НАТО ще проведе най-голямото си военно учение след Студената война през 2024 г. Ще отработва "отблъскване на руска агресия срещу страна-членка“

НАТО ще проведе най-голямото си военно учение след Студената война през 2024 г. Ще отработва "отблъскване на руска агресия срещу страна-членка“

НАТО се готви да проведе най-големите си военни учения от Студената война насам, съобщава "Файненшъл таймс"Целта на учението, според изданието, е „отработване на опит за отблъскване на руска агресия, насочена срещу една от страните-членки на алианса“, предаде ТАСС.

Очаква се най-малко 41 хил. войници и повече от 50 кораба да участват в маневрите, наречени „Staunch Defender“, като по време на учението ще бъдат извършени между 500 и 700 полета. Планът е да се използват „географски данни от реалния живот, за да се създадат по-реалистични сценарии за войските“.

Целта на учението, според изданието, е „отработване на опит за отблъскване на руска агресия, насочена срещу една от страните-членки на алианса“. Твърди се, че маневрите се разглеждат от НАТО като „ключова част от демонстрирането на Москва на готовността на алианса за война“.

Според "Файненшъл таймс" ученията ще се проведат в Германия, Полша и балтийските страни през февруари и март 2024 г. В тях освен 31-те страни членки на НАТО ще участва и Швеция, която все още очаква одобрение за влизане в алианса от Турция и Унгария.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • а??

    11 Sep 2023 14:16ч.

    Много ги плаши тая бензиностанция с ракети, бре!!! Ами ако агресията дойде отдругаде?! Пак ли по бели гащи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    11 Sep 2023 15:07ч.

    Уж ядрени ракети имат, ама нещо не са готови краварите да мрат за съюзниците - примери за нае*ни и зарязани вече много в американската история ... Усрайна е следващата... Ама трябва да се купуват долари/имагинерна военна техника от ФАЩ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краварска

    11 Sep 2023 19:08ч.

    Агресорът вика "дръжте агресора" :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бивш аналитик на ЦРУ: Парите за Киев отиват при „Локхийд Мартин“, „Дженерал Дайнамикс“ и ВПК

    11 Sep 2023 14:20ч.

    Здрасти, че бързам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е много сериозен анализ

    11 Sep 2023 14:23ч.

    Аз пък ще ви кажа как пикаят мравките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде отиват парите за Киев знаем

    11 Sep 2023 15:06ч.

    Давай за мравките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сармат беше поставен в бойна готовност

    11 Sep 2023 14:29ч.

    май преди седмица, оттогава русия хем не е вече заплаха :), хем плашат с учения

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • междуконтиненталните сармат на 1 септ

    11 Sep 2023 14:31ч.

    https://glasove.com/search?q=%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове, опрсвете си полето за коментари

    11 Sep 2023 14:32ч.

    виж по-горе, не мога да кликна, текстът излиза извън полето за коментари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сармат

    11 Sep 2023 14:37ч.

    Ръководителят на руската космическа агенция "Роскосмос" Юрий Борисов заяви днес( 1 септември ), че междуконтиненталните балистични ракети "Сармат", които са способни да пренасят по десет или повече ядрени бойни глави, са били приети на бойно дежурство, предаде Ройтерс, като се позова на РИА Новости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в същото време

    11 Sep 2023 14:37ч.

    в парламаментите на страните-членки на ОСАД ще се проведат парламентарни учения по отхвърляне на всенародни движения и референдуми за излизане от ОСАД, съпроводени с разгръщане на мащабни медийни групировки по автоцензура, пълно информационно затъмнение и фак-чек-дезинформация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • говНАТО

    11 Sep 2023 14:42ч.

    щяло да отблъсква руска агресия (poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)(poo)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лидерите на СССР и наште

    11 Sep 2023 14:45ч.

    дупедавци от БКП най-много викаха срещу надпреварата във въоръжаването. Като пионерче ми проглушиха ушите колко лошо нещо е тази надпревара. Мръсниците знаеха, че великият Съветски съюз и Източният блок няма да издържат. Глупавият Путин, който си беше купил половината западен елит, сам избра полето на конфронтацията, където е обречен. Като имам предвид, че много по-мощният СССР рухна за два мандата на Рейгън (8 г.), на Русия й остават не повече от 5 години. Плашещото е какво ще се появи след разпадането й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първо, ще се разпаднат ЕС и НАТО

    11 Sep 2023 14:49ч.

    Но, вярно, е плашещо какво ще се появи след разпадането им..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо мисля че колегата от форума по горе е много прав!

    11 Sep 2023 16:16ч.

    Помним и лекето Горбачов,пияндурата Елцин,Собчак,Чубайс,онова мижаво и безцветно същество което Собчак и Чубайс пробутаха на Елцин за шеф на ФСБ.министър-председател и като капак ПРЕЗИДЕНТ ,зовящ се Путин,помним как въпросния Путин мечтаеше за влизане в НАТО,как даваше руското въздушно пространство на американските военни самолети,как въпросният Путин и другото либерално леке Медведев допуснаха САЩ да смаже Ирак,Либия и чак когато англо-американците директно посегнаха на частната собственост на новобогаташите около Путин и Медведев,чак тогава и двамцата и тия около тях станаха изведнъж ултра-патриоти и ги заболя заРоссия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко (13:16), евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!

    11 Sep 2023 18:05ч.

    Каква каша има в главата ти, и представа си нямаш! Обаче! За евроджендърския планктон това си е супер, че даже и дупер! И, козяк, незачет! Опорките! Опорките и днес много, ама много, нефелни, бе! Но, нейсе! И, баценка, хич и изобщо не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Sep 2023 18:14ч.

    Бе вий много помните! А помните ли как сегашния крал Чарлз ли, Карл ли, преди 25 години беше на церемонията в Хонгконк, по обиране на крушите на Британската империя? Което обиране на крушите беше черешката от обирането на крушите изобщо и което почна кога? Правилно, по времето на пияндурника Чърчил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 31 държави-членки НАТО срещу 1 една държава Русия!

    11 Sep 2023 15:12ч.

    Каква агресия от Русия ви е загонила бе, безумци? Ние живеем на един общ континент, 40% от територията му е на Русия. Населението на Европа е от европеидната раса, а половината сме "словени" принадлежност към славянските народи на които Светите Седмочисленици са дали четмо и писмо, и култура - наши славянски! Най-голямата славянска и православна държава в света Русия НИКОГА НЕ Е БИЛА АГРЕСОР към братските народи, че и към небратските народи. Славянските ценности са ОБЩОЧОВЕШКИТЕ ценности. ....... САЩ имат близо 1000 военни бази по чуждите държави, мъкнат оръжия и войска по далечни чужди земи. Примитиви грабят чужда собственост с лъжа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой жив език ще стане мъртъв заради членството на говорящите го в НАТО

    11 Sep 2023 15:23ч.

    Някои много упорито се натискат да изтеглят късата клечка на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - Какво стана с онова военно учение в делтата на Дунава, начало от днес?

    11 Sep 2023 15:47ч.

    Пристигнаха ли платноходките вече там, пуснаха ли торпедоносеца "Дръзки" от пред Военно Морския Музей отново на вода за Флагман? Поведе ли храбрият военен министър флотилята застанал на носа му, подобно на галеона фигура от пиратска каравела?! А какво стана с оная галера на ВМС, която бе тръгнала за Либия да потопява Кадафи, но по пътя видяха, че целта не си струва потта на гребците и се върна. Та, сложиха ли 'и вече ядрен реактор и ново въоръжение, за да разчиства морски мини, умрели животни и разна мръсотия от оня там язовир в 404. Смелите други участници вдигнаха ли няколко ескадрили истребители да прикриват флотилята от пара-планерите на бензино колонката?! Уважаемата редакция ще бъде ли така любезна, та да ни осведомява редовно как се развива операцията и влязоха вече участниците в териториалните сегменти на 404 из Дунава и морето? Ще е ясен знак и силна подкрепа за наступа, ведно заедно с укро-участника в тези морски маневри, срещу рашъните?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    12 Sep 2023 4:01ч.

    Имаш класа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самарин

    11 Sep 2023 15:52ч.

    Натовци,стягайте си задниците,защото се задава дебелия руски "мужик".Седете си на напарфюмираните седалища, не си жертвайте младите години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    11 Sep 2023 16:26ч.

    В РФ приключват с най-висока избирателна активност избори от 2017 насам, за 21 висши чиновници- губернатори и 4 частични избора за едномандатни райони. Избори се провеждат и в новите територии на Донбас, Луганск, и освободените части на Херсон и Запорожие. Избирателната активност е най-висока именно в тези райони на РФ. По първоначални данни Единна Русия печели тези избори на повечето места.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се съмнявам, че отчетената

    11 Sep 2023 16:38ч.

    активност е най-висока. По телевизия “Дождь” една наблюдателка разказа как в края на гласуването обърнала внимание, че бюлетините в урната са с 300 повече от подписите в списъка. Спасила се по чудо от гнева на партийните активисти - членове на избирателната комисия. А при онлайн гласуването са още по-ларж. Властта разполага и с личните данни на гласуващите и с кодовете за гласуване. Чудя се само защо харчат пари за този театър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 13:38 ч. - Лъжеш най-безочливо

    11 Sep 2023 17:19ч.

    Това, което си описал става из 50-те американски щати на филските ти САЩ. Що умрели са гласували, що мъртви души ... Няколко американски разследващи сайта извадиха ДОКУМЕНТИ за фалшификациите. А президента Тръмп пред целия свят обяви, че изборите са откраднати. То бива машинации, бива ама като във филските ти ФАЩ не бива. Лъжа, кражба и грабеж НЕ са нито добродетели, нито ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    11 Sep 2023 21:51ч.

    Защо да гледаме американските избори.Българските избори провеждани от посолството също стават човек да прецени каква им е демокрацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Руска агресия" код за какво е?

    11 Sep 2023 16:29ч.

    Ученията винаги са били с кодови имена: air defender, neptune strike, breeze, iron wolf, и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    11 Sep 2023 16:29ч.

    Демонстрациите на флотилия подсказва колко Циркона трябват на балтийския флот. Ген.щабовете да смятат! Извесно е, че против Циркон няма защита... така че сметката ще е проста!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Sep 2023 16:32ч.

    за мен заплахата е сащ и нато махаите се от черно море и ни оставете да живеем в мир русия няма да напада никои ние сме тук от векове за векове вие сте световно зло убиици по генезис

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само за теб,

    11 Sep 2023 16:40ч.

    бабе, само за теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    11 Sep 2023 17:13ч.

    Добрата новина е, че навлеците ще са далеч от България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След Закона на САЩ за сигурността на Черно море, ще ни се отели вола!

    11 Sep 2023 17:27ч.

    С този закон както пишат анализатори - САЩ окупира далечното на 10 000 км чуждо Черно море за да го превърне в "американско езеро". За по благозвучно в "натовско езеро". Срам за лъжата и разрушителите на държави и народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2020 г. - САЩ редуцира най-голямото си военно учение в Европа заради КОВИД19

    11 Sep 2023 17:23ч.

    Най-голямото военно учение на САЩ на Стария континент от 30 години Defender Europe 2020 ще бъде намалено по размер и обхват, съобщиха от Командването на силите на САЩ в Европа. В отговор на пандемията от COVID-19 САЩ спират изпращането на военни и техника към Германия. Учението, в което първоначално трябваше да участват 20 000 войници и 33 000 единици бойна техника, по план, трябваше да се проведе на територията на Германия, Полша и Балтийските републики. България не участва." ............ Мястото на срещата е същото, остава допълнението нещастно ковид23?! ... Позор, позор, позор за БЕЗУМИЕТО военно, медицинско, мигрантско ... https://bntnews.bg/news/sasht-reducira-nai-golyamoto-si-voenno-uchenie-v-evropa-zaradi-koronavirusa-1044393news.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-голямата славянска и православна държава в света Русия НИКОГА НЕ Е БИЛА АГРЕСОР към братските народи, че и към небратските народи

    11 Sep 2023 18:52ч.

    всичките й съседи това го знаят много добре, изпитали са го на гърба си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво са изпитали на гърба си всичките й съседи?

    11 Sep 2023 19:31ч.

    Опитваш се да ИЗКРИВЯВАШ истинските факти - новите опорки да се представя фалшивото, че нацизма е уж хуманно движение, че поробителите, лъжовно се представят като освободители? Ай сиктир и на измамниците с цел заграбване на чужди държави и народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    11 Sep 2023 21:57ч.

    Натовци сериозно ли са решили да воюват с Русия или просто дрънкат оръжие? Подсказват, намекват или успокояват ЧЛЕНовете си - няма страшно: Ако се провали поредното украинско настъпление и Русия реши да продължи, за да въведе принудително мир в Кочината, ние сме насреща!:) Иначе е ясно - тогава се готви една натовска държава да погълне остатъците от украината. На трапезата могат да бъдат поканени още две, но с всички произтичащи от това последствия... Накратко - Голямото събитие е отложено да догодина! Дотогава я камилата, я камиларя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кого заблуждават

    11 Sep 2023 22:29ч.

    Русия никога няма да воюва с държава от НАТО. Направи ли го, ще е с атомни бомби и държавата ще престане да съществува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    12 Sep 2023 1:13ч.

    джендъри на война,! Путин може да направи добро на света

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи