Наришкин: Има основания да се смята, че СМС-а на Лиз Търс до Блинкен "свършено е" се отнася за атаката срещу "Северен поток"

Наришкин: Има основания да се смята, че СМС-а на Лиз Търс до Блинкен "свършено е" се отнася за атаката срещу "Северен поток"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия има косвени основания да смята, че текстовото съобщение "свършено е" ("it’s done"), изпратено от тогавашния британски министър-председател Лиз Тръс до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, се отнася до взривяването на "Северен поток". Това заяви Сергей Наришкин, директор на руската Служба за външно разузнаване.

"Имам само косвено потвърждение, че всичко това (твърденията, че SMS съобщението на Лиз Тръс до Блинкен е свъзразо с взривовете на тръби от "Северн поток" - бел. ред.) има основание", заяви Наришкин в ефира на телевизионния канал "Россия-1" в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин", отговаряйки на въпроси на журналиста Павел Зарубин.

В същото време Наришкин заяви, че руските граждани трябва да бъдат бдителни, а СВР трябва да продължи да предупреждава за външни заплахи. "Трябва да бъдем бдителни, а специалните служби, включително Службата за външно разузнаване, трябва да продължат да идентифицират и предотвратяват всякакви заплахи за нашата държава и нашите граждани", каза ръководителят на СВР в отговор на въпрос какво може да очаква Русия от западните партньори.

По-рано говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че очаква отговора на Лондон на хипотезите в медиите, че Тръс е изпратила съобщение "свършено е" ("it’s done") на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен след саботажа на "Северен поток". Дипломатът подчерта, че милиони хора по света очакват официален отговор на този въпрос и имат право да знаят какво се е случило с глобалната енергийна сигурност и каква е ролята на англосаксонците в атаката.

На 27 септември Nord Stream AG съобщи за "безпрецедентна повреда" на три нишки от морските тръбопроводи "Северн поток" 1 и "Северн поток" 2 ден по-рано. На 26 септември шведски сеизмолози регистрират две експлозии по трасетата на тръбопроводите. След повреждането на тръбопроводите руската Главна прокуратура образува дело за международен тероризъм. 

Източник: ТАСС

 

 

 

Коментари

  • Великобритания също получава газ по морски тръбопроводи

    06 Ное 2022 17:42ч.

    Бъдете поне реципрочни, ако не можете още сега да избавите светът от тази напаст англоезическата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "свършено е" се отнася за кунистическата москалска сатрапия,

    06 Ное 2022 17:53ч.

    дето я очаква разчленяване на 100 парчета и бунището на историята

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали?

    06 Ное 2022 18:31ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=cJ6fL3dYYro

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полека, без злоба, човешки

    06 Ное 2022 19:13ч.

    изкажи въжделенията си. Не знам защо не си разбрал, че това е по–ефектно. Чуждата злоба, както и чуждата интимност отблъсква. Не ни вкарвай във вътрешния си свят. Гнусен е, съвсем приятелски ти го казвам. А, недей! От тези парчета, дето ги бленуваш, нито ти ще станеш безсмъртен, нито по–потентен, нито повече обичан. Нямаш далавера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • черния

    06 Ное 2022 18:53ч.

    https://youtu.be/uBlzVPmpBfM Има премного доказателства, че тоя и началниците му са терористи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    06 Ное 2022 18:55ч.

    Догадките на Наришкин за СМС-а на Лиз Тръс до Блинкен са спорни. Съобщението "свършено е" ("it’s done") наистина е изпратено малко след взривяването на "Северен поток". Но то е извадено от контекста на тяхната кореспонденция. Въпросният SMS се предхожда от други две разменени съобщения. В първото (19 минути преди взрива) Лиз пише до Блинкен, че се чувства несигурна, напрегната и желае двамата да се срещнат инкогнито. Блинкен отговаря след 16 минути. Пише, че претоварен от работа. Предлага й видят за 2-3 часа на летището в Кангерлуссуак, Гренландия. Поставя и условия - най-после тя да изпълни обещанието си и му се отдаде анално. Блинкен придружава SMS-а си със закачлива иконка - усмихвата сърничка, от чийто задник стърчи смарт вибратор. След това се появява нашумялто съобщение на Тръс "it’s done". Към него има имотиконче - гола плачеща жена, държаща в ръка камшик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук, винаги се забавлявам

    06 Ное 2022 19:09ч.

    с разиграните сюжети. Правиш страхотни синопсиси, все едно ще се снимма филм. А иначе сериозно: персоната напусна бързо. Вярно е, че далновидната й политика срина паунда, но е вярно и че така се оттегля човек, свършил по–важната част от задачата да бъде премиер в конкретен исторически миг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Топовен ендшпил

    06 Ное 2022 19:16ч.

    Ако някой срещне Попа в цъфналата ръж, неизменно с този някой свършено е отведнъж! ……….. Топовен ендшпил Идейки си от школото вечерта веднъж, Попа вир-водица стана в цъфналата ръж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    06 Ное 2022 21:46ч.

    Двамата са разменяли горещи ласки с видео и SMS. Накрая Лиз е казала "свърших". Само че за да не бъде прекалено очевидно, е използвала кода "It's done" вместо "I've cummed".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    06 Ное 2022 19:39ч.

    Всъщност има ли все още хора, които да се съмняват кой е извършил това гнусно дело?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Престъпно съзнание

    06 Ное 2022 19:49ч.

    Ха-ха-ха. Рашистките мутанти за пореден път демонстрират липсата на когнитивни способности. Но те и никога не са ги имали. Изгнили, още преди да са узрели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    07 Ное 2022 8:04ч.

    и на тебе не ти е лесно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господин за един ден:)

    06 Ное 2022 20:00ч.

    Грозното чучело свърши мръсната работа и и биха шута.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    06 Ное 2022 21:58ч.

    A какво стана с основанията, че щом бившия полски министър Сикорски изпраща поздрави до Байдън след взривовете на Сев. Поток, значи американците са го направили? Заметени под килима, сега има нови основания. Те тези неща с "основания" се разрешават. Казват си бавно и мъдро "основаниятя", даже без пояснението "хайли лайкли", факти няма, но то и така рашибозукът ги приема за истината до следващите "основания"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разликата е че Сикорски го написа в Туитър

    06 Ное 2022 23:53ч.

    а не като лично съобщение на някого. Отделно "Благодаря" и "Направено е." имат съвсем различно значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И защо да вярвам на руснаците,

    07 Ное 2022 5:55ч.

    които до последния ден преди 24.02.2022 г. се кълняха, че няма да нападат Украйна. Елементарни КГБ ченгенца, които са си въобразили, че с интриги ще скарат германци и британци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    07 Ное 2022 8:08ч.

    сакън! вервай единствено на ваню юрданув.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шолц

    07 Ное 2022 6:27ч.

    Защо си мислите, че Тръс ще докладва на някого и то с есемес. Това да не са ви аматьорите от ГРУто, като оня Кузнецов ли беше, който бе подлъган от Навални по телефона да си каже и майчиното мляко, ужким Патрушев искал сведения за някакъв доклад, хахахха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото толкова й е ума

    07 Ное 2022 13:10ч.

    използвала четири телефона, а когато пост фактум й ги поискаха за проверка, отговорила че ги е загубила и четирите едновременно. Смятайте каква обратна селекция решава кой ще е премиер, а уж Борето беше дъното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на Наришкин могат да му целунат ръка

    07 Ное 2022 6:32ч.

    На негово място можеше да бъде доста по-решителен, твърд, млад и енергичен ръководител на външната разведка. И тогава руснаците щяха да действат реципрочно, а не да задават тъпи въпроси, знаейки, че никой няма да им отговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно не искат да играят око за око

    07 Ное 2022 13:16ч.

    все още поне, защото островът получава и газ, и интернет с подводни връзки. А загубиха няколко милиарда само от газа който беше във взривените тръби, отделно им замразиха стотици милиарди в банките. Обикновените руснаци не са съгласни с такава мека политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи