Назначените от Москва власти обвиниха Украйна за ракетен удар срещу хотел в Херсон

Назначените от Москва власти обвиниха Украйна за ракетен удар срещу хотел в Херсон

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Назначените от Москва власти обвиниха силите на Киев, че днес са изстреляли ракета по хотел в Херсон, град под руска окупация в Южна Украйна, убивайки двама души, включително бивш депутат, предаде "Франс прес". Тези твърдения засега не могат да бъдат потвърдени от независим източник, отбелязва агенцията.

„Днес около 05:30 ч. местно време (и българско) украинските въоръжени сили изстреляха ракета по хотел "Плей бай Рибас“ в Херсон, се казва в изявление на руската окупационна регионална администрация.

„По предварителни данни двама души са загинали при този терористичен акт“, посочиха проруските власти и добавиха: „Спасителите все още претърсват отломките в търсене на жертви и оцелели.“

Служителят на проруската регионална администрация Кирил Стремоусов твърди, че сред убитите е и бившият украински депутат Алексей Журавко, симпатизиращ на Русия.

Според проруските власти по време на удара в този хотел са се намирали и журналисти от руски медии. Руският държавен канал Ар Ти публикува снимки, показващи според телевизията как един от нейните оператори е изваден от купчина отломки.

Съобщението за този ракетен удар идва в момент, когато проруските власти в четири контролирани от Москва региона в Украйна, включително региона на Херсон, от петък организират „референдуми“ за утвърждаване на анексирането на тези територии от Русия.

Тези референдуми, определени като "фалшиви" от Киев и неговите западни съюзници, се очаква да продължат до вторник.

Град Херсон падна под контрола на руските сили в началото на офанзивата на Москва в Украйна в края на февруари. Той се намира в район, където украинските сили от няколко седмици извършват мащабно контранастъпление.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • bodar4uk

  25 Sep 2022 13:56ч.

  То режимът на Зеленски се бори за отвоювани и неотвоювани , и все още непродадени земи на Сащ, без хората изобщо да го интересуват ! Ама после незнайно за каква реве в ООН и по света, за някакви си права, без хора ! Явно съблюдава правата на Сев.Америка, като най-късно заселеният дори от неандерталците континент .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гросмайстор

  25 Sep 2022 13:59ч.

  Урките/от украина/ няма да мирясат докато не ги издумкат със нюкове . Просто са твърде зомбирани и няма лечение за тях. Жалко е за земята им, но те сами са си виновни , че допуснаха да ги направят на зомбита. За българите все още има надежда за спасение - пълен неутралитет .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БТА

  25 Sep 2022 14:24ч.

  БТА, така поднасяте информацията, че да си мислим, че не е истина. Има достъчно снимки от разрушения хотел, така, че може да ги видите. Можете да видите и снимките на гласуващите на референдума в Донбас. А можеше да изпратите и предствител на място, за да се увери, че хората не гласуват под дулата на автоматите, че гласуват хора, очакващи този щастлив момент за тях осем години

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, то е ясно като бял ден! Руснаците се самообстрелват, щот са мазохисти. Те и в Донецк се самобомбардират. Даже сами си стрелят по собствената, руска територия и население!

  25 Sep 2022 14:28ч.

  Ясно като черен ден!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ах,

  25 Sep 2022 14:28ч.

  "Назначените от Москва власти", значи. А досега какви власти бяха - назначените от укрофашистката хунта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  25 Sep 2022 14:30ч.

  Защо, бе, защо?! Такъв хубав хотел беше...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  25 Sep 2022 15:00ч.

  Руска пропаганда! Сигурен съм, че руснаците се самообстрелват, за да натопят милите невинни украински ангелчета Зеленски и сие...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  25 Sep 2022 15:17ч.

  Живота и хората немат значение. Никога не са имали... Светът се промени, а броят на жертвите е просто статистика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Тези твърдения засега не могат да бъдат потвърдени от независим източник”

  25 Sep 2022 15:44ч.

  Елементарно е. Вижте новини на руска телевизия и ще видите разрушенията. А това, че укрите обстрелват Херсон, демонстрира чий е Херсон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ураааа

  25 Sep 2022 18:03ч.

  Имаме позитивен прогрес и промяна на реториката от : "Окупационните власти.." до "Назначените от Москва власти". Може пък ядрената зима да ни се размине ако я караме в този порядък само с цепене на комшийките дървета, горене на стари дрехи и гуми, кой знае?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  25 Sep 2022 23:04ч.

  Това дали са назначени или е не променя факта, въпреки че някои могат и да си мислят, че са го ударили извънземните. Освен ако Путин лично не го е ударил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Убития Алексей

  25 Sep 2022 23:09ч.

  Журавко познавам от телеграмканали, които следя. Вечна му памет. За него скърбят украинци извън зомби държавата, тъй като е бил депутат, човек на добрите дела. Това е контранастъплението, което според БТА се извършва "мащабно", без уточнението обаче, че по стандартите на терористичните атаки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи