Нетаняху поискал помощ от президента на ОАЕ, той го изпратил да иска пари от Зеленски

Нетаняху поискал помощ от президента на ОАЕ, той го изпратил да иска пари от Зеленски

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът на Обединените арабски емирства Мохамед бин Зайед ал Нахаян е отхвърлил искането на израелския премиер Бенямин Нетаняху да изплати обезщетения на палестински работници от Западния бряг, които са останали без работа, съобщава американският новинарски портал Axios.

„Помолете Зеленски за пари“, казал саркастично шейх Мохамед бин Зайед на Нетаняху, твърдят източници, цитирани от новинарския сайт Axios. Президентът на ОАЕ добавил, че Зеленски получава много пари от редица страни, така че може би той може да помогне, отбелязва медията.

„Идеята, че арабските страни ще дойдат да възстановят и ще платят сметката за това, което се случва в момента, е самозалъгване“, каза служител на Емирството.

След атаката на Хамас срещу Израел, правителството на страната буквално затвори Западния бряг. В резултат на това повече от 100 000 палестинци, които живееят там, но работеха в Израел, останаха без работа. В Израел и САЩ има опасения, че при тези условия може да се стигне до ескалация на насилието.

Цитирайки източници, Axios съобщава, че преди няколко седмици Нетаняху е попитал дали ОАЕ са готови да ги подкрепят с изплащането на средства в помощ на палестинските работници. 

Израелският икономически кабинет, ръководен от ултранационалистичния министър на финансите Бецалел Смотрич, отхвърли предложението на израелското министерство на отбраната да позволи на някои палестински работници да влязат в Израел.

Въпреки натиска от страна на израелските отбранителни сили и агенцията за сигурност Shin Bet, Нетаняху избра да не подлага въпроса на гласуване в кабинета по сигурността, след като Смотрич и други радикални десни министри заплашиха да подадат оставка.

В опит да намери решение на проблема, без да се налага да се конфронтира с членовете на своята коалиция, Нетаняху се опита да накара други страни да плащат на палестинските работници.

Кабинетът на израелския министър-председател и посолството на Емирството във Вашингтон отказаха коментар.

Нетаняху публично каза, че няма да позволи на палестинските власти, които в момента управляват окупирания Западен бряг, да имат каквато и да е роля в Газа след войната и той отхвърли идеята за палестинска държава.

Източници: novini.bg, eurocom.bg

 

 

Коментари

  • Мъдър като Мадърски непукист

    09 Яну 2024 14:51ч.

    под коня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Яну 2024 19:49ч.

    ха ах !!! Владетелите на ОАЕ са евреи и пари просто така не дават .............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, Дачков!

    10 Яну 2024 0:50ч.

    Статията е подвеждаща кремълска пропаганда, извънредно хибридна (т'ва не го знам, какво е)! И на най простите хора (ППДБ) е ясно едно: Ако се разболееш, отиваш на лекар. Ако ти се чупи колата, отиваш в сервиз. Ако ти трябват пари, ОТИВАШ ПРИ ЕВРЕИН! Къде го прати Нетаняху, ПЪЛЕН ПОТРЕС ! ?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    09 Яну 2024 14:53ч.

    Пратили са го да язди едногърба камила без седло - болезнено е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Яну 2024 14:59ч.

    парите са в евреите в сащ от там изкаите правилно ви е насочил към зеленски кои плати на 4000 работници от авиокомпания балкан 2003 г на улицата пред пенсия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледай ги арабите - иска им пари,

    09 Яну 2024 15:22ч.

    а те го пратили за Зелен хайвер. Всички поумняха, само нашите малоумници не. Имаше една песничка: "Всички рибки плуват, само пържените не".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    09 Яну 2024 15:28ч.

    Значи арабите да платят на араби за да не се бунтуват срещу Израел който в момента избива други араби? Това прилича на фейк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камиларят се прави на интересен

    09 Яну 2024 16:00ч.

    Нещо ми подсказва обаче, че ИДИЛ скоро ще поеме отговорност за голям атентат в ОАЕ, както пое отговорността за атентата в Иран. Една година без милиардите от туризъм ще подействат отрезвяващо на шегобийците. С Израел шега не бива. Там разбират демокрацията и човешките права по особен начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лондонабад

    09 Яну 2024 16:04ч.

    На мен нещо ми подсказва, че накрая Лондонабад ще го отнесе накуп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    09 Яну 2024 16:29ч.

    Биби и Ко се ебават и с Хизбулла(при все че Насрала го даваше сравнително кротко) , сега се гъбарка и с шейховете, нагнетява напрежение на Западният бряг(напук на собствените си генерали)Явно не му стига Хамас, а търси пълномащабен конфликт само и само да остане на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали защото и Зеленски и Нетаняху са евреи

    09 Яну 2024 16:47ч.

    затова постоянно искат някой да им даде пари? Но Мохамед бин Зайед добре е направил като изпраща за пари единият евреин при другият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво

    09 Яну 2024 17:37ч.

    Ха ха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадецът на ярмулки

    09 Яну 2024 17:51ч.

    Днес Зеленски е зает - има да си досурвака Стареца от Планината. Здраве, радост, берекет - кораб кока за Шин Бет. Сурва весела година - лихва, лихва до амина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Яну 2024 18:09ч.

    Виц: Стар евреин на смъртен одър, около него близките му, комшии, приятели. Отваря бавно очи, вижда комшийка: -Сара, помниш ли когато мъж ти лежа в затвора, аз го издадох на ченгетата, прости ми! -Прощавам ти! -А ти Шошана, помниш ли когато мъж ти те завари на калъп и те изгони, аз те издадох, прости ми! - -Прощавам ти! -А ти Яфа, помниш ли като ми поиска пари на заем, а аз се възползвах от теб, прости ми! -Прощавам ти! -Сега след като умра, имам едно последно желание, обещайте ми, тези две краставици, едната ми я сложете в устата, другата в задника. Умрял след малко, таман му сложили краставиците и нахълтали ченгета: -Имаме анонимен сигнал, че се гаврите с труп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха

    09 Яну 2024 19:31ч.

    хаха ха , ма Натаняху още ли не е подсъдим ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    09 Яну 2024 22:46ч.

    Оо, не е прав. Къде е тук арабската солидарност. Ето, Биби се е загрижил за палестинските работници, а той ... Дали не е ядосан , че като домакин на преговорите за обмен на пленници, и намиране на някаква формула за спиране на огъня в Украйна, Зелю взе че издумка Белгород, и по този начин провали преговорите. Е, пленници се размениха, а формулата се изгуби сред пушилката от ударите с касетъчни бомби. И все пак емирът постигна успех, ОАЕ влезе и в БРИКС, за разлика от другата платформа, където домакини са англичаните, за преговори между САЩ и Катар, за връщане на израелските пленници, и спиране на огъня между Израел и Хамас. И където катарци така сасе закучили, че на евреите им лопна търпението, и усвиткаха главният преговарящ от страна на Хамас. А Блинкен ходи като цветарка из Близкият изток да продава ефки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се чете

    09 Яну 2024 22:49ч.

    Дали не е ядосан като домакин на преговорите за обмен на пленници, и намиране на някаква формула за спиране на огъня в Украйна, че Зелю взе че издумка Белгород, и по този начин му провали половината преговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сблъсаци в Ню Йорк заради тунели под синагога

    10 Яну 2024 0:52ч.

    Напрежение избухна пред главната синагога на движението Chabad-Lubavitch в Ню Йорк, след като полицията се опита да запълни и запечата таен тунел и ниши, открити в молитвената зала, пише Times of Israel. Не е ясно защо тунелът е бил прокопан, но според съобщенията работата е извършена през последните няколко години. Кадри от вътрешността на тунела показват, че той води до изоставена ритуална баня." ......... Без думи ..... https://dnes.dir.bg/svyat/sblasatsi-v-nyu-jork-zaradi-tayni-tuneli-pod-sinagoga

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краят на войната е и техния край

    10 Яну 2024 0:55ч.

    Както пишат колеги по-горе. Цената е много висока, защото никакви пари НЕ могат да компенсират човешкия Живот - най-висшата ценност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    10 Яну 2024 2:45ч.

    Пиар операция на г-н Бенжамен Наетаняху, за да обясни защо и тях мори от глад, въпреки че не са в Газа. Статусът на Израел на Западния бряг е на окупационна сила. По международните закони окупаторът носи отговорност за състоянието на окупираното население. Няма право да ги остави без основни средства за съществуване. А екстремисткият режим на г-н Нетаняху иска да прави точно това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    10 Яну 2024 12:18ч.

    Е, не е точно така. Ако Нетаньяху искаше да ги мори, Западният бряг отдавна би се вдигнал в подкреа на Хамас. Ама си кротуват. Нищо че „се избиват палестинци„, а ФАТХ е патриотична организация, за разлика от интернационалната Хамас. Сионизмът по определение е също патриотично течение, и може би сега се води вътрешна битка в управлението на Израел сионизмът да се освободи от интернационализмът, който му беше наложен през втората половина на 70те години на незнамкой си еврейски конгрес. И всъщност става разграничаване на проектът Израел/изолационистки/ от проект Йудейски/интернационалистки/. Като по съвпадение, претенциите на Иран на аятоласите км Израел,е не за съществуването на самият Израел като държава, а.. да си смени името, и да се нарича Иудея. Чудни са делата твои, Господи! Или тези дела не са твои?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи