Най-малко 500 украински войници загинаха след руска атака срещу полигон в Селидово

Най-малко 500 украински войници загинаха след руска атака срещу полигон в Селидово

"Ето ги първите "успехи" на новия главнокомандващ армията на Украйна ген. Олександър Сирски: минус хиляда и петстотин украински войници за един ден", коментира руският телевизионен канал "Царьград".

Руските въоръжени сили са ударили украинските резерви, които се изтеглят към Авдеевка за контраатака. Според наличната към момента информация руски ракети са поразили цели в Селидово, където са се разполагали пристигащите на фронта части на украинските въоръжени сили. Това съобщават руски източници.

До момента е известно следното: Генералният щаб на ВСУ започна да изтегля части от няколко направления и да ги прехвърля към Авдеевка. Разполагането на частите на ВСУ се извършва в Селидово, от което по права линия до Авдеевка има около 30 километра. Руските сили са нанесли удари срещу полигона с ракети "Искандер". Съобщава се, че в момента на атаката там е можело да има между 1,5 и 3 хил. украински войници. Загубите не се назовават, но тежко ранените и труповете се извозват в Днепропетровск и Покровск.

Според различни източници са загинали между 500 и 1 500 украински войници.

Руските сили на Донецкия фронт в Селидово нанесоха мощен ракетен удар по военен полигон. Съобщава се, че по време на удара с касетъчни боеприпаси на полигона е имало до 3 хил. новобранци на ВСУ, дошли за обучение. Има информация за голям брой загинали и ранени

Междувременно украински източници, позовавайки се на източник от Генералния щаб на ВСУ, съобщават, че някои части на ВСУ тази нощ са започнали да напускат нерегламентирано позициите си в Авдеевка, за да избегнат обкръжаване. Сирски е отишъл в щаба на командването на Таврия, за да ръководи отбраната оттам.

Телевизионният канал "Царьград" обяви подробности и за втори етап на руската атака. В 11:30 ч. на 13 февруари руските сили са извършили първа атака срещу полигонана ВСУ. Тя включва удари по склада с касетъчни боеприпаси. След като на място пристигат още украински военнослужещи, за да транспортират загиналите и ранените, веднага попадат под нов руски удар.

По обяд обстрелът и взривяването на боеприпаси продължават, съобщава каналът в Телеграм "Заварчици".

"Украинските власти съобщават, че генерал Сирски е забранил всякаква информация за жертви в Селидово, където нашите сили нанесоха тежки удари. Там украинските въоръжени сили са се обучавали за Авдеевка. Пишат за 1500 души.", написа в Телеграм главната редакторка на руския телевизионен канал RT Маргарита Симонян.

Може би това е най-ефективният руски ракетен удар от началото на войната, коментират експерти.

А ето какво пише и Телеграм канала Рыбарь:

Руските въоръжени сили нанасят удар по пункт за временно разполагане в Селидово

Днес следобед руските войски нанесоха серия от удари по цели в град Селидово в окупираната част на Донецката народна република. Според получената информация е бил ударен голям пункт за временно разполагане на противника. По време на настъплението са използвани ракети "Искандер" с касетъчни бойни глави.

Самият град отдавна се използва от украинското командване като сборен пункт за последващо прехвърляне на части към най-топлите точки, включително Авдеевка, която се намира на около 40 км от Селидово. Населеното място се подлага на обстрел от руските въоръжени сили сравнително редовно: например още тази сутрин местните власти съобщиха за последиците от нощния обстрел на града.

В същото време е налично всичко необходимо за настаняване на значителен брой военнослужещи както в самия град, така и в съседните селища. Екипът ни определи основните места, където може да бъде разположен пунктът за временно разполагане на противника: територията на мини и големи земеделски парцели, машиностроителен завод, както и хангари в близост до жп гара Селидовка.

Поради липсата на средства за обективен контрол обаче е много трудно да се установи точното местоположение, както и да се потвърди информацията за стотици загинали. Въпреки това бързото изолиране на района и рейдовете на СБУ показват, че е била поразена важна цел: или голяма концентрация на персонал, или високопоставени украински офицери.

Източници: military.pravda.rutopwar.ru

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Ghost

    13 Фев 2024 14:48ч.

    Сирски повтаря Бахмут в Авдеевка. Ще направят Залужни герой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То май това е целта

    13 Фев 2024 15:25ч.

    Да "изперат" Залужни и като вярно псе да го ползват и по-нататък, а друг да поеме вината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    13 Фев 2024 15:35ч.

    Просто напушения клоун не разбра, каква услуга направи на Залужни и как му отвори пътя в политиката. Не че изобщо има някакво значение, защото независимо от всичко гледаме началото на края на агонията и проекта "УСрайна".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    13 Фев 2024 16:58ч.

    Първите успехи на новия главнокомандващ Сирски-Мисирски, вчера беше е струпал накуп 1500 човека в Селидово в досег на руснаците. Руснаците ги опукаха веднъж и след малка почивка когато се събрали още укропитека, ги удариха повторно !!! Много поздрави на Бандера, отново отнесоха великите укри !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    13 Фев 2024 19:00ч.

    Жалко за момчетата . Да може да бъдат изтребени началниците им и най-вече родоотстъпника ОООлександър .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @badfinger

    13 Фев 2024 19:50ч.

    Същото си мисля и аз. Но такъв е понякога животът - жесток и несправедлив

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • aZ-ът

    14 Фев 2024 9:32ч.

    Мислих същото. Кой ненирмалник събира 1500 новобранеца в един единствен полигон на 30 километра от военната линия ? Смисъл - преведи ги на малки груби , за да не са привлекателна цел. Тия наистина са глупави същества

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ееех, че хубавооо

    13 Фев 2024 14:54ч.

    С касетъчни бомби! На зла круша- зъл прът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко за избитите в гражданската война!

    13 Фев 2024 16:44ч.

    Това, което прави покорната на нАТО България и престъпния колективен запад - да подклажда гражданската война между руснаци с руско и руснаци с неруско самосъзнание - е тежко престъпление срещу мира. >>>>> Наказателен кодекс ---- Глава четиринадесета. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО Раздел I. Престъпления против мира ---------- Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години. ----------- Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години. ----------- Чл. 409. (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уточнение

    13 Фев 2024 18:25ч.

    Само да добавя, че ударът е поразил между 1500 и 3000 айдаровци, т. е. украински нацисти, изпратепи спешпэхам да запълнят дупките във фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодаря за уточнението…

    13 Фев 2024 19:53ч.

    за да не страдам за загиналите. Дано да е така наистина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дебилы бля

    13 Фев 2024 14:55ч.

    Не повтаря. Половината град е вече в клещите на обкръжението, той затова и гарнизонът е изпаднал в паника и деморализацията е пълна - защото те ги хващат в полукотел, обещавайки им бавна утилизация. Сменят си тактиката просто от руското командване. Изненадка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поправка

    13 Фев 2024 14:56ч.

    *те ги = НЕ ги

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    13 Фев 2024 14:56ч.

    Руснаци убиват руснаци при положение, че все още се усеща дефицит на мъже в руския свят. Дефицит в резултат на Великата Отечествена война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пацан

    13 Фев 2024 15:01ч.

    Ми то затуй на шефчетата от НАТО не им пука за никакви украинци и масовата им утилизация - видяха, че няма надежда за чудо с украинския пробив това лято, и заложиха изцяло на втория си коз - максимално изтребление на живите мъже в руския свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    13 Фев 2024 15:22ч.

    А пък на запад, поради излишък, започнаха да си сменят половете. Яко, а. Хахаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уточнение

    13 Фев 2024 18:28ч.

    Азовците, тъест укронацистите не са руснаци, а именно те са изчистения от адък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мрат

    13 Фев 2024 14:59ч.

    невинни хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    13 Фев 2024 15:37ч.

    В конкретния случай, колко са невинни е под въпрос, защото все пак става въпрос за военни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Фев 2024 16:49ч.

    това са последните мобилизирани, някои от тях по улиците, сред тях може би има и бесарабски българи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодилските ти сълзи

    13 Фев 2024 18:32ч.

    са преждевременни, загиналите са укронацисти от Азов. Аиначе сега почвай да ревеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там където виреят бурени

    13 Фев 2024 19:58ч.

    т.е. нацисти, винаги страдат невинни. В УСрайна е точно така, но да внимаваме за това в България, рискът е реален.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    14 Фев 2024 4:49ч.

    сирски е готвел контранастъпление, азовците са за наказателен отряд, за да разстрелват тези, които се опитат да отстъпват, освободените в Турция казаха, че не можели да отидат на фронта, нямали боен опит, щели да обучават войници за предна линия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кварталният кръчмар

    13 Фев 2024 15:03ч.

    Тоя Сирски изглежда все едно не е изтрезнявал от 20-30 години, явно и така работи. Най-добре да се рабзерат с колегата Герасимов и тая глупава война да приключва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    13 Фев 2024 15:12ч.

    Колкото по-дълго Сирски ще е командващ,толкова по-рано ще свърши войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Превратник

    13 Фев 2024 15:17ч.

    Колкото по-дълго Сирски е на поста, толкова повече водка ще се пресушава на фронта. Герасимов и той така. Абсурдна война, да седат да се напият и да махат Зеленски заедно, щото тая глупост трябва да приключва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SPQR

    13 Фев 2024 17:25ч.

    Не е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    13 Фев 2024 15:06ч.

    Последно инфо от Селидово- 1500!!! Отделно от тях - на 13.02.2024 сводката е 1130/24h. по всички фронтове. В Авдеевка е налице оперативно обкръжение на южната част на гарнизона, а на север е Коксохима, който се бомбардира с авиация. Самият град е разцепен по средата от руснаците и фактически се контролират всички пътища за снабдяване на ВСУ. През ноща срещу 13-ти 02. 3 опита за доставки/ротация са осуетени с артилерия и стрелково оръжие. Жертвите на ВСУ при тези опити са 15 бр. Очаква се днес пълен котел особено след удара срещу подкрепленията от азовци готвени в Солидово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не става дума само за спасението на украинския народ, но и на света от кафявата чума на прокси-режима

    13 Фев 2024 15:10ч.

    Кое може да спре трагедията? - "Ненасильственное сопротивление русофобии — вот что способно спасти украинцев. Начать с того, чтоб не смеяться над нацистскими шутками о «русских ваньках». Затем прекратить сборы денег на ВСУ, не волонтерить для нацбатов, а вместо этого помогать уклониться от ВСУ, скрывать и спасать тех, кто пытается убежать от военкоматов. Не пересказывать друг другу враньё про Бучу, а рассказывать друг другу, как сбежать в Россию. Желать не взятия Крыма, а падения пронатовского режима. И так по каждому пункту. Способны ли украинцы на такое самооздоровление? Сильно сомневаюсь, ибо для этого надо проявить самостоятельность мышления и силу воли. Но без денацификации Украины не может быть никакого мира на этой земле". - https://russkiy-malchik.livejournal.com/1277443.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Фев 2024 15:10ч.

    Най-кървавият ден от началото на войната.Тва вече прилича на ВСВ , кат количества... :(( На руският генщаб явно им е паднало пердето. No mercy.Както пееха Led Zeppelin...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еничарят Сирски подготвя атака

    13 Фев 2024 16:52ч.

    и обкръжение на руските войски, които се бият за освобождението на Авдеевка от укро-нацистите. Затова и ударът е безмилостен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Фев 2024 15:12ч.

    Ох, ама какво no mercy ме гони. No quarter.... :((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поучение

    13 Фев 2024 20:01ч.

    Expect no Mercy е на Nazareth. Доста подходящо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шоп, но мерси

    13 Фев 2024 20:40ч.

    Slayer си е още по на място. Show no mercy. Ако и на касетка - съвсем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    13 Фев 2024 15:20ч.

    Голям праз. Ще мобилизират още 1500. Живота на украинските новобранци струва точно 0.00 долара за украинското ръководство. Западната биомаса е неизчерпаем ресурс, както за Путин са Искандерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спорът за наводчиците след днешната трагедия

    13 Фев 2024 15:26ч.

    Главнокомандващият генерал Сирски - твърде много съвпадения за един и същ човек - https://politikus.info/events/159164-slishkom-mnogo-sovpadeniy-dlya-odnogo-cheloveka.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • основните заподозрени лица

    13 Фев 2024 15:31ч.

    Всъщност, след случилото се днес украинските форуми и блогове са като разбунен кошер. Двете основно спрягани имена за наводчик на руските ракети са тези на генералите Сирски и Залужни. Една част от публиката обвинява Сирски в тайно сътрудничество с руския генерален щаб. Друга част обвиняват Залужни, че пуснал на руснаците информация за точното местоположение на резервните части, за да си отмъсти за уволнението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Фев 2024 16:48ч.

    аз си мисля същото за сирски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еничарят Сирски

    13 Фев 2024 16:57ч.

    е превъплатеният предател Власов, обесен през 1946 г. за предателството си срещу родината - СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е нелепо

    14 Фев 2024 2:51ч.

    Удареният полигон е на 30 км. от фронта. На такава отдалеченост ИМА руски дронове които спокойно достигат. Това са руските наводчици. Да не се търси Сирски или Залужни за заподозрени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    13 Фев 2024 15:29ч.

    Удоволствие е да се четат такива новини. Каквото повикало - такова се обадило! И без това прякорът на Сирски е "Дебалцевският касапин" заради котела, в който там се озоваха укронацистите - той го оправда и при Артьомовск (Бахмут), оправдава го и сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди финансовият капитал заложи на един художник

    13 Фев 2024 15:29ч.

    Сега залага на артист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно,

    13 Фев 2024 17:07ч.

    но също така - с цел да разруши Руската империя - същият този финансов капитал заложи на Израел Гелфанд (Александър Парвус), на Бронщайн-Троцки и на Ленин (син на Мария Бланк). С други думи, и зад болшевишките погроми над Русия стои финансовият капитал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прецизно

    13 Фев 2024 18:45ч.

    И синът на мадам Бланк вместа разруши Русия, създаде могъщия Съветски съюз, кой унищожи мустакатото отроче на същия този финансов капихал барбар човеконенавистната му държава. Плачете с крокодилските си сълзи, плачете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Прецизно" - пропускате

    13 Фев 2024 18:54ч.

    ноторно известния факт, че Сталин създава проекта за обединение в СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    13 Фев 2024 15:39ч.

    Е, "добро начало" за Сирски, но пък той е свикнал и има навици в посока на унищожаване на собствените си войници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    13 Фев 2024 15:45ч.

    Нов точен удар по съсредоточени азовци за поход към Авдеевка но в Константиновка. За сега броят на жертвите е неясен, но целта на сборището е било доокомплектоване на батальони за деброкиране на Авдеевка. Razvedka на място си върши прекрасно работата. Само днес гръмнат ТЕЦ в Днепропетровск, както и описаните удари по- горе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • попадение

    13 Фев 2024 15:50ч.

    Нова чудесна новина! Блестящо!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Фев 2024 16:51ч.

    азовци са готвени сигурно за заградотряди, да стоят отзад и да не допускат отстъпление при заплануваната контраатака

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма мотивирани сред останалия личен състав

    13 Фев 2024 16:55ч.

    Украинският генщаб разчита, че само високо предани могат да отидат да се бият срещу руснаци в ада на тоя полукотел, който всъщност от вчера-днес вече се оформя като цял такъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SPQR

    13 Фев 2024 17:31ч.

    ... за месомелачка трябва да е полукотел ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    13 Фев 2024 15:46ч.

    Веднага се познава, че сирски е главнокомандващ. Тоя идиoт затри цяла украинска армия в Бахмут... и въпреки това Бахмут падна. Сега като е главнокомандващ, 404 до два месеца ще остане без войници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Фев 2024 16:53ч.

    това е целта на зеленски, това е единственият начин да заговорят отново за украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е целта на Зеленски

    13 Фев 2024 18:48ч.

    Държава без народ за народ, който рискува да си загуби държавата Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    14 Фев 2024 6:28ч.

    Зелению нали уж преди да го изберат абдалите се кълнеше, че ще ходи до Кремъл да се моли на колене на Путин само само да предотврати войната. Пък после се сети, че е евреин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много съм доволен от ген. Сирски!

    13 Фев 2024 16:00ч.

    Так держать!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как може някой да нарича гибелта на стотици хора "чудесна новина" ???!

    13 Фев 2024 16:09ч.

    Мерзавци ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    13 Фев 2024 16:55ч.

    Всеки ден загиват хора/войници. Разликата е, че сега за един ден са загинали повече. Лошото е когато убиват цивилни граждани и понякога десетки на ден. И това го правят нацитата от Украйна. Затова е и тази радост. По-малко нацита - по-малко убити цивилни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немезида

    13 Фев 2024 17:02ч.

    А как може някой да насъсква тези стотици хора срещу стотици техни братя по кръв и по народност!?! Проклятие, вечно проклятие срещу сатанинския Запад, който изправи да се убиват взаимно братя против братя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проклятието е и за подчинената на нАТО България,

    13 Фев 2024 18:56ч.

    която изпраща в УСрайна оръжия за братоубийствената гражданска война. >>>> Да се знае, че сме съучатници в престъпната гражданска война на територията на бившата Руска империя, която по волята на Цар Освободител Александър II и със саможертвата на нашите руски братя, включително и на онези от МалоРусия, НовоРусия и Запорожие (днешната измислена и изкуствена държава "Украина") ни освободи от османските кланета и от пет-вековното турско робство. Тежка карма ни налагат нашите властимащи продажници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Немезида

    13 Фев 2024 20:58ч.

    Абсолютно точна реакция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посетител

    13 Фев 2024 16:17ч.

    Може би е съвпадение, но днес излязоха архивни кадри от Деветомайския парад от 1987-ма година. На тях се вижда преминаващият блок на курсантите от Общовойсковото военно висше училище в Москва и флангови на третия ред е старши сержант А. Сирски... Който между другото е чистокръвен руснак, чийто родителите и брат и в момента живеят във Владимирска област на РФ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еми

    13 Фев 2024 17:08ч.

    яничарин, брато!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    13 Фев 2024 16:31ч.

    Ген. Сирски ще получи всички видове отличия на РФ след победата. Той е Щирлиц на квадрат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Фев 2024 16:41ч.

    сирски е руснак, израснал в Русия и очевидно не му пука за живота на украинските войници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фашизирана измет

    13 Фев 2024 16:52ч.

    Явно и за руските войници не му пука, имайки предвид колко вагнеровци затри с безнадеждната си и отчаяна съпротива за Бахмут миналата пролет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рио де Жанейро

    13 Фев 2024 16:44ч.

    НЕВИННИТЕ рускоговорящи , руснаци или украинци, няма разлика, са тук ! Тия които се избиват в индустриални количества, или се оставят да ги водят на заколение, СА ВИНОВНИ ! Те са обвинени в нак-тежкото престъпление - ГЛУПОСТ против собствения им живот. Дар от Господ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, от всички грехове, Бог не прощава само един…

    13 Фев 2024 21:03ч.

    глупоста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    14 Фев 2024 4:56ч.

    пленен украински войник разказва, че не е имал 8000 долара, за да не го пращат на предна линия, колко ли са платили тези, които са напуснали страната и са из Европа и целия свят, включително и в България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    14 Фев 2024 6:33ч.

    А, недейте, че си вижте Парламента и Првителството. Врпочем, може и Президента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    13 Фев 2024 16:52ч.

    Сирски е има някаква мания към котелите и мисля се чувства особено добре в тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герой

    13 Фев 2024 17:01ч.

    Работайте братя. Слава на Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ****

    13 Фев 2024 17:06ч.

    От днес Сирски от генерал "200" е повишен в маршал "200".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Фев 2024 17:07ч.

    Руските фуражки трябва по-смело да използват касетъчни, запалителни и фосфорни бомби. Войната е най-сериозното човешко занимание.Тук няма място за сълзливи женствени изблици. Украйна е "рак" за Руският свят. Трябва да се изрязва до "здраво". В самата Русия върви "рязане" в големи мащаби.Филипчо Киркоров със зъби и нокти се опитва да спаси имането си.Днес е в Горловка! Десният милитаристичен режим на Путин вече е безмилостен. Декадентите предатели от сферата на изкуството са преследвани по целия свят.Би-2 в момента лежат в тайландски затвор защото Тайланд иска добри отношения с Русия! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • токът ота Аккую скоро няма да търпи конкуренция

    13 Фев 2024 17:18ч.

    Гърция, Сърбия и Турция също искат добри отношения с Русия. Не ми се мисли за нашите сглобкаджии, дръзнали да съборят паметника на съветската армия какво може да им се случи след някоя-друга разходка до гръцката или турската ривиера или пътувайки за Западна Европа през Сърбия. Може да има задържане с последваща екстрадиция в Москва за отговорност спрямо някои крайно необмислени или открито враждебни действия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • момо

    13 Фев 2024 18:00ч.

    Киркоров май го "сготвиха". Поканили го на някакво парти и доколкото става ясно, почти веднага е напуснал. На другия ден той бе в устата на всички. Иначе, както каза Захарова, той е един от големите дарители откакто е почнала патакламата в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    13 Фев 2024 17:10ч.

    Сирски вече трябва да го назовават ''Заличителят'', вместо ''Касапина от Дебалцево''. Ако нещо отново се провали, Клоуна ще има ''жертвен козел''-руснак по произход, но украинец по душа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    13 Фев 2024 17:35ч.

    Зеленски под диктовката на САЩ и ЕС тласкат Украйна към унищожение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    13 Фев 2024 18:22ч.

    Загиналите и тях майка ги е раждала. А и отдавна Азов е "бранд". С идването на Зе ВСУ им стъпи на врата и ги "интегрира" още в АТО. Не че някой се е трогнал от нацитата("радикали" и обикновени психари често търсят "приключения" в армията) но докато бяха паравоенни повече се занимаваха с рейдерство и рекет за олигарха-спонсор, отколкото да се бият със "сепаратистите"(друга тема е как Ахметов спонсорира луганщината и доннаската братва, щото отначало милициите бяха тръгнали да превземат заводите и мините му. Че и профсъюзи тръгнаха да правят.После Путин и ФСБ се погрижиха за частната собственост на олигархата). Както и да е-да оставиш войски в зоната на съсредоточаване без ПВО прикритие, без окопаване, без маскировка, да се мотаеш с дни, на 30 км (в обсега на нарезна артилерия, не ракети) е не хазартно, а тъпота с взлом.Отделно че да попилеят Азов(кво общо има с Десен сектор-приятелчеъаъа на Дугин от на болшевишкият му период) е друга тема. Бранда е важен-за туй и последният Искандер руснаците ще пуснат (а нещо не им свършват)ако трябва. Да почиват в мир. Избиха ги за простотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    13 Фев 2024 18:53ч.

    От няколко дни в Руският ИН ресурс се говореше за подобно съсредоточаване не ВСУ ,само че не се знаеше къде и оставаха само догатки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даже в индивидуални

    13 Фев 2024 18:36ч.

    ...окопи да се бяха навряло касетъчната щеше да е с минимален ефект(само преки попадения в окопа). А по норматив (поне от Варшавския) спреш ли-даже за час,почваш да копаеш. И копаеш докато тръгнеш , няма такова нещо като достатъчна отбрана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новина от последния час

    13 Фев 2024 20:20ч.

    Руската армия е овладяла трасето на "пътя на живота" към Авдеевка. Превзет е и още един укрепрайон в чертите на града.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    13 Фев 2024 20:33ч.

    Браво! След края на операцията, Руската федерация ще присъди посмъртно един медал за заслуги на този капацитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази новина не е ясно дали се е случила, А се публикува като 99.9% сигурна

    13 Фев 2024 22:50ч.

    Слаба журналистика! Изчакайте малко и като имате някакви доказателства тогава пишете - няма смисъл от митов легенди и ... такива неща свалят нивото на достоверност на сайта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    14 Фев 2024 5:01ч.

    е, щом самият сирски говори, че минават в отбрана и от кого да я получим 99,9%-ната истина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • aZ-ът

    14 Фев 2024 9:38ч.

    Като ти свалят новото - изчезвай. Отивай да четеш парцалите на Парцалеса Прокопиева или кирливия блог на Ивчето Инджева. Там всяка информация е 200 процента проверена и достоверна. Що се мъчиш тук ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    14 Фев 2024 6:26ч.

    Някои тук подозирайки дали Сирски или залужни са издали четата би трябвало да се сетят че Селидово е в Донбас. А в Донбас живеят руснаци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    14 Фев 2024 6:30ч.

    Да не ставам банален, но колкото украинци съм срещал все руснаците им виновни. Че и се имат за уберменши, пък москалите на въжето. Как да не се сетя за македонците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • aZ-ът

    14 Фев 2024 9:35ч.

    Това, което украинският наркоман не може да разбере е, че дори и да има поддръжка от Запада тя ще е техническа. Никой американски генерал няма прати собствения си син в калта да яде Искандери. Рано или късно живата сила на украинците ще свърши. После ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сори...ама

    14 Фев 2024 12:16ч.

    Военният спътник,където го изстреляха предната седмица вече дава резултати ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сорос

    14 Фев 2024 12:34ч.

    Егати сборището на орки било тука :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • aZ-ът

    14 Фев 2024 14:58ч.

    Ами ние свършихме с тебе. Вдигай с гащите и изчезвай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи