Насочването на инвестиции в кварталите е новият фокус, който поставя Антон Хекимян

Насочването на инвестиции в кварталите е новият фокус, който поставя Антон Хекимян

Новият фокус, който поставям, е насочване на инвестиции в кварталите и цялостна промяна на средата до домовете на хората, каза в отговор на въпрос на БТА кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София Антон Хекимян.

Това ще стане с годишни програми за инвестиции във всеки район - изграждане и ремонт на квартални улици, тротоари, междублокови пространства с места за паркиране и др. Безкомпромисно налагане на стандартите за качество ще бъде част от ролята на общината, заяви Хекимян. Това означава стандарт за настилката на тротоарите, за уличните лампи и др.

Част от подреждането на града е и ограничаване на новото строителство вътре в комплексите - опазване на зелените площи и увеличаване със закон на задължителните разстояния за нови сгради от съществуващите. Напълно реалистично е да изграждаме и обновяваме по 100 км тротоари на година във всички райони, смята кандидатът.

Метрото на София е проектът, който не трябва да спира!Гарантираме, че строителството му ще продължи, каза още той.

Трябва да продължи изграждането на метрото и довършване на околовръстното между бул. „България“ и „Люлин“. Ще завършим тези 3 км през Подуяне. Така наречената "промяна" спря 200 милиона евросредства за този проект, но въпреки това Столичната община успя да намери средства за довършването на новите етапи. А след този обект започваме Слатина. До края на 2027г. ще имаме още 10 нови метростанции, а 560 хиляди софиянци ще пътуват с метрото всеки ден.

Искаме вашето доверие, за да започнем следващите отсечки- линията към Студентски град, разширение през Люлин и амбициозния проект метрото да се свърже със Симеоновския лифт, заяви Антон Хекимян. 

Коментари

 • баба мара

  03 Окт 2023 15:37ч.

  какви инвестиции кварталите са за почивка и сън тишина и птички стига с това застрояване денонощно се вика чалга затваряне на вратата на колата с трясък

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аре да вземете да оставите кварталите на мира, а?

  03 Окт 2023 16:40ч.

  Че от "инвестиции" сутрин от квартала не може да се излезе половин час, вечер се обикаля толкова, за да намери човек къде да спре, а през почивните дни обикаля и прескача разкопани улици, щото новите обекти на инвестиции трябва да се подвържат към ВиК, електро и канализация!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Без гето кварталите

  03 Окт 2023 21:02ч.

  Там би било преливане от пусто в празно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев

  03 Окт 2023 21:23ч.

  Защо никъде не пише, че е платен предизборен материал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи