Никола Минчев: Не мисля, че ще подкрепим нов кабинет с премиер, който не е Кирил Петков

Никола Минчев: Не мисля, че ще подкрепим нов кабинет с премиер, който не е Кирил Петков

Актуализацията на бюджета е по-големият приоритет в момента пред смяната на министри. „Тя трябва да бъде приета до края на месеца, за да могат да се изчислят пенсиите и от 1 юли пенсионерите да могат да получават новите си пенсии. Това има приоритет пред смяната на министрите. Актуализацията е по-важният въпрос”. Това заяви в предаването „Събуди се” по Нова телевизия председателят на Народното събрание от "Продължаваме промяната" (ПП) Никола Минчев. "Не мисля, че ще подкрепим нов кабинет с премиер, който не е Кирил Петков”, каза още Минчев.

„Факт е, че имам най-добрия поглед върху цялата пленарна зала. Но това не е стока за набелязване. Това са хора със съвест. Всеки от тези народни представители от ПГ на ИТН, който смята, че настоящия начин на действия, които ръководството му предприема не е най-добрият за България и не затова депутатът е влязъл в политиката – се надяваме, че може да реши, че има и по-добър път”, коментира той въпроса има ли набелязани 12 депутати, които да подкрепят актуализацията на бюджета в парламента.

Никола Минчев беше категоричен, че той няма списък с хора, които да отмята. „Не мисля, че някой води точен списък, защото това не е точна наука. В крайна сметка има хора, съвест, убеждения”.

„Няма потвърдени първи имена и лица. Това е постепенен процес, в който хората разбират накъде вървят и накъде могат да тръгнат. Категорично вярвам, че можем да намерим тези 12 души, които да ни подкрепят. ИТН е най-очевидния избор. В Народното събрание има 240 депутати, всеки от които е със собствен морал и действа по собствена съвест и убеждения. Така че, всеки, който би искал да ни подкрепи – това е чудесно”, посочи Минчев. И допълни: „Няма отправени конкретни покани. Ние предлагаме – заедно да работим за бъдещето на страната”.

Той коментира и овакантяването на министерските кресла. „На практика те не са овакантени. Има подадени оставки – и то не всички. Те обаче трябва да минат през Народното събрание и там да гласуваме смяната на едни министри с други. Това трябва да стане с проект на решение на Министерски съвет с персонални промени. Няма законов срок, който да регламентира тази процедура”, обясни Минчев.

Той коментира и вариант за друго правителство в рамките на този парламент. „Чисто математически – това е възможно. При 240 народни представители – 121 са необходими за мнозинство в парламента. Но ако говорим от гледна точка на принципи – така че всяка формация да спазва това, което в заявила преди изборите – не виждам кое е това ново мнозинство. Не мисля, че ще подкрепим нов кабинет с премиер, който не е Кирил Петков”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

 

 

 

Коментари

 • Естествено,

  12 Юни 2022 11:00ч.

  Чак толкова поч/Е/тен във всяко отношение човек като Кирил Петков в България е невъзможно да се намери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  12 Юни 2022 11:19ч.

  Всички американски подлоги трябва да изчезнат. Това означава - ПП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загубихте изборите преди да се явите

  12 Юни 2022 11:58ч.

  И тази няма да я бъде. Иначе сондирайте мнения. Изборите не ни мърдат. На всички партии в парламента днес-ДА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  12 Юни 2022 12:27ч.

  Няма да се мине без избори! Рано или късно, ще има избори. Дано да е по-рано, а да не е късно...Тези не стават, не защитават българските интереси, а своите лични за забогатяване и на тези, които ни ги "насадиха". Колко ли вече сме "вътре" с бюджета?? Един Господ знае... Дано имаме късмет да не пропаднем финансово...че тогава и Господ няма да ни помогне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  12 Юни 2022 12:58ч.

  Мислех да ви кажа довиждане, но ще ви кажа "Чупка"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • родословие на родоотстъпничеството

  12 Юни 2022 13:32ч.

  костов роди нинова. нинова роди радев. радев роди кирчо. кирчо роди минчев. минчев нищо не можа да роди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи