Нешка Робева: Сирийският народ е подложен на геноцид

Нешка Робева: Сирийският народ е подложен на геноцид

Премиерата на филма за Нешка Робева "Изповед с любов и болка" ще бъде съпроводена от акция за набиране на средства за лекарства за пострадалите от земетресението райони в Сирия. Това съобщи Нешка Робева в интервю за БНР. "Средствата, които ще съберем, ще бъдат за лекарства в Сирия", добавя прочутата треньорка по художествена гимнастика. Тя уточни, че още седмица ще се събират помощи в посолството на Сирия.

"Какво става в Сирия? Един народ, който е подложен наистина на геноцид. Шест дни нямаше как да отиде помощ. Всичко, което върви във Фейсбук, са едни хейтъри, които преиначават нещата", отбеляза дългогодишният треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика.

"Много хора се оттеглят, тъй като се казва, че може само нови дрехи, нови стоки. Отидох в Сирийското посолство. Там работят едни млади хора, ние носим помощи и те ги преразпределят. Приемат и носени дрехи, защото там няма нищо. Хората измират още преди земетресението. Какво значи санкции, които водят една богата държава до половин час на ден електричество? Където са окупирани най-плодородните площи и петролните кладенци – да нямат газ, да нямат електричество? И когато точно тези окупатори трябва да смъкнат ембаргото, санкциите, те ги смъкнаха тогава, когато достатъчно хора измряха", коментира Робева в предаването "Преди всички".

Тя уточни, че още седмица ще се събират помощи в посолството на Сирия. "Те имат нужда от всичко. Нека хората знаят, че това, което ще изпратят, ще отиде до други хора. Най-вече изпратени с любов, защото никой не е гарантиран. Както и човек да подрежда нещата, народът мъдро е казал - човек предполага, Бог разполага."

Филмът на Стилиян Иванов за Нешка Робева ще бъде представен утре в 19 часа в центъра по себепознание "Орфей". Входът е свободен.

"Стилиян преди повече от 5 години се закани, че ще направи филм за мен. Той наистина е погледнал от съвсем друга страна. Аз самата бях изненадана. Той ме е представил така, както той ме вижда", разказа Нешка Робева.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • rusnak

    17 Фев 2023 11:57ч.

    И Българският, но докато Сирийците ги задушават Западните боклуци, то с Българите се гаврят БЪЛГАРИ БОКЛУЦИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българският народ е унищажаван праномерно от ЕС и ОТАН

    17 Фев 2023 14:11ч.

    Членството в тези две престъпни организации е пагубно за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кутия на доброто. Дарения за Сирия

    17 Фев 2023 12:38ч.

    "Г-н Тодор Димитров – бивш директор на НМТ „Стефан Македонски“ и активен участник в групата „Кутия на доброто“ в социалната мрежа facebook, сподели информация, че в Сирийското посолство у нас ще се приемат дарения и в почивните дни. Бях развълнувана да видя поток от хора, които бяха откликнали на тази възможност да дарят, както и голяма група доброволци, които помагаха да се приемат, сортират и подготвят за изпращане даренията. “Приемаме дарения всеки ден от 9 до 15 ч. Много благодарим на всички! Хората не спират да идват, което е много хубаво! Носят лекарства, детски дрехи, одеяла, зимни дрехи… Всичко се приема, защото става дума за пострадали хора, които изгубиха всичко при земетресението, а преди това 12 години са били във война. Търсим начини да изпратим всичко в Сирия възможно най-бързо“ разказа един от доброволците. “Имам малко детенце и като си представя тези хора колко много страдат… Работя от понеделник до петък. Снощи отворих гардероба, приготвих всички дрешки, които запазвах за второ дете – почти неизползвани, сложих ги в кашони, надписах ги и днес ги натоварихме в колата“ сподели през сълзи от съпричастност една от дарителките." https://bnr.bg/horizont/post/101780149/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посолство на Сирийска Арабска Република в София

    17 Фев 2023 12:42ч.

    Адрес: "Симеоновско шосе" № 13 А, 1700 София Тел.: +359 2 962 45 80, 962 57 42, факс: +359 2 962 43 14 Работно време: 08.30 - 15.30 ч. Email: [email protected]

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дребна поправка

    17 Фев 2023 14:31ч.

    Това вероятно е официалното работно време. Тази седмица посолството беше отворено и в 17 часа, доброволците също бяха там, за да приемат помощите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    17 Фев 2023 12:48ч.

    Българският също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а украинският

    17 Фев 2023 12:53ч.

    просто трябва да изчезне. Мъжете им ги изтребват. До крак. Събират ги от тракторите и по моловете и ги изпращят на фронта БЕЗ нито един час подготовка. От едната страна на фронта ги отстрелва врагът, Русия, от другата, в тила - собствените им пълководци ги предпазват да не дезертират. Ако са ранени, направо на място ги убиват - за да спестят от лечение и след това от инвалидни пенсии. Такива работи се случват в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    17 Фев 2023 13:20ч.

    Да, българският също. Една от причините да съчувстваме толкова силно на сирийците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а украинският 17 Фев 2023 12:53ч. е руският народ в Украйна

    17 Фев 2023 14:09ч.

    Интересно е предсказанието на някакъв си незначителен сеизмолог от Нидерландия - ретранслатор на продиктувани му предсказания. Той предсказа заметресението в Турция и в Сирия. Същият ретланслатор предсказва къде ще бъде следващото голямо земетресение - в Сирия, в Ирак и в Йордания!!!! Все набелязани за врагове. Забележително постижение на HAARP и кукловодите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И палестинците също.

    17 Фев 2023 12:55ч.

    от 105 години насам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народеее ????

    17 Фев 2023 13:25ч.

    Ако бях на мястото на президента нямаше да се съобразявам с някакви санкции и веднага щях да пратя помощ за Сирия въпреки всичко и всички! Живота на хората е на първо място!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да де,

    17 Фев 2023 14:12ч.

    но на президента мъдите са вързани със сезал, а на тругия край на сезала е вързана тухла, на последния етаж на американското посолство. Само да гъкне и му хвърлят мъдите през прозореца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи