НАТО обяви за оперативно готова новата си бойна група на източния си фланг

НАТО обяви за оперативно готова новата си бойна група на източния си фланг

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Подсилването на източния фланг на НАТО е в ход също в трите балтийски държави Естония, Латвия и Литва, както и в Унгария, Румъния и България, отбеляза ДПА. Снимка: архив

Бойната група на НАТО в Словакия, която беше създадена за по-добра защита на източния фланг на алианса, вече е готова за действие, предаде ДПА.

Многонационалните бойни сили показаха, че могат да изпълняват задачите си по време на неотдавна завършилото учение "Силно единство", съобщи вчера пактът след месеци на подготовка.

Германия, Чехия, САЩ, Словения и страната домакин са участници в бойната група, която наброява 14 600 войници. Близо 13 500 от тях са от Словакия.

Подсилването на източния фланг на НАТО идва в отговор на руската инвазия в Украйна. То е в ход също в трите балтийски държави Естония, Латвия и Литва, както и в Унгария, Румъния и България, отбеляза ДПА.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • рукола Z

    06 Окт 2022 8:27ч.

    Много сте смешни... да минават изборите в сащ, че да ни оставите намира за 1 г. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Подсилването на източния фланг на НАТО "

    06 Окт 2022 8:29ч.

    Демек: ще се бият с Русия до последния източноевропеец. Колко му е? За тях винаги сме били унтерменши, тор, и други няма да станем. И съответни мърши под формата на "държавници" и "политици" ни назначиха, 99 % от тях прегърнали "ценностите". Хем с избори ни ги назначиха. Демократични.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    06 Окт 2022 8:39ч.

    Казашкия полк е предприел контра настъпление към Красний Лиман: https://m.lenta.ru/news/2022/10/06/polk_liman/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съединените щати са в негласна война за новият стар световен ред, запазвайки ролята на хегемон и произтичащото от това "благоденствие", все по-ясно става формата на Трета световна война.

    06 Окт 2022 8:55ч.

    За Русия спецоперацията в Украйна се превърна в освободителна война. А прокси-войната на САЩ срещу Русия чрез частите на Въоръжените сили на Украйна/ВСУ се превърна в ограничена война на НАТО срещу Русия на територията на Украйна. Засега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диверсификация на Бг от HАT0

    06 Окт 2022 9:01ч.

    Концепцията за гъвкаво управление и развитие изисква от нас да разпределим очакванията си по отношение на аспектите на външната ни сигурност в отделни направления и организации по такъв начин, че при всеки от по-вероятните сценарии на промени в международната среда да имаме верига от полезни ходове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ са решили да воюват

    06 Окт 2022 9:10ч.

    с Русия чрез ръцете на Източна Европа - Румъния, България, Полша и Приблатика. Не разбирам само, защо смятат, че ще им се размине. И всичко това за да си спсят умиращата икономика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гответе се за война

    06 Окт 2022 9:12ч.

    всичко ще започне след Нова година. Преки свидетели сме на събития сходни с тези през 1941. После така нареченият 'цвят на нацията', който ни докара до тук да не се чуди защо ще свърши в безименна бомбена яма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    06 Окт 2022 9:21ч.

    Няма да има никаква война… с меки китки на война не се ходи ? другите отказват да участват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анита

    06 Окт 2022 9:28ч.

    Българи, продължавайте да ходите на работа, на екскурзии и на кръчми- тук лятото е циганско, а с мините по морето се съжителства чудесно! Продължавайте да гласувате за евроатлантически партии- те ще имигрират първи, когато засвирят сирените! Толкова ли е трудно да следиш информационния поток и да си направиш няколко прости извода!!! Асурдното днес утре се превръща в реалност. :(((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ще

    06 Окт 2022 9:33ч.

    Само гледай. Без нея ФАЩ умират на 100%. С нея шансовете да отцелеят са малко 60-70%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Окт 2022 9:43ч.

    САЩ умря, остана да стърчи единствено табелата... всичко е вятър и мъгла. Ако изобщо се стигне до нещо по-така, ще е само да подпишат смъртният акт ?Война не се прави с плява, а с хора... няма хора - няма война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбирам само, защо смятат, че ще им се размине.

    06 Окт 2022 9:51ч.

    Смятате, че българите без съпротива ще си пратят синовете като жертвени агнеци на заколение за интересите на US? За съжаление - национален манталитет, ще тръгнат да ги спасяват поединично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма никакво значение кой как и дали изобщо гласува

    06 Окт 2022 18:08ч.

    Всички медии в тия около 50 държави, поробени от САЩ, получават либрето от едно място. Обявяват се каквито изборни резултати е нужно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Не разбирам само, защо смятат, че ще им се размине" - по две причини

    06 Окт 2022 9:49ч.

    Самозабравено вторачване в собствения изключителен пъп и неовладяно четене с разбиране. В речта си на 30 септември Путин даде да се разбере, че е наясно как САЩ ползва страните в Европа и че именно САЩ е заплахата за Русия. Не че ще ни прости, ако тръгнем срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много хубаво са излезли на снимката войничетата от 101-ва въздушнопреносима дивизия! Същински манекени, готови да се качат на сцената за едно вълнуващо прет-а-порте. Облеклото им е издържано в актуалния маскировъчен каки цвят.

    06 Окт 2022 10:42ч.

    Декорирано е със свежи флорални мотиви. Каските са в модната линия "Хей, красавецо, ела да си направим кефа". Изработени са от титан с текстилно покритие. Така този атрибут се превръща в едно шармантно допълнение към тоалета, а микрофибърната му облицовка гаси досадния шум от дъждовни капки. Каската е с елегантна подвижна кордела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върху нея лесно се окачват стилни допълнение към тоалета - челници, фотокамери, джообчета за козметика и т.н. Освен това каската притежава изкуствен интелект, който указва най-близките еротични цели и гарантира трайна ерекция.

    06 Окт 2022 10:51ч.

    Винтовките в ръцете на манеканите са високотехнолочини. Имат оптичен мерник, антиревматично подгряване на металните части, вграден тирбушон и отварачка за бира. Ремъкът им е ергономимен и позволява безпроблемна дефекация в полеви условия. Очилата на менекените са марка Хуго Бос и прикриват дори най-тежкия махмурлук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сметки без кръчмаря

    06 Окт 2022 11:03ч.

    Преди да правите каквото и да било, направете една анкета с простичък въпрос: “При конфликт НАТО - Русия, на чия страна ще се бият българите.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    06 Окт 2022 12:15ч.

    Всъщност прецизните Американски оръжия и без НАТО изпепеляват руските войски в Украйна. Ето какво значи технология, качество, ум. Америка е най-великата, а Украйна бодро върви по стъпките и ! Слава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхм

    06 Окт 2022 12:22ч.

    И ти си червен, а не син, нале..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той е потомък на някой, заслужено обесен от Народния съд

    06 Окт 2022 18:10ч.

    Много, твърде много потомци на монархо-фашисткия режим са оставен незачистени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи