Newsweek: Американците вече не искат да се бият за страната си

Newsweek: Американците вече не искат да се бият за страната си

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ново проучване показва, че по-малко от една четвърт от американците биха били готови да се присъединят към армията, ако САЩ влязат във въоръжен конфликт, съобщи Newsweek в статия под заглавие „Американците вече не искат да се бият за страната си“.

Американските въоръжени сили изпитват затруднения при набирането на войници през последните години, като не достигат целите за набор с хиляди. Ново проучване показва, че американците не биха се присъединили към армията, дори ако страната е във война.

Според проучване на Echelon Insights 72% от американците не биха желали да служат доброволци във въоръжените сили, ако страната влезе в голям конфликт.

Само 21% от анкетираните казват, че биха се присъединили към американската армия при тези обстоятелства. Проучването е проведено от 23 до 26 октомври.

„Сега имаме ударни групи, самолетоносачи с морска експедиционна единица извън Израел“, каза Джъстин Хендерсън, американски военен специалист. – „Ние финансираме две войни, но всъщност имаме войници на терен, дронове над Газа. Така че вече сме замесени там и не сме сигурни какво се случва в Тайван. Така че това е много бурно време за нас, защото не знаем какво ще се случи.“

„Да кажем, че ВМС не успяват да привлекат хората, от които се нуждаят, за да управляват подводници и самолети… ако попаднете в голям конфликт, ще отнеме време да обучите хора“, каза Том Шугарт, сътрудник в мозъчния тръст Център за нова американска сигурност.

Анализаторите твърдят, че състоянието на американската икономика затруднява набирането на персонал – в период на ниска безработица и растящи заплати военната служба се смята за по-малко привлекателна за младите хора. Необходима е известна степен на икономическа принуда, за да се постигнат целите за набор.

„Определено има силна връзка между нивото на безработица и колко трудно е да се наемат хора“, каза Шугарт. „Когато сме в рецесия и безработицата е висока, тогава армията като цяло има много малко проблеми с набирането на необходимия им брой, защото хората търсят работа.“

„От друга страна, ако икономиката е наистина добре и хората имат много възможности, понякога военните имат повече проблеми с набирането на персонал“, смята експетът.

Дейвид Юстис, главен изпълнителен директор на Military Recruiting Experts обвини „цивилните медии“. След нахлуването на САЩ в Ирак през 2003 г. филми и телевизионни програми включват сюжетни линии, демонстриращи борбата на ветерани да се адаптират към живота извън въоръжените сили.

Около 24 ветерани се самоубиват всеки ден в Съединените щати, според скорошно проучване, спонсорирано от Министерството на отбраната на САЩ и Университета на Алабама.

Съобщава се, че постоянният недостиг на персонал е допринесъл за това американската армия да е с най-ниска числесност от 1940 г. насам.

Към 3 ноември нивото на безработица в САЩ е спаднало до 3,9%, докато само през октомври в икономиката са били добавени 150 000 работни места.

В същото време инфлацията все още е проблем за много американци, които търсят работа с по-високо заплащане, което в момента се увеличава над инфлацията. За сравнение, новопостъпилите във въоръжените сили печелят малко над 20 000 долара годишно, според Newsweek.

В плен на културна война

Няколко опита за военен PR тази година предизвикаха възмущение в социалните медии и обвинения, че "будността" на армията възпира желаещите да се запишат.

През май Военноморските сили бяха подложени на критики за това, че поканиха драг кралица на име Харпи Даниелс да стане дигитален посланик на армията, за да „достигне до широк кръг от потенциални кандидати“. 

След това, през юли, армията получи негативна реакция за публикуването на профил на майор Рейчъл Джоунс - транссексуална военнослужеща.

Джъстин Хендерсън, бивш транспортен оператор на американските морски пехотинци, превърнал се във военен вербовчик казва, че „този тип медиини изяви вредят на общите усилия на армията за набиране на персонал“.

Източници: newsweek.com, obektivno.bg

 

 

Коментари

  • badfinger

    11 Ное 2023 16:02ч.

    Реално никога не са воювали за страната си , а за дълбоката държава . Рузвелт нямаше да въвлече САЩ в нито една война след ВСВ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а някой от Запада

    11 Ное 2023 16:05ч.

    иска ли изобщо? Вчера гледах Опенхаймер на Крис Нолан. Евала на сценаристите че исторически не са приемали филма. Дс гонгледат задължително японците и всички евролиберлни чкиджии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стамат

    11 Ное 2023 16:25ч.

    В България процента клони към 100

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Армия с червени токчета

    11 Ное 2023 16:26ч.

    Ами да не са луди, видяха че това е частна армия на международните банкстери, която се използва за имперски мероприятия, пазят се чужди граници и държави, докато южната американска граница е широко отворена за милионите прииждащи нашественици! Пазеха и опиумните полета в Афганистан, и масово средностатистическите американци, бяха зарибени и пристрастени на опиати, за печалбата на бигфарма! Освен това в армията си правят експерименти, ето например прословутият синдром на персийският залив(gulf war syndrome) от първата пустинна буря, се дължи на експериментално инжектиране на препарат срещу антракс! Това цялото упражнение се повтори и 2020 с пландемията, и американците сами си прогониха от армията всички мислещи войници и офицери! Вижте им министъра на отбраната Лойд Остин, и шефът на генералният щаб Браун.... Ако можеше да ги види от Някъде Патън, би си извадил пищова със седефените дръжки и би се гръмнал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Ное 2023 16:46ч.

    Има съществена разлика между " воювам за Страната си" и " воювам за Державата(елита)". Едно е да се биеш на дядовата си нива, а зад теб да е домът ти, децата и гробовете на родителите ти, друго е наемник на майната си.за ми нимална заплата. Във вторият случай поне се запиши в ЧВК за пари. Медалите не купуват хляб. Тъй че изданието коментира че американците са нормални, поне по моя стандарт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Ное 2023 16:47ч.

    Другото са конюктурни простотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Ное 2023 16:57ч.

    Заенавам джендъра, но си представете повиквателна да ходите на майната си да превземат е Йерусалим или Киев. Дори Скопие(най-роюантичната част от Историята ни). Къде ще го дирите там, дори да съчувствате на украинци, палестинци, руснаци и татари, израелци и друзи. Та морският пехотинец от Северна Дакота,умирисал някоя канавка на Кандахар как точно е воювал за родният Бисмарк?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Ное 2023 17:04ч.

    Никога ненормалното няма да стане норма, пък ако много настоявате, скоро и САЩ няма да съществува!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Newsweek: Американците вече не искат да се бият за страната си

    11 Ное 2023 17:30ч.

    Това се отнася за руската диаспора. Тя е получила американско граждаднство и затова ги наричат "американци"..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    11 Ное 2023 17:50ч.

    картинките са потресающи! особено на ш.опарчето с байрачетата. а тук, какво е по-различно тук? някой смее ли да направи обективна анкета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    11 Ное 2023 18:00ч.

    На Украйна дават луди пари, а за войниците си трохи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джъстин Хендерсън, бивш транспортен оператор на американските морски пехотинци

    11 Ное 2023 18:14ч.

    В Ю Ес марин кор така ли викат на шИфьорите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?️‍?маке лове?️‍?

    11 Ное 2023 18:33ч.

    ?️‍?нот вар?️‍?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    11 Ное 2023 18:57ч.

    Напълно нормално,че не могат да си намерят войници и причините са няколко - хората в САЩ са обучени като консуматори и пазарно ориентирани личности. Такъв човек е свикнал само да потребява. Патриотизмът и защитата на родината му е нещо непонятно. При тях той ще трябва да дава, без да получава нищо и вероятността да загине е голяма. - наборните пунктове не могат да наберат войници, защото почти 80% от кандидатите за войници са с наднормено тегло, ниско образование или направо неграмотни, наркомани или с криминални прояви. Това е по данни от тяхната преса. - САЩ са основани през 1776г.- т.е преди 239г. и за този период само 16г. страната не е водила война с никоя държава, като най-дългия период е 4г. Хората са уморени от войни. - много голяма част от бившите войници страдат от поствоенен синдром и психични заболявания и от тоталното им отхвърляне от обществото. Оня ден говорих с украинци в България и този синдром започва да се проявява и при тях. - в армията на САЩ престъпленията спрямо другите войници, броя на изнасилените мъже и жени е много голям и този проблем бе обсъждан и изследван в СМИ и конгреса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Ное 2023 19:03ч.

    Дълго време войната и ловът са били запазени забавления за елит от мъже(често педерасти) които са институционализирани бандитизмът като основа на Държавата(не е точно Хегел, но си е философия на Историята). Появата на наборна армия и национална държава с Великата Френска Революция създава и такива конструлти ,кат "воюват за страната си". Воюва се за плячка, пари или територия. В ответ яваш за да не те оберат, изгонят от дома ти или просто да те заколят. Второто може да мине за неизбежна отбрана, другото са разсъждения на ОГВС къф велик е нашият войник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧВК

    11 Ное 2023 19:13ч.

    Между другото в Америка са най препълнените затвори, ако възприемат работещата система на Пригожин, няма какво да ги спре! Иначе пролетта видях един взвод от американската армия който се настаняваше в новият хотел милениум на бул. витоша. Бяха шайка латиноси и азиатци с неопределен пол, всичките високи по кинта и двайсе, едно време такива нямаше да ги вземат и в строителни войски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Ное 2023 19:18ч.

    Националната идея се крепи на убеждението, че по- добре да те клатят родни боклуци от отзад, отколкото да те яхнат чужди отпред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost, избива те на простотия,

    11 Ное 2023 19:36ч.

    но изричаш някои истини, затова нека ти е простено. Продължавай с писането и шишето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Ное 2023 19:25ч.

    Двете империи са "ударници" в затварянето на собствените си граждани и убийства на калпак. Което е в пряка връзка с тезата, че не може да управляваш ефективно голяма маса.Максимум град (то и една Швейцария е като Ню-Йорк или Москва). Друга тема е че и сбирщина села си остава овцекрадци от Долен Дунав, въпреки че живеем в Едем и сме половин мегаполис.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    11 Ное 2023 19:55ч.

    Всъщност едната империя (западната) набира войниците си основно от бедните райони и квартали. Като видиш американска листовка за армията, зад високопарните лозунги с орли изпъква как можеш да имаш сигурна работа, доход и пенсия-ти и твоите близки. По училища, спортни площадки и прочее миткат манекени като от списание, облечени във военна парадна униформа и като едни "свидетели на Йехова" си "рекламират военната библия". Руснаците пък почти не залагат на парите. Там е за Родину (ако няма офижиална мобилизация). Там играем с паметта на дядо, на баба. Народопсихология. За това един наемник за пари винаги ще е по-слаб от един войник, тръгнал да се бори за родината си. Това го виждаме и в частност при украинците, макар че вече повечето от тях не отиват да бранят "родината си", тъй като не искат да убиват братята си. Руските деца на фронта и те са така. В момента украински и руски войничета си се разхождат заедно в гората и в селата, разменят си цигари и тоалетна хартия, псуват Зеленски и Путин. Като дойде заповед от ГЩ си отиват всеки в своя окоп и се правят, че се избиват. Все пак трябва да се предаде доклад на началството, за може после да се качи в социалните мрежи ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уке Цветко

    11 Ное 2023 19:27ч.

    Нормално! И аз нема да ида да се бия за Денков, Кирчо и другите боклуци! Да ходят Паситата, Минджев и пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    11 Ное 2023 20:13ч.

    Ама разбира се, то затова е само 1 милион човека тази армия, понеже никой не иска да е в нея :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Ное 2023 20:44ч.

    Ся, по традиция семейството ми е воювало за "бог,цар и отечество" щот са били селяни. Като изключим офицерският корпус(наемници, Пар елселанс) наборната ни армия се е крепяла на беднотата. Като по-онразпваната е била гръбнака-ШЗО. Поети, учители, дори счетоводители, вдигащи роти селяци под ураганен огън за да напоят.с кръв земята и да докарат печалби на Олигархията. Що се отнася до САЩ-там отдавна Ева не селянията от Тексас, а латино си от Хондурас, Салвадор, Мексико и за моя изненада-Коста Рика(страна без армия) за едната Зелена карта. Другото е коюбатант в ЧВК

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    11 Ное 2023 21:46ч.

    Този... това НЕЩО на снимката и за изходящото си отверстие няма да се бие, но ще го даде даром !!!! Болна и изродена и извратена нация не става за война: тя не става за нищо !!!! Закривай обора !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    11 Ное 2023 23:06ч.

    Абе май ще се окаже че наборната армия е най-добрия вариант.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    11 Ное 2023 23:39ч.

    Хич не е добър, младите са тотално феминизирани и не подлежат на обучение, поне в западният свят! Те си мислят да въвеждат драфт(набор) в Америка, но проблема е че това поколение Z, е тотално повредено хормонално и ментално, което може би е за добро! Единственият вариант на престъпните глобалисти, са затворници и мигранти, другото просто не става за война, най малкото трябва да мине поне една година тестостеронно подържаща терапия с надеждата да възмъжее и придобие сила и след това да се обучава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава Богу

    12 Ное 2023 9:06ч.

    синът ни изкара късмет и се Размина със задължителната служба. Тогава ставаха бая шашми в поделенията и имаше доста "нещастни случаи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи