Народното събрание не избра Любомир Каримански за управител на БНБ

Народното събрание не избра Любомир Каримански за управител на БНБ

Със 59 гласа "за", 36 - "против" и 140 "въздържал се" Народното събрание не избра Любомир Каримански за управител на Българската народна банка.

Издигнатият от "Има такъв народ" беше единствената кандидатура, след като Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" се оттегли.

За Каримански гласува един депутат от ГЕРБ, 33 от ДПС и 25 от ИТН. Против гласуваха двама от ПП, 18 от БСП и 3 от "Демократична България" и 13 от "Възраждане". "Въздържал се" гласуваха 65 от ПП, 56 от ГЕРБ, 7 от БСП и 12 от ДБ.

 


Източник: "Труд"

 

 

 

 

 

Коментари

  • трифонич

    15 Апр 2022 13:51ч.

    Счупихте държавата, негодници!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

    15 Апр 2022 19:44ч.

    СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ☭ ТУЛУМ, ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭ ИЗТЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕ СИ......... ИДВА РЕДА НА ГЕШЕВ КАСКЕТА... И БОКО ТИКВАТА ОТ ТУК НАТАТЪК ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ САМО ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ИЛИ ОТ „ОФИСА“ НА БАЙ СТАВРИ............МУ-ХА-ХА ? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Покрити със срам и позор

    15 Апр 2022 16:27ч.

    Каримански, бедний ми Каримански! Подадоха ти се много сигнали и подсказки, че трябваше сам да се откажеш от тази срамна идея, защото ти категорично не ставаш за този пост. Резултатите? ЕТ Геппс - БМБ уж подаде ръка за здрависване, но после назидателно ви удари шамар: А вие защо арестувахте шефчето, великото?! Окончателно лъснаха зивисимостите и връзките със сарая! Все пак снагата ви се опозори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когото и да изберат

    15 Апр 2022 18:20ч.

    все ще се откажем от Лева. Асен Василев подписа без дори да чете, ОК-ейва го едва настанил се в министерското кресло. От нас искат да прекъснем и последната нишка български суверенитет, каквато е националната ни валута, за да няма никакъв шанс да се измъкнем от прегръдката на глобалистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи