Нацисткият скандал в Канада заради Зеленски се разраства. Опозицията пита: Защо се крие Трюдо? Репутацията на страната е на пух и прах

Нацисткият скандал в Канада заради Зеленски се разраства. Опозицията пита: Защо се крие Трюдо? Репутацията на страната е на пух и прах

Лидерът на опозицията в Канада заяви, че репутацията на страната е била накърнена от поканата на украинския националист Ярослав Хунка в парламента и изрази недоволство, че премиерът на страната Джъстин Трюдо не е коментирал инцидента в продължение на два дни. Това съобщи канадският телевизионен канал CBC News.

Телевизионният канал цитира думите на лидера на канадската опозиция Пиер Поалиевр: ,„Къде е министър-председателят? Защо се крие? (...) Репутацията на страната ни е на пух и прах. Ще излезе ли и ще се извини за бъркотията, която сам сътвори?“. Поалиевр нарече инцидента "голям дипломатически срам".

По думите му, „в кафенетата, във фитнес залите, в бизнеса и в заседателните зали по целия свят хората четат за този огромен и скандален позор, който се случи пред очите на либералния председател на парламента и министър-председателя от същата партия.“ "И въпреки това той (Трюдо) дори не може да се появи на работа. Къде е той? Защо се крие?", попита Поалиевр.

Както отбелязва телевизионният канал, на 26 септември, по време на среща на представители на правителството и парламентарната опозиция с председателя на Камарата на общините Антъни Рота за обсъждане на случилото се, Джъстин Трюдо е бил в столицата на Канада на заседание на кабинета. Той обаче не се е появил в парламента и веднага след среща с членове на правителството се отправил към Торонто, за да проведе „беседа край огнището“ с представители на концерн за производство на авточасти.

На 26 септември председателят на Камарата на общините Антъни Рота, който покани украинския националист на срещата, обяви оставката си. 

По-рано Асошиейтед прес публикува снимки, показващи, че по време на реч на украинския президент Володимир Зеленски в канадския парламент на 22 септември, събралите се поздравяват 98-годишния Ярослав Хунка, който е служил в дивизията на СС "Галиция" (Галичина). Руското външно министерство заяви, че публичната възхвала на нациста „е най-добрата характеристика на управляващия режим на премиера Джъстин Трюдо“, докато руската страна не възнамерява „да се примири с начина, по който канадските либерали флиртуват с нацизма“.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • На Север от Мексико всичко е под властта на Злото

    27 Sep 2023 12:02ч.

    Злото проговаря на английски, защото го учи от майка си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставка

    28 Sep 2023 10:28ч.

    бе Фашист Трюдо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    27 Sep 2023 12:04ч.

    Явно Путин няма за къде да бърза. Опонентите и заклетите му врагове сами се закопават ден след ден... Оказва се на практика, че те всички дружно "работят" за него! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    27 Sep 2023 13:05ч.

    И не само той! Дипак Вохра - бивш индийски посланик в Судан на 25 септември съобщава, че по време на срещата Г-20 в Индия, Трюдо два дни не е излязъл от стаята си като е пропуснал редица важни срещи, включително с Моди. Интересно обаче защо? - Дипломатът обяснява, че граничните кучетата открили много весели неща в канадския самолет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    27 Sep 2023 12:05ч.

    Репутация, репутация колко да е репутация с нацисти в парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Репутация?

    27 Sep 2023 12:10ч.

    Напротив, репутацията на страната на неофашистка либерастка кочина беше затвърдена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    27 Sep 2023 12:13ч.

    98-годишния Ярослав Хунка може да се извини единствено на Зеленски, защото изобщо не е предполагал, че в залата може да присъстват кучета и евреи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    27 Sep 2023 12:16ч.

    Аз предполагам, че е на пробни при шивач за нова ковид-маска, като се има предвид какъв завършен олигофрен е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан д-р Чолаков

    27 Sep 2023 12:29ч.

    Цирка ще е пълен ако Израел поиска екстрадацията на канадския "" герой "" Хунка за да го съди за военни престъпления. Да видим циркаджията Трудьо къде ще се крие тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    27 Sep 2023 12:19ч.

    Гледах видеото. Председателя на канадския парламент представи Хунка като- "" украйнски и канадски герой, който се сражавал срещу руснаците за свободна украйна "" . ВСички невежи парламентаристи станаха прави и ръкопляскаха.. Никой от тия циркаджий не се замисли как този човек е канадски "герой" при положение че по време на втората свет. война Канада и СССР- руснаците са били съюзници. Еврейските организации се надигнаха и изкупителната жертва е председателя на парламента, който подаде оставка. Вчера полски министър писа че ще настоява ХУнка да бъде екстрадира в Полша и съден за военни престъпления.. Канадския цирк продължава..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кун

    27 Sep 2023 12:27ч.

    A Защо ръкопляскаха, Америка, Франция, Англия.... От тях също трябва да се иска публично изказване и наказания! ТЕ не може да не знаят историята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    27 Sep 2023 21:15ч.

    Точно така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • A хората питат

    27 Sep 2023 12:31ч.

    защо все още няма осъдени? В Германия съдят близо 100-годишни секретарки в лагерите, дето са се набирали на пишещите машини, ама в Канада няма проблем изверг нациоброволец да бъде посрещан с овации в парламента? В Канада няма проблем зам.-премиерката и финансова министърка да е буквално нацист (има много материали с нея и бандерското знаме, слава украИни и прочее), включително и по дядова линия (дедо ѝ е нацист от Украйна). А ей го Трюдо, дето се крие: "абе, стана скандал, мноо лошо, и баш на Йом кипур, ама трябва да се борим с... руската дезинформация!". (На видео: https://t.me/Reality_Theories/14191) Тия са отвъд идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Канадска репутация

    27 Sep 2023 12:31ч.

    Спасете ме! Не въоръжавайте нацисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • скандален позор

    27 Sep 2023 12:33ч.

    "В кафенетата, във фитнес залите, в бизнеса и в заседателните зали по целия свят хората четат за този огромен и скандален позор...", казва лидерът на канадската опозиция. Не е целия свят, защото този скандален позор не съществува за нашите три национални телевизии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    27 Sep 2023 12:57ч.

    В западните също!:) Изказването на този смелчага може обаче да се тълкува и по друг начин: Целият свят не е като западния свят. Хората в целия свят не са ухапани от мухата цеце - те виждат и разбират какво се случва!:) И вярно -нямат си контролен орган на демократичното говорене! С други думи - липсват им институции на Истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    27 Sep 2023 12:44ч.

    Какъв нациски скандал? Човека е воювал и се е борил против Червената чума!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    27 Sep 2023 13:01ч.

    Затова полски министър ще настоява за екстрадацията на Хунка за да го съдят за военни престъпления. А ти трол внимавай да не се заеме с теб някой еврейса организация че тогава -жална ти майка..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    27 Sep 2023 13:43ч.

    forsvaret , Ти си абсолютен идиот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И е избивал

    27 Sep 2023 13:46ч.

    Евреи , поляци , словаци и руснаци . Този сатрап се е борил срещу други етноси и ги е избивал със злоба и особена жестокост . А срещу червената армия се е борил ама друг път .Във историята пише че още при първата среща със редовната червена армия ,неговата дивизия е била разбита на пух и прах , а оцелелите осем хиляди бандеовци скоро постижно избягали във териториите все още останали под германски контрол .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стамен Стаменов

    27 Sep 2023 14:20ч.

    Forsvaret на шведски значи отбраната. Ти фашисти ли отбраняваш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво се учудваме

    27 Sep 2023 13:39ч.

    Че той европейският фашизъм и американският са едно и също нещо . Не вижда ме ли че фашизма под формата на демокрация ,надига глава и започва война срещу своите народи ,включително и във Бъ;лгари . А най големите фашоисти са от ГЕРБ и ДПС със подкрепата на ляволибералните фашисти от ПП . Защо слагам ГЕРБ на първо място , ами защото Герб бяха създадени във Германия от фондация Ханс Зайдел ,германски нацист бил се срещу съветска Русия на източният фронт .Който не вярва на тези твърдения ,може да отвори уйкипедия или гугъл и да напиш ще ханс зайдел и ще излезе всичко за този доказан фашист .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Sep 2023 13:48ч.

    Най-големият съвременен фашист е тов. Путьо, който изби вече няколко стотин хиляди човека в Украйна под вашите аплодисменти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путьо

    27 Sep 2023 14:25ч.

    Изби над 600 хиляди укрофашисти ,наред си и ти ,да ти направим могила ,щото най добрият фашист е мъртвия фашист . И друго Във Русия никога не е имало фашизъм . Той бе заченат във твоята европа и разспространен във целият атлантически свят .Световния гфашизъм предизвика две световн войни и ги загуби най катастрофално от великата червена армия ,която три годии се би сама срещу него и го победи по най решителен начин .И понеже историята се повтаря на вски 80 години ,на русия пак се падна ролята да унищожава фашизма във днешно време . Идва времето народите по света пак да се борят против кафявата чума надигнала глава наново и срещу такива верни пудели на фашизма като теб .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Sep 2023 14:37ч.

    В Русия имаше нещо също толкова ужасно като фашизма, което в момента са възстановява и чиите мутирали израстъци сте и вие, нашите родни сталинчета. Потискане на различните мнения, безмилистна разправа с политическите съперници, концлагери, ксенофобия, имперскии мераци - всичко това го е имало и в СССР, а сега повечето неща и в съременната Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ре Путация

    27 Sep 2023 14:25ч.

    При режима на сатаниста либерал-транс хуманист Трюдо, Канада няма репутация пред нормалните хора по Света. Канада може да има репутация само пред Сатаната. ? В този случай репутацията на Канада пред Сатаната още повече е нарастналата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    27 Sep 2023 14:29ч.

    Отново е плъзнал двойникът ми, този от 13:48ч. Иска да прибира от хонорара ми. Истинският д-р Косев съм аз, и никой друг ! Слава на Россията !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно,

    27 Sep 2023 15:33ч.

    защо ли датата на двойника ти не е в синхрон със съседните по време -а именно 14.37 - което не е обяснимо с реда на останалите публикации??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    27 Sep 2023 15:41ч.

    сащ и канада убиици по генезис сега се сетили да искат оставката на това момче а евреиските организации пълно мълчание и лицемерие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи