Най-малко 15 523 души са били убити в Газа от началото на войната

Най-малко 15 523 души са били убити в Газа от началото на войната

Министерството на здравеопазването на палестинското движение Хамас обяви, че от началото на войната на 7 октомври при израелските бомбардировки в ивицата Газа са загинали най-малко 15 523 души, предаде Франс прес.

При израелските военни операции, започнали в Газа след нападението, извършено от бойци на Хамас, са ранени най-малко 41 316 души, каза говорителят на министерството Ашраф ал Кидрех.

Израелски нападения през последните 24 часа са отнели живота на 700 души, каза днес говорител на "Хамас", цитиран от ДПА. Твърдението на може да бъде потвърдено от независим източник, отбелязва агенцията. Говорителят заяви, че много от загиналите са под развалините и че спасителните служби изпитват големи трудности да достигнат до ранените и да ги отведат в болница.

Днес говорител на Израелските сили за отбрана призова на арабски език жителите да напуснат конкретни райони в южната част на ивицата Газа и да отидат в определените зони, тъй като след края на примирието въздушните бомбардировки на Израел поразяват цели както в северната, така и в южната част на анклава.

В същото време според списъка, публикуван от граничните власти от палестинската страна, повече от 600 чуждестранни граждани и палестинци с двойно гражданство се очаква да получат днес разрешение да напуснат ивицата Газа в посока Египет.

Списъкът включва повече от 300 граждани на САЩ и Канада, както и множество германци, норвежци, гърци, турци и филипинци. Според Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси граничният пункт е отворен за почти 900 чужди граждани и такива с двойно гражданство след изтичането на примирието в петък.

Освен това тази сутрин е било разрешено да преминат 13 ранени, както и придружаващите ги лица.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • джони инглиш

  03 Дек 2023 20:28ч.

  Еееее да, ама са убити хуманно и демакратично. Съгласно евроатлантическите норми и разпоредби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  03 Дек 2023 20:33ч.

  Еми...такова е лицето на демокраси...арабелите са кофти..чифутите тоже...Кога ще дойде новият Константин...?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дълго няма да ги търпят извънземните

  03 Дек 2023 20:35ч.

  А санкции за Изсраел, задето убива цивилни и разрушава гражданска инфраструктура кога? Кочината ФАЩ докога ще практикува двойни стандарти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей ся те обявиха за антисемит

  03 Дек 2023 21:01ч.

  За златния милиард не може.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  03 Дек 2023 21:35ч.

  Ами БРАВО на евреите!Толкова рускоговорящи укронацистите убиха в Донбас за 8 години.А тук за има-няма 8 седмици!И отново никаква осъдителна реакция от демократичния,свободен и пращящ от евроатлантически ценности Запад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докога ще търпим това престъпление?

  04 Дек 2023 6:53ч.

  Израелското правителство отделя още пари за нови незаконни израелски селища на западния бряг, вместо да върне заграбените палестински земи. Унищожават палестинския народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изсраел на метеното

  04 Дек 2023 7:27ч.

  Срещу брояча на трепането на палестинци (което за самите палестинци не е никакъв проблем, предвид традиционната им култура и коефициента им на раждаемост), изсраелците изконсумират лимитите си на морално и политическо право на съществувание в тези изконно християнски, разбирай православни, земи. Ще им остане да се задоволят само с голямата им обетована родина със столица уошингтън и едва половината свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи