Небензя за взрива в Днепропетровск: Украинското съоръжение за ПВО се намираше в жилищен квартал в нарушение на международното право

Небензя за взрива в Днепропетровск: Украинското съоръжение за ПВО се намираше в жилищен квартал в нарушение на международното право

Руска ракета е свалена от украинската ПВО в Днепропетровск, украинската противовъздушна отбрана е била разположена в жилищен квартал. Това заяви във вторник на заседание на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Русия в световната организация Василий Небензя, съобщава ТАСС.

Според него никой от представителите на западните страни в Съвета за сигурност "не спомена истинската предистория на случилото се, която беше огласена, наред с други, от украински официални лица". 

„Руска ракета, изстреляна по обект на енергийната инфраструктура, беше ударена от украинските сили за ПВО. Тъй като съоръжението за противовъздушна отбрана се намираше в жилищен квартал в нарушение на нормите на международното хуманитарно право, с което толкова се гордеете, свалената ракета падна върху жилищна сграда. Останалото го знаете“, каза Небензя, като подчерта, че „ако украинските власти се бяха вслушали в изискванията на международното хуманитарно право, тази трагедия нямаше да се случи“.

"Съжаляваме също така, че никой от вас не намери дума да осъди почти непрекъснатите атаки на въоръжените сили на Украйна срещу Донецк, където също умират хора. Още повече, че в случая киевският режим целенасочено удря жилищни райони, военни обекти в местата на нанасяне на удари няма. Жителите на Донецк ще ви разкажат за това на заседанието по "формулата Ария", която свикваме в петък", добави Василий Небензя.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • bodar4uk

    18 Яну 2023 10:10ч.

    Единствено неясни са тези факти за англосаксонските и европейските елити, дори напротив -цвилят от възторг при всяко поражение на хаймърсите по цивилни обекти, това са им ценностните достойнства, други нямат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демократ

    18 Яну 2023 10:42ч.

    Какво демократично и човечно има да насаждаш непрекъснато омраза към един народ и да искаш да го унищожиш културно, икономически и военно само защото на теб така ти се иска. Неизживяно були се оказват англосаксонците и особено като сега водят войната си с чужди ръце. Типично за най наглите булита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи