Настаняват украинските бежанци в държавните почивни бази

Настаняват украинските бежанци в държавните почивни бази

Министерският съвет прие решение за настаняване в почивни бази за отдих, в бази за профилактика и рехабилитация на лицата, напуснали Украйна в резултат на военни действия, които са влезли и останали на територията на Република България и са получили временна закрила, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Правителственото решение е следващата стъпка за осигуряване на настаняване и интеграция на хората, бягащи от войната в Украйна.

Създава се възможност разселените лица да бъдат настанявани приоритетно във ведомствени бази, собственост на държавата и на държавни предприятия, висши училища и търговски дружества, в които едноличен собственик е държавата, болници за рехабилитация и балнеолечебни центрове, общежития и др.

По този начин България продължава да изпълнява задълженията си съгласно Директивата за временна закрила на ЕС относно предоставяне на незабавна закрила и права - право на пребиваване, подслон и прехрана.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Зла хлебарка

    18 Май 2022 19:02ч.

    И къде ще почиват хората от предприятията, в чийто почивни бази настаняват /бежанците ? Дайте да натъпчем и санаториумите с бежанци. Безобразие . Има бежански центрове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще потрошат всичко, те държавата си не опазиха, пък камо ли чуждата

    18 Май 2022 19:02ч.

    Мале, сега държавните бази ще станат на г..з.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекаленото ибрикчийство

    18 Май 2022 19:36ч.

    вреди на всяка държава! Докога ще ги дундуркаме, до живот ли? Та те не са малолетни, да почват работа, така и баба знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е как ще ги настанявате в базите на утиверситетите,

    18 Май 2022 19:45ч.

    Те са си на унивепситетите, строени са от тях. В Евксиноград си ги настанете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България изпълнявала "задълженията си" ...

    18 Май 2022 21:24ч.

    Ало ? Продажници антибългари ! Какви задължения имате към тия бе, с БМВ-та, лексуси и очилца "Прада" ? От къф зор ще ги настанявате в държавните почивни бази ? Че и в бази за лечение и рехабилитация ? От какво ще ги лекувате тия, които си osraha собствената държава ? Мозък ли ще им присаждате за лечение ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи