Никита Михалков е хоспитализиран с грип или Ковид

Никита Михалков е хоспитализиран с грип или Ковид

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Режисьорът, актьор и председател на Съюза на руските филмови дейци Никита Михалков е бил хоспитализиран с грип, съобщава ТАСС. "Никита Сергеевич е хоспитализиран с грип", каза източникът на медията, без да дава подробности.

По-рано каналът Telegram Baza съобщи, че Михалков е бил хоспитализиран с ковид пневмония, като според лекарите състоянието му е сериозно.

Михалков е на 77 години. Носител е на "Оскар" и пълен кавалер на Ордена за заслуги към родината. Той е син на автора на химна на Съветския съюз и химна на Русия, поета Сергей Михалков, и на писателката и преводачка Наталия Кончаловска. Михалков се появява на екрана през 1963 г. в комедията на Георги Данелия "Аз минавам през Москва". Като режисьор той създава трагикомедии, притчи, адаптации и военни филми.

Сред най-известните филми на Михалков са "Пет вечери", "Свой сред чужди, чужд сред свои", "Родина", "Няколко дни от живота на Иван Обломов", "Незавършена пиеса за механично пиано", "Жесток романс", "Изпепелени от слънцето", "Сибирският бръснар" и др.

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • Кики

    05 Яну 2023 20:08ч.

    Един от любимите ми филми е неговият "Незавършена пиеса за....." Дай Боже, скоро да го изпишат от болницата жив и здрав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    06 Яну 2023 8:24ч.

    Целият род (изключая онзи дето беше служил в СС) имат класа! Родени/възпитани аристократи! За мен (като чисто субективна алюзия) този род олицетворява руското дворянство в положителния му смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Яну 2023 20:15ч.

    Желая му здраве и бързо възстановяване и препоръчвам Бесогон- публицистичното му обзорно предаване в интернет. Лошото е че тази война поставя до стената всички руснаци, а стреса е невероятен, не биваше по този начин, голяма беда и национален грях си докараха, включително и Никита Сергйевич! Ех къде е Репин, да нарисува Русия умъртвява Украйна, като дядо Иван и синът му...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    06 Яну 2023 8:21ч.

    101%. Много точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    05 Яну 2023 20:19ч.

    Радвам се че коригирахте глупавия ви гугъл превод. Но защо изтрихте моя коментар за " приятел сред неприятели, неприятел сред приятели "? Не ви прави чест. По добре признайте че сте сгрешили и се постарайте да не се повтаря. Триенето не помага. Много често имате проблеми с преводите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи