NBC: Думите на Байдън за геноцид в Украйна противоречат на данните на американското разузнаване

NBC: Думите на Байдън за геноцид в Украйна противоречат на данните на американското разузнаване

Определението за геноцид включва унищожаване на етническа група или нация, но засега не виждаме такова, съобщи пред телевизионния канал представител на американските разузнавателни служби. Снимка: АП

Думите на президента на САЩ Джо Байдън, че събитията в Украйна му се струват геноцид, предизвикаха недоумение сред американското разузнаване, съобщи NBC в петък. Според него данните, с които разполагат американските разузнавателни служби, противоречат на мнението на президента. „Определението за геноцид включва унищожаването на етническа група или нация, но досега не сме наблюдавали това“, каза пред телевизионния канал неназован служител на американското разузнаване, цитиран от ТАСС.

Американската администрация не била изненадана от това мнение на Байдън, тъй като той го е изразявал в частни разговори, но публичното изявление на първия човек в САЩ по време на реч в Айова поставило представителите на Белия дом в ступор. Според NBC през последните седмици това е третото изявление на американския президент, което противоречи на позицията на собствената му администрация.

По време на разговор с репортери във вторник Джо Байдън каза, че събитията в Украйна му изглеждат геноцид. Американският лидер отбеляза същевременно, че юристите трябва да дадат оценка на случващото се. Преди това той използва подобен израз, докато произнасяше реч в Айова.

Прессекретарят на президента на Руската федерация, Дмитрий Песков, коменти думите на Байдън за геноцида, отбелязвайки, че Кремъл категорично не е съгласен с подобни изявления. Той нарече неприемлива и непростима подобна реторика от лидера на държава, чиито бомби са убили стотици хиляди хора по света, припомня ТАСС.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • На украина

    16 Апр 2022 8:53ч.

    Няма геноцид, а безмилостно ликвидиране на нацизма. И наркоманията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези цифри, ми се струват доста подозрителни...

    16 Апр 2022 9:54ч.

    Колко трябва да е ефективна украинската армия, щом за 50 дни - от 24 февр. до днес - са успяли да убият 20 000 руски войници, повече, отколкото в Афганистан за 10 (десет) години война (където загинаха 19 000)?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази братоубийствена война е геноцид

    16 Апр 2022 10:00ч.

    срещу руските хора, защото не само на външен вид, но и генетично руснаците и украинците са неразличими. Хора с еднакъв произход. Както българи и северно-македонци... И това е позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    16 Апр 2022 10:31ч.

    САЩ и Британия ги чака възмездие от Бога, задето използват украинците за пъклените си планове срещу руснаците. Срамота е през ХХІ век светът да се ръководи от толкова примитивна психология на омразата, каквато е англоамериканската към руския свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Право в десетката !

    16 Апр 2022 10:41ч.

    +111111111111111111 !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Апр 2022 10:32ч.

    Бердянск нещо говори ли на тролИТЕ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    16 Апр 2022 11:39ч.

    А на теб Бабий яр нещо говорили ти? Става така, че докато ние се замеряме с кал, други (имам предвид най-вече любимите на много българи САЩ и Англия) коварно продължават с подготовката на поредното заграбване на чужди земи и ресурси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    16 Апр 2022 10:38ч.

    Ама вие чак сега ли разбрахте, че изкукалите ви лидери, ЕДИНСТВЕНИ СИ ПОЗВОЛЯВАТ безнаказано да ръсят БИСЕРИ и така определяли "посоката" на света, но тяхната . Това е липса на култура и благоприличие ! Мигар другите така не могат да правят, да плюят като семкаджии, но все пак нещо гледат да си мерят езика или изобщо да не коментират глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Апр 2022 10:39ч.

    Значи, много говори. Добреее.... всичко си идва на местата, нали, Бандерата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Апр 2022 10:42ч.

    Вижте, не бива да се обръща много внимание на това, какво е казал един стар и дементирал човек. Все по-ясни стават признаците. Затова, оставете клетия човек. Другите, които дърпат конците му, са страшните. И тези, които най-безсрамно използват състоянието му за потвърждение на собствените си глупости. Само защото е президент. Жалка история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    16 Апр 2022 11:45ч.

    https://politikus.ru/events/142917-plennye-boeviki-prinimali-po-3-tabletki-boevyh-himicheskih-preparatov.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    16 Апр 2022 11:48ч.

    https://pogled.info/svetoven/amerika/ted-galen-karpentar-makkartizmat-se-vazrazhda-po-silen-ot-vsyakoga-v-politicheskite-debati-za-ukraina.141319

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как да не е геноцид,малоумници

    16 Апр 2022 13:06ч.

    Та дори и военнопрестъпника Путя се изхвърли,че няма такава държава като Украйна и украинци.. Те били "руснаци" .Та с една дума,според думите на кремълското джудже,сега се извършва геноцид над украинските"руснаци" от московските руснаци.Пълно умопомрачение на човекопитеци в 21 век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мустафата

    16 Апр 2022 14:04ч.

    абе кво го слушате този той щом си помни още името .....да почерпи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи