Нидерландски евродепутат: Целта на цифровата валута и самоличност е контрол върху хората. Нов комунизъм

Нидерландски евродепутат: Целта на цифровата валута и самоличност е контрол върху хората. Нов комунизъм

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Докато протестите на фермерите бушуват в цяла Европа, недоволни от новата зелена политика на ЕС, нидерландският евродепутат от групата на консерваторите и реформистите Роб Рус даде друго обяснение за случващото се.

Според него теорията за климатичните промени се прокарва от глобалистки елити в западния свят, за да завземат повече власт и контрол.

„На децата ни се казва, че не трябва да ядат месо, че климатът е най-важното нещо на света… Те [елитите] вървят срещу семейните ценности. Те са против естествената храна. Те вървят срещу свободата, защото, ако трябва да си купите електрически автомобил,  който е почти два пъти по-скъп и хората не могат да си купят, не става въпрос за колата – става въпрос за това, че не можете да отидете никъде и трябва да зависите от обществения транспорт, това отнема свободата“, обясни Рус.

Той даде пример и с друга, нова политика на ЕС: „Това е и дигитализацията… цифровата идентичност и цифровата валута на централната банка – всичко това е нова форма на комунизъм, на централно планиране, на контрол на хората.“ Всички граждани на ЕС ще имат европейски портфейл за цифрова самоличност за достъп до публични и частни онлайн услуги в цяла Европа, съобщи на сайта си през ноември Еврокомисията. Това означава, че ще пазаруваме и ползваме социалните мрежи с цифрова самоличност.

„Ако искате да контролирате хората, трябва да контролирате въглеродния диоксид (CO2), защото всичко, което правим в живота, дишаме, живеем, пътуваме, храним се, води до емисии на CO2. И ако можете да контролирате CO2, можете да контролирате хората“, каза Рус.

По думите му, крайният контрол идва, когато глобалистите свържат цифровите идентичности на хората с цифровата валута на централната банка. „Те казват, че няма да го правят, не първата година, не и втората, но след пет години ще кажат: положението с климата е много зле, трябва да създадем бюджет за климата и за въглеродните емисии и след това ще имаме китаизация“, прогнозира евродепутатът, правейки паралел с дигитализацията в Китай като форма на контрол.

Източник: obektivno.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Така е, но...

    11 Фев 2024 16:17ч.

    Таман научих магарето да работи без да яде, то взе, че умря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    11 Фев 2024 16:27ч.

    ааа, няма да умре, споко. червеи, скакауци и пр. - бол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    11 Фев 2024 16:49ч.

    Добре е, че Швейцарците първи се усетиха и решиха този казус с референцум, а сега Холандия и Швеция ! Тук у нас като нищо ще го въведат ....................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Австрия пък записа в Конституцията си,

    11 Фев 2024 18:10ч.

    че разплащанията в брой са гарантирани чрез нея (Конституцията), т.е. това е исконно право на всеки гражданин на страната! Само у нас сглобкаджиите начело с АВСТРИЙСКИЯТ възпитаник Атанас Пеканов се стремят (като че ли няма "утре") да въведем еврото и на всяка цена да влезем тоя палежен Шенген. А точно Австрия се стяга да ни върне документирани хиляди имигранти... Успоредно със събирането на подписите за Референдум (за/против приемането на еврото) от партия "Възраждане" лично Пеканов се разпореди да започне сеченето на евро-монети за над 89 милиона лв! 89 милиона затворени в късчета метал, вместо да раздадат бонуси за пенсионерите или да се погрижат за бездомниците които и през зимата спят по скамейките в София...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ето

    11 Фев 2024 16:26ч.

    един умен човек.Баш така си е. Нямаш ли нещо в джоба, дето не могат да ти го изключат щот не слушаш, кажи сбогом на всякаква свобода!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само защо говори за комунизъм

    11 Фев 2024 20:42ч.

    Та нали демокрацията ни докара контрол с всякакви камери на всяка крачка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    11 Фев 2024 16:30ч.

    На запад обществата не знаят какво е комунизъм и тоталитаризъм. Ние сме го преживели и виждаме как властта крачи бавно или бързо натам, от където ние идваме, че даже и отвъд – направо към китаизация. Това, което в литературата се дефинира като фантастичен жанр "антиутопия", се реализира на практика. Хората си мислят, че е за добро, а ако не са съгласни се заклеймяват като "конспиративни теоретици" и "антиглобалисти". Няма какво друго да добавя. Дано българите имаме невероятния късмет да се опазим и "модернизацията" да ни заобиколи. Не че е много вероятно, но би било хубаво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    11 Фев 2024 17:53ч.

    и нашите деца не знаят какво беше. и не искат да знаят. и няма как вече да знаят. изплакнаха мозъците им. библиотеките станаха излишни. те знаят да съ папагалчетъ и майчин език даже не признават. за тях днес е Уйййкиндъ и за тях това е българското. това че езикът ни е приказно вълшебен, омайно сладък и невероятно богат,по-богат отъ английски, вече не важи. социалната ни шизофриния е повсеместнъ (казъх )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде си бил и къде те връщат

    11 Фев 2024 20:45ч.

    Та по време на комунизма банката ти отпускаше с проста лихва заема. Сега при демокрцаията имаш лихва на лихвата ................................. Аман от папагали. По-добро когато държавата е собственик няма. Сега собственици са чужди корпорации, на тока, на водата, на каквото се сетиш, храним чуждите държави, а ние гладни, .......... ама сме демкрати! Затънали до шия в калта, ама устата ни като на хипопотам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не на еврото - цифровата валута

    11 Фев 2024 16:53ч.

    "цифровата идентичност и цифровата валута на централната банка – всичко това е нова форма на комунизъм, на централно планиране, на контрол на хората.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    11 Фев 2024 16:58ч.

    Толкова е хубаво да живеем в такова демократично и модерно време! Като в Междузвездни войни, толкова романтично и цифрово технологично! Всичко е като от бъдещето, цифрово и лъскаво, а не като в миналото скърцащо и ръждиво! ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Саркаъм или бълнуване?

    11 Фев 2024 20:49ч.

    Помня между градовете пътищата отляво и отдясно всичко беше с орехи. Имаш и сянка, и от вятъра и снега пази и орехи "Пътното" дето поддържаше пътищата правеха стабилен доход за държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що тонове орехи изнасяхме за арабския свят

    11 Фев 2024 20:51ч.

    Не случайно на 27 място по икономически показатели бяхме в света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цифрова песничка

    11 Фев 2024 17:02ч.

    Ции-ии-ии-ифрово небеетоо, цифрово морето, цифрова тревата, цифров и градът! С цифровите маааййкиии цифрови дечииицааа, а цифрови китари – цифрово звънят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синергетик

    12 Фев 2024 2:41ч.

    Браво! Много ми хареса текста на песничката.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сандънс кид

    12 Фев 2024 8:48ч.

    ++++++++++++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    11 Фев 2024 17:14ч.

    Цялата необходима инфраструктура е изградена, остава само да дръпнат шалтера на старата финансова система и да вкарат запада в тотално робство, каквото вече има на много места, по тоталитарните "полюси" и сред "тухлите" на новият световен ред! Лоша работа, която може да се случи само чрез огромно количество мигранти които да се хванат на кукичката на дигиталните купони и "безплатният обяд" представен като универсален базов доход!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    11 Фев 2024 17:21ч.

    П.П Възраждане ако искаха да са в играта и да покажат, че са актуални на съвременните проблеми и трансформации, трябваше по тази тема да направят референдум, вместо разделението "лев - евро" което е безсмислено...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бинзинджия

    11 Фев 2024 17:46ч.

    "вместо разделението "лев - евро" което е безсмислено..." -- смислено е, и още как. но тия са следващо издание на болен лидеров, може би - подобрено, но от тая мая...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    11 Фев 2024 17:19ч.

    “ Нов комунизъм” Разбира му кратуната на холандеца как беше по времето на комунизма. Такова чудо, като контрола в “свободният” свят, никога не е имало в соц държавите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно казано

    11 Фев 2024 17:34ч.

    Имаше повече свобода от сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    11 Фев 2024 17:59ч.

    живях въ германия. там германците са гипсирани. не смеят да гъкнат извън канона. демокрацията им е кулинарна демократия (казъх) Уййййкиндъ бе думата на изминалътъ ползотворна година бг траките

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    11 Фев 2024 17:45ч.

    Тоя тараланкоолу съвсем обърка понятията. Какво общо има комунизмът със сегашния корпоративизъм.. Бах таз пропаганда недоклатена.. пък и наще гейроатлантета пригласят в хор - комунизъм та комунизъм.. Ма нали за тва им се плаща, уста и гъз къща хранят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До шарените фашисти, жертви на обучение в заведение от типа на нов български

    11 Фев 2024 18:07ч.

    Всъщност, тотален контрол върху обществото и наличие на частна собственост и законодателство в полза на корпорациите е определението за ФАШИЗЪМ! Питайте Жельо Митев Желев, ако не вярвате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • червените чугуни

    11 Фев 2024 18:48ч.

    Газ запикаха като им припомниха истината. Да, това е НЕОкомунизъм. Но е от същата семка на комунизма, болшевизма и МАСОНЩИНАТА. Там където са те е робство и мизерия, представени като "свобода,равенство и братство" . Знаете ли че Куба е единствената страна в Света, където НИКОГА не е забранявано масонството ! Ложите са били официални и при стария режим на Батиста, и при Кастро, и днес също. Е , как е в Куба ? Някой бил ли е скоро, щото аз бях и знам как е ! Комунизмът е леш и мухъл, смрад и мизерия, лъжи и подтисничество. И една шайка горе която живее като фараони в Египет... Това искат за целия свят, ама няма да им стане играта. Хората бавно, но се събуждат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    11 Фев 2024 19:33ч.

    Отворко, в куба е зле защото бат Горби предаде и тях, бе що не попиташ кубинците искат ли Батиста и кой за тях е Ел Коменданте!!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоз пък, само ти си ходил в Куба

    11 Фев 2024 20:54ч.

    Я кажи за ембаргото на САЩ спрямо Куба? ........ Те и сега със санкции искха да сложат Русия на колене, но не успяха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Червен чугун

    11 Фев 2024 22:14ч.

    В Куба не е зле. В Куба е ОТВРАТ. И това че хвалиш нещо дето не си го помирисвал, само показва колко сте тъпи червените чугуни. Щото не си виждал в центъра на столицата как в 5 сутринта жени стават на ръчна водна помпа да си наточат вода за през деня ! Това до “Маленкон” , на 50 метра. В 21-ви век ! Ти имаш ли представа че в Хавана водата не става за пиене ! Трябва да се купува изворна вода ! Ти имаш ли представа че в едно частно ресторантче Ропа виеха да хапнеш мъничко мравче (ама много мъничко !) с хляб и гарнитурка ти излиза близо 40 € ! И това е немислимо за местните хора ! Какъв Горбачов те гони тук ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Abe ____Червен чугун 11 Фев 2024 22:14ч.

    12 Фев 2024 5:39ч.

    Абе, посинял от истерия плазмодий! ...... Кой налагаше с години ембарго на Куба! Кой забраняваше на останалия свят да търгува с Куба, щото там бил Кастро! Кой бе! КОЙ! ......... Американците с техните санкции побъркаха света. Със сила искат всико да е на тяхното и да е тяхно! .................. Я дай една държава, дето са влезли американците и да има просперитет. Никакъв шанс! Власт, пари, капризи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да отбележа

    12 Фев 2024 8:22ч.

    В Куба американците не са влезнали. Излезнали са. И то преди над 60 години. Никакво ембарго няма за Куба и Китай, Куба и Русия, Куба и Мексико, Куба и Венецуела… Но в Куба се живее скотски. Защото властта е стисната от комунисти и масони.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • закълни се, че изричаш истината

    12 Фев 2024 9:25ч.

    Айде посмали манго с лъжите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бях в Куба 10 дни

    12 Фев 2024 11:30ч.

    Хората са хубави , но смачкани от живота. Мизерия и беднотия. Магазините с по няколко артикула, наредени в дълго редици. Изхранването е ГОЛЯМ проблем ! Ако си турист ходиш в частните паладари , виеха Хавана. Одират ти кожата ! Цените са по-високи от Испания или Португалия ! В Куба има АБСОЛЮТЕН недостиг на храни. Местните преживяват в провинцията от лични стопанства. В Хавана само с далаверки. Таксиджии, проститутки, жигола. Прехраната се върти около туризма, който от 2020 насам също е западнал… Варадеро е повяхнала слава с лоша поддръжка. Единствено Тропикана е на ниво… Това е Куба днес, тъжна комунистическа развалина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юдомасон

    11 Фев 2024 20:23ч.

    Май ще стане като в песента на делфините от пътеводителя, ние много пъти ви казахме, но вие...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нищо общо с природата

    11 Фев 2024 20:26ч.

    Зелената политика в същността си е затворническа политика. Опазването на природата е червейчето, на което трябва да се уловят шараните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква природа опазват

    11 Фев 2024 20:59ч.

    Още време оно се сече и не се залесява. ......... По времето на соца в нашия край, всяка година ни водеха да залесяваме, багерчето минало и изкопало дупките, а ние децата, бях в четвърти клас, вземаме фиданките и ги слагаме в дупките и зариваме малко с пръст. после големите довършваха работата. ....................... Всички иглолистни горички които виждате тук и там, от човека са посадени. .............. За тополите, мъжката топола, дето не пуска мъх, някой да си спомня как изглеждаше? Всичко изсякоха и продадоха навън. .............. Каква природа, за нашенци природата е Макдоналдс! ...... Когато откриха първия макдоналдс в София, километражна опашка! ...... Смятай каква обработка масовка на мозъците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дърветата и горите извличат С и освобождават О2

    11 Фев 2024 23:20ч.

    Охайо, САЩ, Държавен университет, септ.2022 г.: "Горите извличат въглерод от атмосферата със скорост от около 13 процента от нашите брутни емисии", каза Брент Сонген, съавтор на изследването на училището, публикувано наскоро в Nature Communications и професор по икономика на околната среда и ресурсите в OSU. ... "Въпреки че изхвърляме милиарди тонове СО2 в атмосферата, ние всъщност отнемаме голяма част от него, просто като оставим НАШИТЕ ГОРИ ДА РАСТАТ" !! В прессъобщение екологични изследователи от Държавния университет на Охайо твърдят, че скоростта и размерът, с който растат горите, може би вече ПРОТИВОДЕЙСТВАТ на най-лошите последици от изменението на климата! " ... Колко милиарди грешни пари се плащат за измислените "емисии" СО2 за тормоз и контрол над човечеството, както са писали и другите колеги. Сякаш сме в матрицата и няма излизане, Господи помилуй нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • У нас изсичат горски масиви за да слагат фотоволтаици

    11 Фев 2024 23:28ч.

    Напълно сбъркана политика към природата водеща към самоунищожение на човеците. При пълна загуба на разум в човеците особено на тези, които са гепили властта, индивиди невиждащи ликвидацията заличаването на народ и държава през залепените им със злато очи. негодяи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синергетик

    12 Фев 2024 2:50ч.

    Моля, прочетете това: "Патрик Мур предупреждава – изменението на климата е измама" +++ https://opposition.bg/patrik-mur-preduprezhdava-izmenenieto-na-klimata-e-izmama/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • климатът се затопля опасно

    12 Фев 2024 9:28ч.

    Пак подмяна на наратива. Никаква измама не е изменението на климата, измама е далаверата, която се разиграва върху експлоатацията на въпросното изменение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    12 Фев 2024 9:45ч.

    ни йе баш така. за далаверата спор нема. от друга страна, да, има изменение на климата, което си е нормален процес. но има и груби манипулации на степента на изменение, основно свързани с начина по който то се отчита. свързано е с далаверата, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи