Newsweek: ЦРУ има тайна мрежа за доставка на оръжия за Киев в Централна и Източна Европа

Newsweek: ЦРУ има тайна мрежа за доставка на оръжия за Киев в Централна и Източна Европа

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) участва активно в конфликта в Украйна и действа като "главен преговарящ". Това съобщи списание Newsweek в сряда, като се позова на служители на американското разузнаване.

"В Украйна се води тайна война с тайни правила, която изисква ЦРУ да играе огромна роля като главен шпионин, преговарящ, доставчик, разузнавач", цитира списанието високопоставен служител в администрацията на президента на САЩ Джо Байдън. "В Украйна ли е ЦРУ ? Да", казва друг източник на списанието.

Според друг служител на американското разузнаване "ЦРУ участва много активно в конфликта, без да нарушава основното обещание на администрацията на Байдън", че американските военни няма да участват пряко в конфликта. "Не подценявайте приоритета на администрацията на Байдън да предпази американците от опасност и да увери Русия, че не желае ескалация", казва източникът.

Както отбелязва Newsweek, САЩ са създали две мрежи за доставка на товари, едната от които е тайна, за да предоставят секретна помощ на Киев. По този начин кораби доставят стоки до пристанища в Белгия, Нидерландия, Германия и Полша, откъдето товарите се доставят в Украйна по шосе, релси и въздух. Списанието посочва също, че търговски самолети тайно кръстосват Централна и Източна Европа, "транспортирайки оръжия и подпомагайки операциите на ЦРУ".

На 30 юни в. "Вашингтон пост" съобщава, че по време на непублично пътуване до Украйна през юни шефът на ЦРУ Уилям Бърнс е обсъдил плановете на Киев да си върне териториите и да проведе преговори с Москва до края на 2023 г. Той се е срещнал и с украинския президент Володимир Зеленски и с ръководството на местното разузнаване. Целта на посещението беше да се потвърди ангажиментът на администрацията във Вашингтон за обмен на разузнавателни данни.

Източници: newsweek.com, ТАСС

 

 

 

Коментари

  • В Украйна се води тайна война с тайни правила

    05 Юли 2023 22:09ч.

    личи си, че статията е писана за евро-американска либер колбасна публика

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блажени замесените с ЦРУ

    05 Юли 2023 22:16ч.

    Защото тяхно ще бъде царството небесно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева 2

    05 Юли 2023 22:54ч.

    Каквото и да прави ЦРУ, Русия ще си вземе това, за което воюва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    05 Юли 2023 23:33ч.

    мммм здрасти, не, че нещо ама въпросното учереждение и до ден деншен е най-големият търговец на хероин (вече и фентанил и прочие артифишъл наркотици), ние сме чудесно наясно как тия боклуци запалиха целичт Свят, другите малоумни боклуци от хармията и пращат на заколение и да грабят на дребно, най-гнусните мароери и боклуци, даже ги пдсилиха с чвк... когато и да пукнат ще е мнооо-ксно, масови убийци и военнопрестъпници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи