НАТО разполага допълнителни сили в източната част на Алианса

НАТО разполага допълнителни сили в източната част на Алианса

Страните-членки на НАТО остро осъждат операцията на Русия в Украйна и призовават Москва незабавно да прекрати военните действия, се казва в изявление на Алианса. Ще бъдат разположени допълнителни сили в източната част на НАТО. Също така ще бъдат предприети стъпки за допълнително укрепване на възпирането и отбраната в целия Алианс, съобщава ТАСС.

НАТО реши да разположи допълнителни сухопътни, въздушни и морски сили в източната част на Алианса във връзка с руската военна операция в Украйна. Това се казва в изявление на Северноатлантическия съвет, разпространено в четвъртък в Брюксел след резултатите от извънредно заседание.

„Действията на Русия представляват сериозна заплаха за евроатлантическата сигурност и ще имат геостратегически последици. НАТО ще продължи да предприема всички необходими мерки, за да гарантира сигурността и отбраната на всички съюзници. Разгръщаме допълнителни отбранителни сухопътни и въздушни сили в източната част на Алианса, както и допълнителни военноморски сили. Повишихме готовността на нашите сили да реагират на всякакви непредвидени ситуации", се казва в изявлението.

В документа се подчертава, че НАТО „реши да предприеме допълнителни стъпки за допълнително укрепване на възпирането и отбраната в целия Алианс“. „Днес проведохме консултации в съответствие с член 4 от Вашингтонския договор. Решихме, в съответствие с нашето отбранително планиране за защита на всички съюзници, да предприемем допълнителни стъпки за допълнително укрепване на възпирането и отбраната в целия Алианс. Нашите мерки бяха и остават превантивни, пропорционални и неескалационни“, се казва в изявлението.

"Осъждаме най-категорично ужасяващата атака на Русия срещу Украйна, която е напълно неоправдана и непредизвикана. Нашите мисли са с всички убити и ранени, както и с народа на Украйна. Ние също така осъждаме Беларус, че е допуснала тази атака", гласи още изявлението на НАТО.

„Призоваваме Русия незабавно да прекрати военните си действия и да изтегли всичките си сили от и около Украйна, да спазва напълно международното хуманитарно право и да гарантира безопасен и безпрепятствен хуманитарен достъп и помощ на всички нуждаещи се“, се казва в изявление на Алианса.

Страните от НАТО също така осъдиха решението на Руската федерация да признае ЛНР и ДНР. "Ние категорично осъждаме решението на Русия да признае сепаратистки региони в Източна Украйна. Това допълнително нарушава суверенитета и териториалната цялост на Украйна и противоречи на споразуменията от Минск, които Русия подписа. Съюзниците никога няма да се съгласят с това незаконно признаване", се казва в изявлението.

„Руските лидери трябва да носят пълна отговорност за последствията от своите действия“, заявяват страните от НАТО. "Русия ще плати много висока икономическа и политическа цена. НАТО ще продължи да координира тясно със съответните заинтересовани страни и други международни организации, включително ЕС", добавят от Алианса.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Badema

    24 Фев 2022 13:51ч.

    Каза банкера

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dgkaqq

    04 Юни 2022 12:10ч.

    order hydroxychloroquine 200mg generic - <a href="https://chloroquins.com/">cheap chloroquine</a> buy generic baricitinib

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Crtcxp

    21 Юни 2022 16:29ч.

    order generic provigil 100mg - <a href="https://rpmodafinil.com/">order provigil 100mg online cheap</a> purchase budesonide for sale

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Xyzzob

    25 Юни 2022 1:37ч.

    cyclobenzaprine 15mg canada - <a href="https://rcyclobenzapri.com/">flexeril brand</a> cheap propranolol

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Funsmj

    28 Авг 2022 14:40ч.

    purchase tizanidine generic <a href="https://xketorolac.com/">order toradol 10mg generic</a> metoclopramide 10mg uk

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Футуролог Максим Калашников

    24 Фев 2022 13:58ч.

    Операция на Украине: в чем надо поддержать Путина? https://www.youtube.com/watch?v=NnX68qSRCZc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sarrah

    24 Фев 2022 13:59ч.

    А защо тези oли.гoфpeни бутат България във гo.внama ? България е малка и незначителна и няма нищо ценно - нито ресурси във хора , нито в природни ценности . Защо искат да я унищожат ? Най полезният ход за България е пълен неутралитет като Швейцария . Иначе България потъва към дъното и няма връщане .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    24 Фев 2022 14:06ч.

    Путин звонит Шольцу: "Мы тут республики признали; ДНР, ЛНР и ГДР" . Шольц в ужасе: "как ГДР? Почему ГДР? А нельзя ли ГДР убрать из списка?" Путин: "так и знал, что по первым двум пунктам возражений не будет".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hi hi

    24 Фев 2022 15:39ч.

    Ще има още републики, и още декомунизация. Мда. Това ми изглежда само началото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яков Кедми

    24 Фев 2022 14:12ч.

    преди малко препоръча НАТО да организира колективен молебен за майданското правителство в Киев или пък гол танц - в духа на евроатлантическите си ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ще имат геостратегически последици"

    24 Фев 2022 14:24ч.

    Ще имат. А на твоята алианско-банкерска главица щеше да й се завие свят, ако имаше интелектуален ресурс и въображение да си ги представи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    24 Фев 2022 14:27ч.

    Господ да ни е на помощ ако този мръсен идиот реши да се намеси от българска територия! Правителството да направи нужното от наша теитори да няма никаква намеса. В противен случай проклет да е който посегне на нашите освободители. А този “велик“ ненормалник да си върви у дома или в ада – едно от двете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    24 Фев 2022 14:30ч.

    Столтенберг е едно посмешище. То и видът му е такъв. Всъщност като цялото НАТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съд за хунтата

    24 Фев 2022 14:43ч.

    Важно е Зеленски , Азов, натовските кучета ,бандеровците, цялата престъпна хунта, да не избяга при покровителите си .Тази сган трябва да бъде заловена и съдена от справедлив съд . Заразният вирус посят от хунтата и натовските престъпници трябва да се изкорени завинаги от Украина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • байо Петко

    24 Фев 2022 14:49ч.

    Спокойно бе, господа. Пратете пак на Източния фронт три румънски и две унгарски армии, че и италиански... организирайте пак латвийски, литовски, албанска, босненска СС дивизии - да ходят заедно с бандеровците да търсят на дедите си кокалите из безкрайната руска степ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    24 Фев 2022 15:10ч.

    Нашите продажници с това искане: "По искане на България и други страни-членки от Източна Европа, НАТО се съгласи да започнат консултации по чл. 4 от договора, предвиждащ спешни консултации при заплаха за териториалната цялост или сигурността на държава от Алианса". отново се навират между шамарите и отново са на грешната страна. Кой и с какво заплашва страна членка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    24 Фев 2022 16:38ч.

    До 2 дни Зеленски ще си пие питието на Карибите ..............................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    24 Фев 2022 17:08ч.

    Осигурете им пуканки .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • specnaz.ru

    24 Фев 2022 17:35ч.

    Междувременно руският спецназ десантира с хеликоптери и превзе летището на Киев ! Репортаж на човек от СНН на място https://rusvesna.su/news/1645713600

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи