Немски танкове "Леопард" са забелязани край Бахмут

Немски танкове "Леопард" са забелязани край Бахмут

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ожесточават се боевете около украинския град Бахмут, където руските сили продължават с опитите си за неговото превземане.

Тревога за въздушна атака бе обявена днес в Днепропетровска и Харковска области на Украйна, както и в контролираната от Киев част на Запорожка област. 

Командирът на сухопътните сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски, който вчера посети Бахмут, описа ситуацията като "изключително напрегната".  

В традиционното обръщение снощи украинският президент Володимир Зеленски заяви, цитирам - „врагът постоянно унищожава всичко, което може да се използва за защита на нашите позиции за укрепление и отбрана“. Руското министерство на отбраната твърди, че силите на Москва са унищожили украински склад за боеприпаси близо до града и са свалили четири ракети "Хаймарс" и пет дрона, изстреляни от украинските сили.  

Овладяването на Бахмут от силите на Москва би било първият им пробив от повече от шест месеца и би отворило пътя за превземането на последните останали градски центрове в района на Донецк.

На фона на ожесточените битки президентът Владимир Путин инструктира руската Федерална служба за сигурност да засили сигурността в четирите анексирани от Москва, но непризнати от Запада региона Херсон, Запорожие, Луганск и Донецк, които в момента са частично контролирани от неговите сили - и също така да противодейства на това, което той описа като нарастващи шпионски и саботажни операции срещу Русия от Украйна и Запада.

Произведени в Германия танкове "Леопард" са забелязани близо до обсадения град Бахмут в Източна Украйна, заяви пред държавната телевизия „Первъй канал“ Ян Гагин, съветник на ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка народна република. 

Според Гагин няма нужда да се правят сензации от присъствието на тези танкове близо до фронтовата линия, тъй като по думите му калниян терен там ще затрудни движението на тежкотоварни превозни средства като "Леопард". 

Същевременно канадски военни показаха как техни украински колеги овладяват германски танкове "Леопард 2", предаде медията от Киев УНИАН.

 


"Тренировките се провеждат с партньорството на министерството на отбраната на Варшава на полигон в Югозападна Полша. Там бойците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се обучават и на симулатор, и в реална бойна машина", добави изданието.

"Войниците от ВСУ провеждат занятия по управление на танковете "Леопард 2", техническа поддръжка на бойните машини, зареждане на оръдието и стрелба", посочи още УНИАН.

 

Източници: БНР, novini.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Самотният вълк

    28 Фев 2023 20:53ч.

    А във телеграм каналът има и снимка на първият унищожен танк от Вагнеровците .На снимката се вижда унищоженият танк със преносимо РПГ ударът е във купола който извръква на страни .Екипажът съставенот поляци и немци е загинал скоропостижно .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧИЧО ВИЧО

    28 Фев 2023 23:52ч.

    Дай да видим снимката, де! И скритата камера. Да чуем. как си общуват германци и поляци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    28 Фев 2023 20:59ч.

    Германската техника е супер! У дома сме само с такава, дажи и колите ни ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    28 Фев 2023 21:39ч.

    И ний! Имами два фолцвагина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    28 Фев 2023 22:34ч.

    @ thenewone 28 Фев 2023 21:39ч. ??Немското си е немско, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    28 Фев 2023 22:42ч.

    И аз имах два фолквагена. Първо -голф, после -пасат и ми омръзна да ги ремонтирам... Преди 5 години си купих хонда- CR-V и само сменям маслото и наливам бензин. Само японски коли за мен и никога повече европейски теслички....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧИЧО ВИЧО

    28 Фев 2023 23:54ч.

    Купи си Москвич. Много са яки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както описа ситуацията Саня от Флориде

    28 Фев 2023 21:08ч.

    Бахмут - Капут. Последните две шосета за снабдяване с муниции и продоволствие са под огневи контрол на Вагнеровци. ВСУ или трябва да се оттеглят, или 50 000 - груз 200 или в руски плен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    28 Фев 2023 21:49ч.

    Илон Маск: Бахмут практически окружён и это хорошо. Elon Musk: Russians have taken control in the residential areas in the north of the city. almost surrounded. it's good.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    28 Фев 2023 23:58ч.

    Явно танковете вървят в комплект с екипажа. Не вярвам укрите да са се обучили така бързо. Поляците май нагазиха в лайната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поляците май нагазиха

    01 Март 2023 7:50ч.

    Яко при това. До сега 2500 убити "полски доброволци"... Не ми го побира ума, колко трябва да си фанатизиран да отиваш да мреш в чужда война, само и само да воюваш с руснаци ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом леопардите са в саваната

    01 Март 2023 8:53ч.

    Значи ловният сезон се открива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    01 Март 2023 10:00ч.

    Вчера CNN пуснаха интервю със съветника на Зеленски - Роднянский, който каза, че ВСУ можело стратегически да се откаже от Бахмут, ако е вярно - само са разкарли Леопардите до там .. Който иска да търси в сайта на CNN, да пробва с това: Ukraine’s forces could "strategically pull back" from Bakhmut if needed, Zelensky adviser says

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи