Нетаняху изрази готовност да посредничи в украинската криза

Нетаняху изрази готовност да посредничи в украинската криза

Премиерът на Израел каза, че в началото на украинската криза е получил предложение за посредничество. „Попитаха ме за това в ранните етапи на конфликта в Украйна“, каза Нетаняху, като подчерта, че по това време той „е бил лидер на опозицията“, съобщава ТАСС.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че е готов да обмисли ролята на посредник в украинската криза в случай на предложение от всички заинтересовани страни. Това изявление той направи в интервю за CNN, излъчено снощи, съобщава ТАСС.

„Ако и двете страни ме помолят и, честно казано, ако Съединените щати ме помолят“, каза Нетаняху, запитан дали е готов да посредничи в украинския конфликт. „Ако бъда помолен от всички заинтересовани страни, аз, разбира се, ще разгледам това (предложение)“, каза той. Нетаняху добави, че за това са необходими „точният момент и обстоятелства“. „Ако възникнат, със сигурност ще го разгледам“, каза премиерът.

Премиерът на Израел каза, че в началото на украинската криза е получил предложение за посредничество. „Попитаха ме за това в ранните етапи на конфликта в Украйна“, каза Нетаняху, като подчерта, че по това време той „е бил лидер на опозицията“.

Той отклони въпроса кой е направил предложението. "Попитаха ме", отговори Нетаняху. В същото време израелският премиер подчерта, че "не се е стремил към това", тъй като искането било неофициално. "Казах, че има министър-председател (по това време постът беше зает от Нафтали Бенет - бел. ТАСС), нека той реши какво да прави с него. Той опита и не успя", каза Нетаняху

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • смешно

    01 Фев 2023 10:05ч.

    Доказан ястреб да носи клонката на мира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dil Dim

    01 Фев 2023 10:17ч.

    Не е за вярване, но това ми хрумна и исках да споделя :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 100 пенсионирани израелски посланици и служители на външното министерство изразиха загриженост от новото правителство на 73-годишният Нетаняху!

    01 Фев 2023 10:16ч.

    29 декември 2022 г. CNN : 73-годишният Бенямин Нетаняху завърши драматичното си завръщане като министър-председател на Израел, след като положи клетва като лидер на най-дясното правителство в историята на страната, предаде Си Ен Ен. .............. Посоката на израелското правителство разбуни духовете и в чужбина, и в Израел. В сряда над 100 пенсионирани израелски посланици и служители на външното министерство изразиха загриженост относно предстоящото правителство на Израел в писмо до Нетаняху. Бившите дипломати, включително бивши посланици във Франция, Индия и Турция, изразиха ''дълбоката си загриженост за сериозните щети върху външните отношения на Израел, международното положение на страната и ОСНОВНИТЕ ѝ ИНТЕРЕСИ в ЧУЖБИНА, произтичащи от политиката на новото правителство". ... "Това са основните насоки на националното правителство, което председателствам: Еврейският народ има ИЗКЛЮЧИТЕЛНО и НЕОСПОРИМО ПРАВО върху ВСИЧКИ ТЕРИТОРИИ на Израел. Правителството ще насърчава и развива селища във всички части на Израел - в Галилея, Негев, Голан, в Юдея и Самария", написа той в Twitter, цитиран от "Труд". В американската частна Уикипедия пише, че тези земи са на други народи.... Нямаме думи. Скъпоценната земя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето линк

    01 Фев 2023 10:19ч.

    https://www.segabg.com/category-foreign-country/netanyahu-polozhi-kletva-kato-premier-na-izrael-za-shesti-put ........... "Редица политици от крайната десница на политическия спектър на Израел също ще бъдат назначени на министерски постове. Итамар Бен Гвир, ЕКСТРЕМИСТ, който беше осъден за подкрепа на тероризма и подстрекаване на антиарабски расизъм, ще поеме ролята на министър на националната сигурност, който ще контролира полицията в Израел плюс някои полицейски дейности в окупирания Западен бряг. ....................... Бецалел Смотрич, лидер на ПАРТИЯТА на РЕЛИГИОЗНИЯ ЦИОНИЗЪМ, е назначен за министър на финансите и също така получи правомощия да назначи ръководител на Координатора на правителствените дейности в териториите - израелска военна част, която се занимава с границата и разрешителни за палестинци. По време на кампанията си Смотрич предложи серия от драстични правни РЕФОРМИ, разглеждани от много критици като ясен начин за подкопаване на съдебната независимост. !!!!! Те включват премахване на възможността да се повдигнат обвинения срещу държавен служител заради измама и злоупотреба с доверие – обвинение, пред което е изправен и самият Нетаняху в текущия си процес за корупция."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • арамейски син

    01 Фев 2023 10:17ч.

    Нетаняху първо трябва да оправи отношенията си с Иран, за да му повярваме, че ще бъде искрен посредник. Самото му изтъкване на преден план и точно в този момент е сондиране от страна на САЩ за евентуално спасяващо престижа прекратяване на опитите за натиск в Украйна, защото по всичко изглежда, че Западът играе ва банк, а това е най-лошият възможен начин да спечелиш срещу Русия на нейното историческо бойно поле, особено когато определени тенденции не само във военен план, но в икономически и политически показват, че безусловната победа става все по-голям мираж за водената от САЩ западна коалиция. Няма да казваме още какви други съмнения имаме относно някои (главно медийни) "военни действия" на Израел в последно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    01 Фев 2023 10:22ч.

    Евреите изтърваха момента. Сега, особено след изцепките с Иран, дори и да не са намесени (корабче плува ли в окото ми), си изгориха мостовете. Те са вече страна и няма как да са посредници. Иран е съюзник на Русия и тя едва ли ще рискува да го изгуби по толкова баламурнически начин. Затова - да си налягат задниците и да гледат какво могат да направят, за да си възвърнат доверието, макар че засега това изглежда "мисия невъзможна".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    01 Фев 2023 10:51ч.

    Единственият Президент успял да "вбеси" до крайност Обама, беше Нетаняху. Заслужава адмирации. Разбира се, оспорващият статуквото получава дозата "компроматИ" било подкупи, връзки с антисоциални дами и т.н. Интересна е позицията на Израел по отношение на Сорос, позорно изгонен след разкрития, че е финансирал крайни крила на Палестина и Израел. Много имаме да учим от държавата Израел. Само да имахме национално отговорен елит. При една "акция" излязоха наяве документи, че САЩ са готови да "жертват" Израел в името на "националната си сигурност". По този повод "нямат приятели, а интереси", та, стигаме до първата Колония в САЩ, налице е вътрешен конфликт в "системата".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    01 Фев 2023 12:15ч.

    Само корекция - Нетаняху никога не е бил президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, Ellie

    01 Фев 2023 12:32ч.

    При една "акция" излязоха наяве документи, че САЩ са готови да "жертват" Израел в името на "националната си сигурност". По този повод "нямат приятели, а интереси" . И това никога не може да стане, защото дългът на САЩ от 31.4 трилиона $ се държи в голямата си част от еврейски кредитори, та за това амитата ще слушкат каквото им нареди Ерусалим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИМО

    01 Фев 2023 11:11ч.

    Тоя оправи проблема си с Палестина че тръгна Украйна да оправя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    01 Фев 2023 11:29ч.

    Скоро, чини ми се, някому ще се наложи да посредничи между Нетаняху и Али Хаменей. След това Нетаняху може уи да помечтае за посредническа мисия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президента Тръмп направи толкова много, защо няма втори мандат?!

    01 Фев 2023 12:15ч.

    "Феноменално успешна" - така израелските медии нарекоха атаката, на която беше подложен Иран през уикенда. Според западни източници важни съоръжения на иранския военно-промишлен комплекс са били унищожени, това е направено от ръцете на Тел Авив, а Съединените американски щати стоят зад атаката. И най-важното, всичко това е пряко свързано с интересите на Русия. ........... Вечерта на 28 януари в Иран избухнаха поредица от експлозии. Една от целите беше отбранителен завод в град Исфахан, който беше атакуван от три дрона. Тогава беше взривен конвоят на Корпуса на стражите на ислямската революция, преминаващ в района на сирийско-иракската граница. " ...... САЩ провокират война срещу важен съюзник на Русия /Поглед.инфо/ ........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прилича повече на медийна постановка

    01 Фев 2023 12:23ч.

    Тази новина бе разпространена от Файненшъл таймс и още две арабски телевизии и в първите 24 ч нито една сериозна агенция не дръзна да я подеме, даже и големи западни. По-нататъшните нови съобщения идваха от същите тия източници. Има съмнения, че Израел е вкаран в сценка от неизвестен задкулисен фактор и поставен в положението да не може да отрече организация и участие. Същевременно иранската страна опроверга съобщенията за сериозни поражения, показвайки кадри от последиците на удара в Исфахан. Друг интересен момент, който умишлено не се коментира от никого - как така атаката съвпада с разрушително земетресение в определен район на страната и възможно ли е земетресението да е било предизвикано от ядрен или някакъв друг неконвенционален взрив?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    01 Фев 2023 12:48ч.

    на евреин не бива да се вярва: евреите, чиито предци са били унищожени от немските фашистите и украинските бандеровци, сега подкрепят укрофашистите - на тяхна страна в украйна воюват 200 наемници - израелски граждани. министърът на войната в ЕС - испанският евреин - фашист ж. борел, ежедневно зове да бъде доставяно оръжие на евреина-фашист „зеленски“... същото прави и друг (американски) евреин - а. блинкен - за да бъдат убивани православните руснаци...след ВСВ по настояване на Й. Сталин е създадена държавата Израел (британците и французите са били категорично против) и сега евреите се отблагодаряват, убивайки руснаци в украйна... а у нас един безродник (повече известен като „майната му на православието“) събира подписи за преименуване на бул. „Руски“ в бул. „адолф хитлер“...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бакунин

    01 Фев 2023 14:47ч.

    Мосад обучава как се измъчват руски военопленници. Имат и спецназ наемници. С техни паспорти лица управляват Украйна. Наглостта им е традиционна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    02 Фев 2023 6:36ч.

    Santana, брагодаря Ви за корекцията! Поднасям извинение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи