Най-малко един убит при атаки с мачете в две църкви в Испания

Най-малко един убит при атаки с мачете в две църкви в Испания

Мъж, въоръжен с мачете, уби клисар и рани свещеник при нападения вчера в две църкви в град Алхесирас в Южна Испания. Нападателят е задържан, съобщи испанското министерство на вътрешните, уточнявайки, че се разследва възможен терористичен акт, предаде Асошиейтед прес.

Министерството не разкрива самоличността на арестувания. Около 19 ч. снощи въоръженият мъж влязъл в църквата "Сан Исидро" и нападнал свещеник, когото ранил тежко. После отишъл във втора църква - "Нуестра Сеньора де Ла Палма", на пет минути пеш от първата, където продължил да вилнее, нападайки клисаря. Клисарят побягнал навън, но нападателят го настигнал на площада и го ранил смъртоносно. Колкото до ранения свещеник - той е в болница и състоянието му е стабилно.

Според местни медии при атаките са били ранени най-малко трима души.

Испанският Национален съд съобщи, че е започнало разследване на възможен терористичен акт.

Испанският премиер Педро Санчес изказа съболезнования на близките на убития. Представители на духовенството също изразиха съпричастност.

Алхесирас се намира в южния край на Испания. В него има важно пристанище с фериботни връзки със Северна Африка.

Кметството на града обяви ден на траур, през който знамената ще са наполовина спуснати.

Всички сме потресени от тези актове, които на изпълват с мъка, заяви кметът Хосе Ландалусе. "Алхесирас винаги е бил град на разбирателството и толерантността въпреки случаи като този, създаващи му имидж, който не отговаря на действителността", каза той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Helleborus

  26 Яну 2023 8:23ч.

  Дали зад крайно десните и крайно левите групировки не стои една воля за ескалация на напрежението в обществото? И тя не ги въоръжава с опорни точки? Жертви ще бъдат и свещеници и джендъри и всякакви представители на изкуствено създадените враждебни партии, но настройването помежду им ще подпомогне само кукловодите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus, защо хора като тебе

  26 Яну 2023 10:35ч.

  винаги се опитват да чешат лявото ухо с дясната си ръка или обратното? Лявото ухо с лявата си ръка и дясното ухо с дясната си ръка, мила ми конспироложке моя! С други думи: оти обяснението да е сложно, като може да е простичко?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бъдете толерантни - сами си отрежете главата!

  26 Яну 2023 9:37ч.

  Не ни карайте да бачкаме извънредно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еми след глупостта в Швеция и Дания да се гори публично Корана доживяхме и до логичното продължение

  26 Яну 2023 9:47ч.

  Трябва да си наистина клиничен идиот, а не десен или ляв политик, за да предизвикаш милиард и половина население на Земята, от които поне 1 процент бързо се радикализирват..При това в Пакистан имат и официално ядрени бомби...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трябва да си наистина клиничен идиот,

  26 Яну 2023 10:32ч.

  за да не разбираш, че мигрантите трябва да се съобразяват с коренните жители, а не обратното. Но ти явно си такъв!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  26 Яну 2023 11:33ч.

  Те пък като досега “братя” мюсулмани като че не режеха глави на свещеници, не изнасилваха и убиваха малки момиченца и още много. Без никой да им гори корана, а ги приемаха и ги хранеха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • milly

  26 Яну 2023 11:59ч.

  Мадрид, Ница, Батаклан, Лондон, Манчестър Арена станаха преди Рамус да гори книгата, която се занимава 70% с друговерниците. Трябва да се чете повече и трябва да се помни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи