Нетаняху: Варварите терористи атакуваха болницата в Газа, а не израелската армия

Нетаняху: Варварите терористи атакуваха болницата в Газа, а не израелската армия

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли твърденията, че израелските военни са нанесли вчерашния удар по болница в Газа, причинявайки много жертви, предадоха световните агенции. "Нека целият свят знае: варварите терористи в Газа са тези, които атакуваха болницата в Газа, а не израелската армия. Тези, които брутално убиха нашите деца, убиват собствените си деца", е заявил Нетаняху според разпространено от канцеларията му изявление.

Израелската армия заяви по-рано "след внимателна проверка на системите за наблюдение", че не израелски огън, а ракети на въоръжената групировка "Ислямски джихад" са поразили болницата в град Газа снощи, отбелязва Франс прес. "Сега имаме достатъчно информация, отне ни известно време, но трябва да кажем истината и тя е, че не израелски удари са поразили болницата", каза на брифинг тази нощ говорителят на израелската армия Даниел Хагари. "В близките часове ще предоставим доказателства за твърденията си", добави той.

"По време на стрелбата не сме извършвали никакви въздушни операции близо до болницата и ракетите, които са поразили сградата, не съвпадат с нашите", подчерта Хагари. Той каза също, че армията ще предостави и "разговори на арабски език, които показват, че става въпрос за "Ислямски джихад".

Новината за нападението срещу болницата, в която много жители на Газа са били намерили убежище от израелските бомбардировки, предизвика възмущениу в цял свят.

"Стотици жертви все още лежат в развалините" на болницата "Ал Ахли Араб" в централната част на Газа, заяви министерството на здравеопазването в контролираната от "Хамас" палестинска територия, което обвини Израел за нападението.

"Ислямски джихад" е друга въоръжена ислямистка организация, базирана в ивицата Газа. Тя също е мишена на израелските бомбардировки на палестинска територия във войната между Израел и "Хамас", отнела живота на хиляди хора за 10 дни.

"Ислямски джихад" нарече "лъжа" обвиненията на Израел, че е отговорен за бомбардировката на болницата в Газа. "Както обикновено, ционисткият враг се опитва, фабрикувайки лъжи, да избяга от отговорността за жестокото клане, което извърши, и да посочи с пръст "Ислямски джихад", се казва в изявление на палестинското ислямистко движение. Според него трагедията е причинена от бомба, пусната от самолет на израелските въоръжени сили.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • thenewone

    18 Окт 2023 8:32ч.

    Дежа вю.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варвари терористи са го направили безспорно

    18 Окт 2023 10:35ч.

    и то обрязани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво признание за истинската същност на Цахал, не ли? :D

    18 Окт 2023 11:10ч.

    Устами младенца глаголет истина! Израелския Биби е един девствен ум, също като на нашенския Биби :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варвари терористи са го направили безспорно

    18 Окт 2023 13:36ч.

    Обрязването е характерна традиция за религии като юдаизма и исляма. Юдаистите ги обрязват на осмия ден след раждане. Мюсюлманите - в детска възраст - празник сюнет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, ама не...

    18 Окт 2023 13:44ч.

    Проблемът е само, че израелците, веднага побързаха да се похвалят с успешния си "удар". Ето цитат от пресата: "Зам.-медийният съветник на Нетаняху първоначално публикува в социалната мрежа X/Twitter съобщение, че Израел е бомбардирал терористи от „Хамас“ в болницата, а после изтри публикацията си."... Това отговаря на основния въпрос, КОЙ е изстрелял ракетата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само че Израел първо си призна, че те са ударили болницата и после отрече

    18 Окт 2023 13:56ч.

    От 1948 г. досега Израел е заграбил повече от 85% от Палестинската земя, отне Голанските възвишения от Сирия, не е изпълнил нито една резолюция на съвета за сигурност на ООН и сега нагло гони палестинците и ги избива, за да заграби малкото земя, която им е останала.Израел трябва да върне заграбените територии и да се създаде свободна Палестинска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буча, но в какъв вариант?

    18 Окт 2023 8:43ч.

    Не е за вяра никому.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    18 Окт 2023 8:47ч.

    Какво значение има и на кого всъщност му пука чия е ракетата. На тарамбуките не им трябват допълнителни причина да ненавиждат Израел, а на евреите не им дреме за мнението на прогресивната общественост, те са над тия неща и винаги са в бяло. Единствените засегнати от тази новина са скучаещите либерали хуманисти и нашите фашизирани сталинчета, които ще натракат неколко терабайта високопарни глупотевини за да си уплътнят излишъка от свободно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Косев, еманация на мислата человеческая????

    18 Окт 2023 8:49ч.

    Баце????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • скучаещите либерали хуманисти и фашизирани сталинчета

    18 Окт 2023 9:17ч.

    демек Ангелчета и Дяволи ............ Хе - хе ...................... Даже и неутрален не можеш да си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    18 Окт 2023 9:30ч.

    Не се и опитвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев 18 Окт 2023 8:47ч

    18 Окт 2023 9:49ч.

    И такива изроди като д-р Косев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    18 Окт 2023 9:59ч.

    Явно "Д-р Косев" е защитил докторантура по Идиотизъм... Демек, доктор по идиотизъм и абсурдология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    18 Окт 2023 8:49ч.

    Ракетата се ... ЧУ ! Има я на запис. Арабите толкова мощна ракега с такъв двигател НЯМАТ ! Американска е. От прясно доставените онзи ден. Ех ако беше руска, Шон Пен щеше да е започнал филма за трагичната съдба на медиците и пациентиге в тази болница. За араби, никой няма да снима филм. За мексиканците също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    18 Окт 2023 9:11ч.

    Чекаме Дейвид Гилмор да забрани продажбите на Пинк Флойд в Израел. Дали? Дано поне U2 минат да изчирикат някоя лигавщина за любовта, от някой здрав покрив. Непрекъснато бременната, глуповата акушерка също се е покрила в конюшнята при понитата. Или пък е на проби при шивача, за бяло-синьо костюмче? Абе чекаме, търпеливи сме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    18 Окт 2023 9:17ч.

    Шон Пен още го чакаме да си разтопи Оскарите, за дето не поканиха Зеления на церемонията по връчването на оскарите ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо си се объркал по маймунски...

    18 Окт 2023 9:26ч.

    Арабски /ирански мощни ракетни двигатели има достатъчно - та чак в космоса спътници да изпращат... Много бързо забрави отговора на иранците по американските бази в Ирак... А големи прости ракети и джихадистите и и сирийците използваха още във войната в Сирия преди 4-7години - да срутват сградите в Алепо! Ако се поразтърсиш ще видиш прости тактически ракети с по ТОН взрив на борда (возят ги по две на танково шаси) За които не трябват толкова мощни ракетни двигатели, като напр. за творенията на Елон Мъск...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И от Луната ли е дошла тая огромна и проста ракета,

    18 Окт 2023 10:34ч.

    че не я прехвана нито Железния Купол, нито Стоманения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    18 Окт 2023 8:58ч.

    На някой тез чифутски лъжи да му мязат като на онез за Буча ??? Елементарни сте,бе, кръвожадни мъстители ! И, аре стига сте ни тикали пред очите ПОСТОЯННОТО ви извинения завсякакви ваши кланета и холокоста. Да, имало го е, но по к'во се различавате от главорезите на Хамас тогава? По абсолютно нищо! Освен, че медиите, финансирани от вас яко лъжат ората к'ви ги вършите. ГЛАСОВЕ, да не забравите да ме изтриете. Не се вписвам в общата просимитска пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    18 Окт 2023 9:02ч.

    Ама разбира се, никога не сме се съмнявали, как може някой да допусне че Силите на Доброто ще ударят болница :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те, учениците на "силите на доброто" са ударили

    18 Окт 2023 9:33ч.

    Ислямския джихад от Съветския комунизъм ли произлиза или от ... спец операциите на ЦРУ? Qui Bene!!! Джихадистите в Сирия се заливаха с БОВ с надеждата да обвинят Асад младши, та една болница в Газа да не вземат да думнат с подръчни средства? Тук става въпрос не за Палестинци, а за ИСЛЯМСКИ ДЖИХАД!!! Пък може и самите евреи да са му платили за мръсната работа - виж на това са способни :-(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    18 Окт 2023 9:07ч.

    Малко студен анализ.Повечето тук не познават региона и само пускат клише след клише. За съжаление започват "големите кланета" така характерни за войната в Ливан и въобще за Близкия Изток от 50-80те години на 20 век. Според Евгений Сатановский в различните войни в Близкия Изток и Северна Африка от 1945г до днес били загибали 40 МИЛИОНА араби.Правил си е труда да брои. Тов.ЗИП само напомня, че в гражданската война в Ливсн имаше поне три кланета всяко с около 4500 жертви. След снищната идтория сериозно се клатят столовете на Абу Мазен, Абдала а Ливан може да престане да съществува.Очакват ни зловещи и библейски събития. Ще загинат стотици хиляди ако не и милиони.Основно мюсюлмани, но и хиляди и хиляди евреи.Тва ако няма нюкове.Ако ги има числата ще бъдат съвсем други...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Психопатов

    18 Окт 2023 9:14ч.

    И аз като ина имамъ , искам да кажа нова Буча, Да ама Не, да наБуча, самострела е високо демократичен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • армагедонич

    18 Окт 2023 9:15ч.

    Този трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И защо? щото казва Истината, и плаши ЩТРАУСИТЕ с яко набитата в пясъка глава???

    18 Окт 2023 9:43ч.

    Само за сведение на незнаещите - Сатановски е бил дълги години президент на Руския Еврейски Конгрес (нещо като Сороското Отворено общество, но в Русия), бил е на Ти и с Хенри Кисинджър, и с Конди Райс, и с Шимон Перец и Биби Натанияху... и поне достъп до истинска информация е имал, за разлика от вас, овцете на опашката пред Месокомбината...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    18 Окт 2023 9:18ч.

    И двете страни не са цвете. Пак студен анализ.Този Израел няма нищо общо с онзи преди 40 години.Бавно и полека религията превзе тази държава.Религиозните евреи са не по-малко откачени от бойците на Хамас.Има стотици клипчета как се радват на смъртта на противника.От малки децата се учат на нетърпимост.А Биби дори някак измисли как да свърже Холокоста с палестинците! Най-новата му теория е, че един арабски шейх от Палестина окончателно е убедил Хитлер да го започне. Ето този https://en.m.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Husseini

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Излагаш се ЗИПе, Религиозните евреи САМО ПАПАТ!!!

    18 Окт 2023 9:49ч.

    Религиозните евреи НЕ СЛУЖАТ В АРМИЯТА - не се бият с арабите, само ЗЛОРАДСТВАТ! а трагедията е, че както разните БЛМ и ЛГБТИ- се размножават ДРАСТИЧНО за здравето на израелската цивилизация - вече са над милион на хранилката... Нашите цигани бяха по-тарикати - изселиха се болшинството по Европата, а онези стоят само там , в Израел ,и освен за провокационно насъскване - с нищо друго не допринасят за благосъстоянието на тази държава...Какво може да те изхрани "висше образование по религиозни изследвания"??? При това на документ, дъвкат над 3500 години на Земята...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • архетипност

    18 Окт 2023 10:17ч.

    Ционизмът и ортодоксията се предават като зараза в тяхната общественост. Не е нужно да членуваш в институцията, след като институциите са влиятелни в обществото и традиционализмът непрекъснато се насажда чрез течащата в жилите им кръв на много първично, несъзнавано ниво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е нужно да членуваш в институцията,

    18 Окт 2023 10:39ч.

    Ако не членуваш в институцията, попадаш под отлъчване, т.е. гражданска, а когато трябва - реална смърт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • течащата в жилите им кръв

    18 Окт 2023 12:24ч.

    Никаква кръв не тече в жилите им. Голямата част от “избрания народ” е генетически сбирщайн. Повече от другите нации ! И как не, след като “еврей” може да се стане и ПО ЖЕЛАНИЕ ? Декларираш някакви предци уж евреи. Държиш изпит ! И ако го издържиш те обявяват за еврей ! А после унаследяването е по майчина линия. Но е факт, еврей се става и с изпит ! За каква “кръв във вените“ говорим тогава ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    18 Окт 2023 9:20ч.

    "... варварите терористи в Газа са тези, които атакуваха болницата в Газа, а не израелската армия." Чакайте, та нали именно израелската армия са варварите терористи. Или наричате другояче армия, нахлула в чужда земя и тероризираща местното население, блокираща достъпа до окупираната земя, разрушаваща жилищата на местните, пазеща строителството на жилища за нашествениците (да не продължавам - ще стане дълго).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зъб за чене

    18 Окт 2023 9:24ч.

    Палестинските ракети са от водопроводни тръби. Кого се опитва да излъже тоя мушмул? Евреите просто следват религията си - око да две, зъб за чене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има различни водопроводни тръби! Когато намериш водопроводна тръба с метър диаметър - можеш да изпратиш половин тон ТНТ на няколко километра, а повече за да думнеш "инкогнито" една голяма болница - не ти и трябва...

    18 Окт 2023 9:54ч.

    Важното е кой плащаше разгръщането на подземни работилници за такива ракети в ивицата Газа през последните 10 години? Злите язици говорят - само СЕДЕМ ПРОЦЕНТА от парата идват от арабите - останалото от ЕС и от САЩ, с кратко прекъсване по времето на мандата на Тръмп. И сериозна инвестиция - по кръгло милиард долара годишно! Ако нашите български оръжейни търговци получаваха и десета от такава инвестиция, досега България да беше изпреварила и САЩ по експорт на оръжие, даже не на килограм, а на стойност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    18 Окт 2023 9:36ч.

    Ясно е че работата не е ясна и ще се обърка още повече. Да попитам по следите на нощните демонстрации нашето правителство като прожектира израелското знаме на НС не допускаше ли такова развитие и защо след войната в Украйна пак ни набутва в чужда война. Тагарев извини ли се за фейка с отрязаните детски глави както направи Байдън?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    18 Окт 2023 9:42ч.

    Докато установят кой е ударил болницата , Европа ще стои на тръни заради протестите, които се задават. И се опасявам, че няма да се мине само с протести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големите Разкази откъм Министерството на истината (по Лиотар)

    18 Окт 2023 9:44ч.

    Някой изобщо вярва ли в юдейските истории? И докога ще наричаме истЕриите им истОрии? Това е традиция при тях: непрекъснато да си измислят някаква удобна историйка и истерично да я оповестяват на публиката рупорно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    18 Окт 2023 9:56ч.

    Май се прилага "опитът" на напушения клоун... Ти кажи, че не си ти, а после и да излезе истината, камъкът вече ще е хвърлен. Точно като Гьобелсовата трактовка за лъжата повторена 100 пъти... Само че, вече сме в 21 век и информацията не може да бъде покрита. Та, и в този случай, все някога ще се разбере, кой точно е направил тази гнусна свинщина. Гадното е, че в интерес на информационната война се прилагат все по отвратителни "тактики", които се заплащат с цената на невинни жертви, а това вече излиза от рамките на каквато и да било допустимост. Факт е, че в случая Израел няма интерес от такава провокация, докато джихадистите имат, с цел да дискредитират ционистите, но нека не забравяме, че самите държавни ръководители на Израел, още в началото обявиха, че ще заличат Газа от лицето на Земята и ще изчистят всички палестинци веднъж за винаги. Така че, изобщо не е ясно, кой какво „твори“ в момента и какви са подбудите на основните играчи и от двете страни. Да не забравяме и намесата на външните фактори. Ще видим. Истината винаги излиза наяве в крайна сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи