"Национален фонд култура" пак финансира ЛГБТ бинго с „драг кралици”

"Национален фонд култура" пак финансира ЛГБТ бинго с „драг кралици”

Написах това вчера, но някак не вървеше на толкова светла дата като 22.09 да си говорим за бинго с... космати драг топки, нали?

За пореден път, и то след като веднъж бяха в епицентъра на скандала с подобна порнография, "Национален фонд култура" финансира „драг кралици”, по-точно – бинго с „драг „кралици“, които ще „въртят заплашително топки”.

А през 2022 г. имаше друг скандал, свързан с изложбата "Другите българки" и документалният филм "България в транс", който проект отново беше финансово и от НФК, като одобреният бюджет от държавата беше в размер на 10 000 лв.

Авторът Михаил Вучков използва фолклорната символика от картините на Владимир Димитров-Майстора, за да покаже историите на няколко души, променили пола си. Според въпросният, хората, преминали през операция по смяна на пола през 21 в., се оказват в сходна позиция с жените от края на 19 век, чието място е било "под домашната стряха". Тоест откровена подигравка с картините на Димитров и образа на жената, на хубавата българка, увековечен от него.

НФК пък, както сами определят своята мисия, целят да подкрепят на национално ниво създаването, развитието и разпространението на българската култура и изкуство в страната и чужбина. Умилително, особено на фона на някои от проектите, които финансират и на фона на шефа им Слава Драгунчев, който се оказа, че има и профил в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс, където се подвизава с профила "Кралицата".

През годините са отказани от финансиране редица наистина качествени проекти. Например „По пътя на българските традиции”, който целеше да представи 12 сред най-значимите български празници, изобразени чрез средствата на живописта. Една от причините за отказ – завишен бюджет. Знаете ли за какво сума ставаше въпрос. Само 4 988лв...

Виждаме, че не всичко опира само до пари... ако бюджетът е ограничен, както непрекъснато се тръби и не достига за явно стойностни проекти, как такива огромни суми (почти 80 000лв.) се заделят за крайно спорни и откровено пошли идеи? Това не е култура, не е даже и халтура, това е новата диктатура...

Да разбъркаме косматите топки, уважаеми. Бингооо!

 

 

Коментари

  • Преди да ревете, си спомнете!!!

    23 Sep 2023 21:39ч.

    Вие си ги избрахте ППБДЛГБТ++ с гласуването си и негласуването си! На ви сега драг представления с държавни пари! Очаквайте скоро Drag Queen Story Hour в българските училища подобно на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    23 Sep 2023 21:44ч.

    Точно - с гласуването и най-вече с негласуването си! Затварят Руската църква, но финансират подобни порнографии. А народът си трае и не осъзнава какво се случва всъщност...Следователно си заслужава съдбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    23 Sep 2023 22:15ч.

    Дебилите не могат да осъзнаят случващото се около тях! За по-тежката форма имбицили да не говорим. Дай боже броя на дебилите да намалее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    23 Sep 2023 22:22ч.

    народът днес е на фестивала на сливата в Троян...никога не е имало толкова хора...очевидно на стадото му е все тая какво се случва в тая наша нещастна територия, важното е да има мръвка и бира...:)))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • циганското лято (топлото време) си е благодат

    23 Sep 2023 22:49ч.

    И какво, че фестивалът е на сливата? (Сспоред ценителите точно Троянската сливова ракия е върхът на ракиите!) Слава на Бога, болшинството нормални хора НЕ живеят в София. Само работят там, по липса на работа извън София. А тези перфидни и смешни drag queens нека си носят знамената в които телесни отвори предпочитат; имат право на лично щастие и те. Само да ни им финансират первезните закачки с пари, каквито няма за нормалния театър... https://www.youtube.com/watch?v=HbmZrzN3WFE

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    23 Sep 2023 21:52ч.

    КЕФФ! Американски кенеф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    23 Sep 2023 21:55ч.

    Не разбирам от какво е предизвикано възмущението. Ами нали искахте демокрация? Ами, ето ви я демокрацията! За нея подскачахте по площадите, за косматите топки подскачахте! Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го стори. Кой не скача, е червен - е, сега подскачайте с рошавите демократични топки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Sep 2023 22:05ч.

    Това не е демокрация, а либерастия! Най-крайните екстремисти и перверзници изпълзяха под светлините на прожекторите и яхнаха възможността, дадена им от пасивността на мнозинството що-годе нормални люде. Никой не е подскачал по площадите, за да могат подобни фетишисти да ръководят дневния ред на обществото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    23 Sep 2023 22:25ч.

    Куци, вероятно си забравил огромното мнозинство от хора от Орлов мост до оттакъ хотел Плиска...скачаха и още как. Най-вече скачаха софиянци, все им се струваше, че са богоизбрани и трябва да живеят като западняци...а сега една такава като Мери се пеняви, че София се напълнила със селяндури...ами то селяндур при селяндура отива...:))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    23 Sep 2023 21:59ч.

    Противна работа е пропагандата на ЛГБТИ.Почти толкова, колкото движението за запазване на свещената за русорбията и срамна за България дата 3 март.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямаш проблем!

    23 Sep 2023 22:07ч.

    Учи турски, отивай да биеш чело на килимчето в джамията и си топ! Топ педераст!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямаш проблем!

    23 Sep 2023 22:07ч.

    Учи турски, отивай да биеш чело на килимчето в джамията и си топ! Топ педераст!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А аз се чудех, защо дяволът е толкова симпатичен в последно време!

    23 Sep 2023 22:08ч.

    Явно понятията във всичко се обръщат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха

    23 Sep 2023 22:12ч.

    Ирония или сте просто идиот на козяшка копаня?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Sep 2023 22:15ч.

    Това е изкуство точно толкова, колкото и танц в скута в стриптийз бар... Като това изобщо не са най-талантливите артисти от ЛГБТК общността, че да получават държавно финансиране, а са най-обикновени крайни фетишисти, които се самозалъгват, че обличайки се като жени и правейки псевдо еротични поклащания на сцената, правят нещо артистично. Умишлено се толерират не най-свестните и талантливи ЛГБТК артисти и хора, а най-изчанчените и фанатизираните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Sep 2023 22:16ч.

    Все едно НФК да финансира лесно шоу в стриптийз клуб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук до Куци Коньов

    23 Sep 2023 22:56ч.

    Голямата ти грешка е, дето мислиш, че демокрацията е онова, което е идеализмът в главата ти - също както комунистите (искрените) едно време си въобразяваха, че комунизмът е онова в техните глави: светло бъдеще, без експлоатация на човек от човека, всички хора са равни и братя и прочее... Не, братче, ще те разочаровам: демокрацията не е това, което щастливо и пропагандно е завладяло мозъка ти. Това е истинската, реална и ужасяваща звериная морда на демокрацията: с джендърите, свирепата цензура, колониалните войни на САЩ и близалките им, фалшивото образование, нечовешки скъпата медицина, кастовото разделение и всички останали демократични прелести. Затова Платон е казал някога: "ДЕМОКРАЦИЯТА ВИНАГИ ВОДИ КЪМ ТИРАНИЯ!" (Диалог "Държавата", Книга VІІІ). Ти в момента живееш в истинската, зверската, свирепата и човеконенавистническата демокрация. Но, ако ти харесва, въобразявай си, че това не е истинската демокрация, а някога ще дойде тя, истинската демокрация, в светлото бъдеще някъде там, отвъд хоризонта! Дано тази надежда те утеши, докато стискаш очи и жумиш насила, за да не видиш жестоката истина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    24 Sep 2023 0:31ч.

    Благодаря за мнението, но не съм съвсем съгласен с вас, Капитане. Не мисля, че проблемът е в демокрацията, а в лъжедемократите, които я яхват и употребяват за прикритие на тиранията си. Като лъжекомунистите едно време. Може да съм леко идеалист и утопист, в резултат на четенето на научна фантастика, но пък надеждата умира последна. Иван Ефремов в "Мъглявината Андромеда" ( и "Часът на бика") описва една форма на организация на обществото, която нарича "комунизъм", но всъщност много прилича на пряка демокрация с референдуми по важните въпроси, съчетана с Изпълнителна власт от най-интелигентните и експертните (софокрация). Тази антиутопия в момента не я смятам за демокрация, а за обикновен фашизъм по Оруелски. Само дето малцинството бесни фашаги не е облечено в черно, с пречупено кръстче, а в розово, с цветна дъгичка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    24 Sep 2023 1:14ч.

    Както и допусках, г-н Коньов, Вие сте идеалист. Това говори добре за емоционалните Ви нагласи, но лошо за рационалните. Емоциите винаги отклоняват от истината. Така и сега - емоционалната Ви привързаност към приятното понятие "демокрация", което звучи утешаващо и обнадеждаващо, Ви кара да го защитавате с всички сили и да го виждате в споменатите от Вас розови тонове. е, вярно, че розовото на надеждата е по-приятно от черното на истината, не мога да Ви упреквам. Поздрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    23 Sep 2023 23:38ч.

    Евала ! Това са моите пари, моите данъци. Тоя фонд да се закрие, тутакси !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Sep 2023 0:35ч.

    Нормално, леля асеня ги харесва много, така-че ще отпуска и милиончета, ако й ги поискат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАКРИВАЙ

    24 Sep 2023 2:53ч.

    "Национален фонд култура" ,явно са само изврятеняци там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    24 Sep 2023 11:03ч.

    Хекимянчо и Кокорка ще са на първия ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    24 Sep 2023 12:13ч.

    Всяка система си има недостатъци. Нашата днес ни осигурява почти неограничена свобода, но с цената да трябва да търпим разни извратеняци като драг кралиците и сталинчетата в този сайт. В Сев. Корея и Раша (вече) такива работи няма официално, но пък хората живеят като бройлери и свободите им са ограничени. Хубавото е, че човек може да избира къде да живее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрацията няма недостатъци!

    24 Sep 2023 15:34ч.

    За дърти комуняги като тебе, щом демокрацията има недостатъци: чемодан, самольот, Москва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи