Наришкин: Опитът за разпалване на гражданска война се провали

Наришкин: Опитът за разпалване на гражданска война се провали

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В момента е ясно, че опитът за дестабилизация на обществото, събуждането на най-тъмните стремежи в него и разпалването на огъня на братоубийствена Гражданска война е неуспешен. Руснаците демонстрираха гражданска зрялост, умение да различават истината от лъжата. Това заяви директорът на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин по повод действията на собственика на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, който разпореди на наемниците си да тръгнат към Москва.

По последни данни силите на ЧВК "Вагнер" са в Подмосковието и напредват по магистралата М4 към руската столица.

"Опитът за въоръжен бунт, предателството, извършено зад гърба на воюваща армия, е най-ужасното престъпление, което не може да бъде оправдано с никакви минали заслуги. Нашите врагове никога не са успели да победят Русия със силата на оръжието, затова залагат на разцепването на страната ни отвътре", допълва Наришкин.

Шефът на руското разузнаване прави паралел с революцията от 1917 г. 

"Опитът от трагичните събития от 1917 г. показва, че непосилните лични амбиции и политическата слепота, безскрупулността и егоистичното желание за разчистване на сметки, вместо да се изправят в единен фронт за защита на Отечеството, винаги са водили до непоправими, ужасни последици", категоричен е той.

Същевременно Министерството на външните работи на Руската федерация също разпространи официална позиция, в която обяви, че в близко бъдеще ситуацията ще намери решение, а народът подкрепя президента Владимир Путин.

"Авантюристичните стремежи на заговорниците имат за цел да дестабилизират ситуацията в страната, да разрушат единството и да подкопаят усилията на Руската федерация за осигуряване на международната безопасност. По този начин метежът подпомага външните врагове на Русия. Предупреждаваме западните държави да се въздържат от всякакви намеци за евентуално използване на вътрешнополитическата ситуация във федерацията за постигане на своите русофобски цели", пише в позицията на руското МВнР. 

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност, пък не изключи, че в подготовката на военния метеж на Пригожин са участвали чуждестранни специалисти и лица, служили в елитните части на въоръжените сили на Русия. Според него бунтът е добре обмислена акция, организирана с цел завземане на властта. Медведев предупреди, че ако руският ядрен арсенал е "под контрола на бандити", целият свят ще бъде на ръба на унищожението.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • SapunRK

    24 Юни 2023 22:26ч.

    Този май се изказа като оная журналистка от ББС навремето, която каза, че е паднала Сграда 7 на WTC, докато сградата стои още зад гърба ѝ, а самата сграда падна по-малко от час след това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монообарона РФ, Конашенков

    24 Юни 2023 22:44ч.

    "Унищожено 500 000 вагнеровцев, 30 000 танков и другой бронетехники ЧВК, взято в плен три Пригожина" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предполагах, че цирка ще се проточи

    24 Юни 2023 22:44ч.

    Навярно целта е постигната. Не се съобщава за задържани предатели, нито за проявите им. Но има и кореспонденции, които ще бъдат разследвани. Всеки имейл на служебни лица ще се гледа под лупа. Когато започнат отстранявания на висши служители, ще разберем повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин: СВО върви по план!

    24 Юни 2023 22:47ч.

    Метаданните на аудио съобщенията на шефа на ЧВК "Вагнер" са записани предварително в 19:25 ч. и се публикуват с отлагане няколко часа. Тоест цялото аудио е записано предварително. >>> https://t.me/Netvru/23116

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 333

    24 Юни 2023 22:59ч.

    Интересно, кой в МО е дал заповед да бъде унищожен лагерът на ЧВК Вагнер и защо точно сега? Отговорът на този въпрос решава много неизвестни и известни. МО позорно мълчи в този ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил

    24 Юни 2023 23:11ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=NkbFFyy9MmA&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9LIVE

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    25 Юни 2023 0:12ч.

    "...а народът подкрепя президента Владимир Путин." А "Работническо дело" е безсмъртен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи