НАТО: Действията на Русия са повод за предпазлив оптимизъм

НАТО: Действията на Русия са повод за предпазлив оптимизъм

Генералният секретар на НАТО Йенс СтолтенбергСнимка: ЕПА/БГНЕС


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви във вторник, че сигналите, идващи от Русия за развитието на кризата в Украйна, "са причина за предпазлив оптимизъм".

 

Въпреки това той посочи, че НАТО досега "не е видял никаква деескалация на място" или намаляване на руското военно присъствие на украинската граница, добавяйки, че алиансът ще продължи да наблюдава ситуацията.

 

Столтенберг обясни, че "раздвижването на силите около украинската граница не представлява деескалация“, ако Русия остави тама оборудване, което да улесни бързото укрепване на нейните позиции. Той обаче подчерта, че Западът "отдавна е готов да седне и да търси общ език" с Москва.

 

Коментарите на Столтенберг са във връзка с информацията от по-рано във вторник, че Русия изтегля част от въоръжените си сили от границата с Украйна.


Последва изявление на руския външен министър Сергей Лавров, според което диалогът със Съединените щати и НАТО по проблемите на сигурността в Европа продължава, като скоро Русия ще изпрати отговора си на постъпилите от Вашингтон и Брюксел предложения.

 

 

 

Коментари

  • Su38

    15 Фев 2022 14:47ч.

    "Столтенберг обясни, че "раздвижването на силите около украинската граница не представлява деескалация“, ако Русия остави тама оборудване, което да улесни бързото укрепване на нейните позиции. " Не е ли малкичко нахално, да не кажем малоумно? Не стига, че им дава възможност да се измъкнат с лице от лайната, които забъркаха, но те продължават още да рият...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Moronic variant

    15 Фев 2022 15:44ч.

    Захарова добре ги е натролила: "Това е денят, който ще се запомни в историята с провала на западната пропаганда. Посрамени и унищожени без нито един изстрел".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втората студена война е всъщност втората пуническа война

    15 Фев 2022 18:33ч.

    Предстои битката при Зама. А след това и Третата Пуническа война, в която от гнусната таласокрация не ще бъде оставен камък върху камък, а земите и ще бъдат изорани с огън и засети със сол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи