете като радев, колко му е, акъл не ви пречи. Какви идиоти ни управляват, бе, какви идиоти?! Afera.bg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВОЙНА ДНЕС НЯМА ДА ИМА!

  27 Яну 2022 20:50ч.

  Почти сигурно е. ВОЙНА ДНЕС НЯМА ДА ИМА! Източна Украйна ще се присъедини към Русия и никой няма да може да спре процеса. Западна Украйна ще остане в орбитата на Европа и НАТО. И нашите пишманполитици, които в момента се пишат големи еврогъзльовци, напразно се изтъпанчват по тв и радиостудия. Те продадоха националните ни интереси, както предците им го направиха през Първата и Втората световна. И сега го правят, преди Третата. Но тя няма да е сега.Малко по- късно ще е.И по съвсем друг повод. Ще видите. Помнете ми думата. Светлозара Василева

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • леката кавалерия

  27 Яну 2022 22:05ч.

  Точно така, Теди, големия зор е да се направи война срещу Сърбия. Затова разни нашенски "разбирачи", дето обясняват темата за Македония със сърбоманите, Югославия, Коминтерна и Сталин абсолютно карат в насрещното! Добре че напоследък точно тия гласове позамлъкнаха. Не знам дали стоплиха, че обяснението със сърбоманите просто не е вярно, или някой им подсказа каква е целта на партньорите. И кой ще се бие със Сърбия? Ами българската армия! Рамо до рамо с башибозук от Турция и муджахидини от Саудитска арабия и ко. След това като стане войната с Турция, и програмата е изпълнена на 100% - хаос и пожари в цяла Централна Европа и на Балканите! Кеф, блаженство и задоволство от добре свършената работа! Седаш и гледаш как гори! Какво повече му трябва на лорда? А за след това има други планове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гергана

  27 Яну 2022 22:12ч.

  Не мога да разбера защо не можем да имаме свестни управници? Че сме тъп народ, да, но все има и някакви читави, защо не избираме читави хора??? Губим си държавата!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  28 Яну 2022 4:29ч.

  Поредната малка "жълта човка". Не знаещ нищо от личен опит за армия и случващото се при война, а само за МОЛ-а и парите. Като министрите на "войната", на тези които изпращат послания за война до границите на РФ все компетентни Дами : Канада, Германия, Нидерландия, Испания, Франция, Австрия, Белгия. Е на САЩ поне е мъж, с компетентност .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То, олде, щото на Русия министерът знае нещо от личен опит за армия

  28 Яну 2022 6:49ч.

  Да не би шойгу, дето не може да си прочете на аутокюто речите, да е служил? Гледаш монголец, ще си речеш цял Чингизхан, пък то чучело накичено с дрънкулки, че и крадливо за десетима.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кедми е агент на ФСБ, който се представя за стар съветски дисидент

  28 Яну 2022 6:54ч.

  Използва се за пропаганда срещу Украйна, фашистката съюзна република в рамките на СССР. Може да му се вярва колкото на телевизионен пропагандист от Россия 1.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То, олде, щото на Русия министерът знае нещо от личен опит за армия на 28.01.2022 в 06:

  28 Яну 2022 14:18ч.

  Да не си българският прототип, на малкия Сърдит смърф, друже? Или просто кют породен от ген? Явно си по-добре запознат с личният живот и профи кариера на генерал, който знае по-малко от примерно на колегата ти Трюдо, министърката на войната. Е виж тука, как е : https://youtu.be/FGehU1zszQs

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи