Наришкин е провел телефонен разговор с шефа на ЦРУ: "Мислихме какво да правим с Украйна“

Наришкин е провел телефонен разговор с шефа на ЦРУ: "Мислихме какво да правим с Украйна“

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин потвърди пред ТАСС, че е провел телефонен разговор с ръководителя на ЦРУ Уилям Бърнс в края на юни, по време на който "мислихме, разсъждавахме какво да правим с Украйна“.

"Да, наистина, разговорът се проведе в края на миналия месец. Поводът за телефонният разговор, според мен, от страна на американския колега бяха събитията от 24 юни. Ясно е как отговорих на този въпрос за случилото се“, каза Наришкин. Струва ми се, че това беше по-скоро претекст, защото основната част от разговора беше насочена към обсъждане на темата и събитията около Украйна. Мислихме и разсъждавахме какво да правим с Украйна.

Според директора на Службата за външно разузнаване на Русия разговорът е продължил "около час".

Наришкин отбеляза, че остава възможността за негова лична среща с шефа на ЦРУ. „Не сме се договорили за среща [по време на телефонен разговор в края на юни], но такава възможност съществува: остават и телефонни разговори, и възможност за лична среща“, каза той, отговаряйки на съответен въпрос.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ЗИП

    12 Юли 2023 18:27ч.

    Цепване по Днепър с някои изключения.Одеса към Русия а Суми и Чернигов към Украйна.Киев по модела на Берлин или "свободен град". Колкото повече време минава толкова по-малко територия ще остава за Запада.Накрая и Лвов и Тернопол ще загубят.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма цепване. Каквото и да остане, ще бъде вечен гноен цирей в снагата на Россията.

    12 Юли 2023 18:33ч.

    Напалм и тотална анексия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 18:38ч.

    Некой по-горе се е размечтал! А въпрос за колоната на ЧВК към неизвестна точка около Воронеж? И дали РФ е в състояние да контролира ядреното си въоръжение? В светлината на на едно незабавното помилване? На тези, дето се разхождали до Воронеж? След която разходка "справдливостта" им умре и се отказаха да продължат към Москва? Дали не са придобили по-силни аргументи да настояват на интересите си от ЧВК? Това не е ли повод за подобен разговор? Не се обръща внимание с каква скорост на Украйна започна да се дава оръжие, далекобойно, за които преди онова на 24.06. и дума не даваха да се каже. Т.е. некой може е преценил, че Украйна по-успешно може се справи с хаоса в РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жалък цивилен мильо

    12 Юли 2023 18:41ч.

    Ти пък кой си бе, фантазьор, и какво контролираш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 18:42ч.

    Контролирам да не се накапя с биричката вечер! И с фъстъчките прокай нея... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    12 Юли 2023 18:48ч.

    Напротив!!! Това че се дават все по мощни оръжия на Украйна говори че войната не се развива според плана на САЩ и сие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 18:52ч.

    Напротив!!! Дават или не дават в зависимост от това кое ще им създаде по-големи проблеми. Т.е. вече са преценили, че ще имат по-големи проблеми, ако не дават. Въпреки опасността да бъдат използвани на руска територия, което до момента беше табу за САЩ. Е и Франция се включи с далекобойни средства... Не знам що и Макрон. След 24.06... Да, всъщност тогава Пригожин показа, че пътят към Москва е свободен за всеки, който пожелае да тръгне по него. И нищо няма да му се случи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    12 Юли 2023 19:00ч.

    може, може, всичко може до последния украинец, нали? Така го мечтаят хамериканските ти господари. За щастие на всички нас, на по-голяма част от човечеството им омръзна от хамерикански лупинги и с радост подкрепят както Русия така и Китай. След десетина години от велика хамерика ще има само спомен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 19:06ч.

    Не знам какво означава да имаш господари! Нямал съм и няма намерение да имам. По същата логика може се каже, че Русия и Китай са господари на някого. А за всеки случай - не разбирам как 6 /шест/ държави, подкрепили РФ в ООН са "по-голямата част от човечеството". При условие, че Китай, за сега държавата с най-много население, не е между тези 6 /шест/ държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    12 Юли 2023 19:10ч.

    ... посъбери малко повече актуална информация. От повтарянето на козяшки опорки ни е втръснало, както и от дърдорещи мухльовци. Хайде със здраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до вива

    12 Юли 2023 19:16ч.

    Би ли споделил какво далекобойно оръжие се е дало след 24.06 сторм шадоу? ползват го от повече от месец и половина, френските ракети, които ще дадат са от същия производител но друг бранд(надписи), касетъчни боеприпаси - 100 % са имали тфа е технология на 50 60 години "сандък с много гранати", кажи какво са дали повече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е свърши тя твоята мечта

    12 Юли 2023 19:35ч.

    Русия да бъде победена и разчленена на части . Офанзивата на укрофашистите е към своя край ,най много още три седмици .Толкова и трябват на Русия да унищожи 12 -те бригади укрофашити подготвени от Нато . ,26 хиляди от тях заминаха при бандера .А англосаксонците кокото и оръжие да дават ,то ще стане за скраб и нищо друго .Музикантите на пригожин са във отпуск до 5 -ти август ,през това време се формира 60 хиляден корпус на вагнер .Който ще започне освобождаване на Черниговска , сумска и харковска области .А контранастъплението на Руската армиоя ще започне по освобождаването на днепропетровска , николаевска одеска и полтавска области .Двете армии на вагнер и руската ,ще се срещнат на днепър при киев .на муъзикантои се е паднала честа да го освободят от укрофашитите на зеля и европеските розови фашисти .Пригожин е обещал да изкупи вината си заради бунта от 24 юни по този начин . А ти мизерник долен ,мисли за тъвоята съдба ,съдба на обречен предател която няма да бъде завидна ,като на всички предатели .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 19:35ч.

    Боеприпаса за ХАЙМАРС, дето цели на по-вече от 300 км. и е с джи пи ес... То касетъчните така или иначе се ползват от двете страни, от РФ приоритетно, но вече официално. Спорът там е кой може ги използва правомерно - този който е подписал да не се ползват или този, който не е. Т.е. Русия, понеже не подписала да не се ползват моси ги гърми колкото иска, а ако Украйна ги използва си е престъпление?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 19:39ч.

    Не знам коя мечта е свършила, но нареждай си кой от къде. Моли са да не се пропука някъде. Защото после до Азовско море няма спиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе ти беше

    12 Юли 2023 19:42ч.

    беше пак приготвил биричката п време на бунта ,ама каква стана тя мечтатильо ,Тогава ти казах да си приготвиш цианкалия .Послушай ме той ще ти свърши по добра работа . Днес Руската авиация бомбардира остров змейни и изби там всички украйнски войници . Та значи зърннена сделка вече няма да има . Сделката със теб ще бъде да си приготвиш содата каустик за пиене .Товаще ти е питието което ще те отърве от мечтити те за Русия да бъде унищожена .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 19:43ч.

    Да, пропуснах. Видя се ЧВК-то какво постигна с 80 000 при Бахмут. Да,успя да се намали до 8-10 000. Това Гиркин го каза, толкова са участвали в онзи поход, значи толкова са им останали. За незнам чия справедливост поход. Да, за месец-два могат го докара до 60 00. Ако си минават през русийските закони като през рядка ръж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • азовско море

    12 Юли 2023 19:48ч.

    Мечтата на лудия урод вива . Когато ми пораснат косми на дланта азовско море ще бъде пак украйнско . Ти гледай че и черно море ще цстане напълно руски слред време и украйна ако,остане нещо от нея ,ще загуби и него , за нея ще остане само днепър и нищо друго .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 19:57ч.

    Бориш се Черно море да е руско? На мене Българската част ми харесва. И смятам да направя каквото е нужно да си остане българска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУСОФИЛ

    12 Юли 2023 21:32ч.

    50 ракети SCALP от Франция, далекобойност - 250 километра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уважаеми "viva 12 Юли 2023 16:06ч."!

    12 Юли 2023 21:37ч.

    Имате господар (това е Егото Ви). Възможно е да не сте го забелязали, но по написаното от Вас си личи. Позволете и на другите да имат собствено мнение по темата, която се дискутира! Приятна вечер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахой

    12 Юли 2023 22:11ч.

    Не само спомени,някои и помени ще правят!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 22:47ч.

    Хмм... егото? Но не е "американец" или "еврогеец"? Важното е ко не е. За другото - ако прочетете подробно стенвестника ще забележите, че това следва го отправите върху 99 % от коментиращите. Защото толкова не приемат друго мнение. Доколкото забелязвам 2-3 никнейма имат друго мнение и към тях валят... заплахи. Вашето мнеие единственото противоречащо - миролюбиво, т.е. позволяващо ДИСКУСИЯ. Която е дълбоко забягнала от тъдява. За което благодаря! Приятна вечер и на Вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И българската част на черно море ще бъде руска

    12 Юли 2023 23:03ч.

    Бъди сигурен във това . Но другото е по важно всичките продажни уроди като теб и пуделите на англосаксонците .Накрая прибягвате до цианкалия ,за да отървете възмездието . Сети се за Хитлер и приближените му ,какви дсействия извършиха .За да не попаднат във ръцете на Сталин и червената армия . И отрепко мръсна и твоята съдба ще е същата .Няма да се отървеш от народното възмездие .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 23:33ч.

    Дааа, всички не българи са като тебе. Но България и българщината са живи! И ще са, бъди сигурен. Въпреки такива екземпляри, борещи се за небългарски интереси. На български език. Нямало да бъде българско, а говори на кого какви му били господарите?! Погледни себе си и се засрами! Или... как го беше казал Висоцки: И пусть совесть мучает того, у кого она есть.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей продажен урод

    13 Юли 2023 0:35ч.

    Ти всъщност си долнопробият продажник ,щото защитаваш англосаксонският свят .Аз защитавам православието и Русия . Щото и двете са свързани със нашите братски народи .А ти си продажна отрепка и ще си заслужиш възмездието .Бъди сигурен във това .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти ки-нуу-лий! (c) Сергей Михалич, филм "Жмурки

    13 Юли 2023 0:44ч.

    Украйна няма да бъде приета в НАТО, докато не победи Русия във войната. Такова изявление беше направено на среща на членовете на НАТО. Тоест украинците отново бяха хвърлени, защото Русия е невъзможно да се победи във война. Точно както украинците бяха хвърлени през 2014 г., обещавайки да ги заведат в Европейския съюз. Е, какво, господа?) Разбрахте ли най-накрая кои сте, къде е вашето място и каква роля е подготвена за вас? Не, все още не разбираш? И пак ще ви кажем. Точките. 1. Не, никога не е имало и няма да има никаква "Украйна" и никаква "украинска нация". Винаги е имало, има и ще има руски граждани, живеещи в покрайнините на Руската империя, малоруси. 2. „Разделяй и владей“ тази поговорка е на хиляди години и тя е в основата на цялата политика на английския свят. Те вземат многонационална държава, която не им е подчинена, внушават на част от хората в тази страна, че това е някаква „нация“ и поставят това пушечно месо върху основната част от страната. Имаше обединена Индия, англосаксонците отрязаха част и направиха "Пакистан". Имаше единен Китай, англосаксонците отрязаха част и направиха "Тайван". Имаше обединена Корея, англосаксонците отрязаха юга и направиха "Южна Корея". Имаше обединена Русия, англосаксонците отрязаха част от юга и направиха "Украйна". 3. Какво следва? И същата, каквато е сега. Има война на английския свят срещу Русия. Ще продължите да бъдете снабдявани с оръжия и боеприпаси, за да продължите да се биете срещу Русия. Те ще правят това, докато не бъдат убити всички мъже, способни да държат оръжие в ръцете си, от тийнейджъри до възрастни хора. Тоест до последния украинец. Тогава, когато всички сте унищожени, Западът ще ви замени с някой друг, например Казахстан. И там сега тече активна фаза на внушаване на населението, че са някаква „казахска нация“. 4. Какво трябва да направите? Първо. Разберете, осъзнайте и приемете, че сте руснаци, че сте част от големия руски свят. Второ. Разберете, осъзнайте и приемете, че Западът иска да ви убие и унищожи всички. трето. По всякакъв начин да напусне "Украйна". Подкупете граничарите, ако не подкупват, проправете си път през тях с оръжие в ръце. Четвърто. Ако ви хванат и изпратят на фронта, масово се предайте и преминете на страната на Русия. Запомнете, колкото по-скоро свърши украинското население, толкова по-скоро ще свърши всичко. https://antimaydan.info/2023/07/vas_kii_nuu_liii_s_sergej_mihalych_k_f_zhmurki.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е разбрахте ли сега

    13 Юли 2023 0:48ч.

    братя Българи ,англосаксонският свят ни смята не за народ а за нация .Ние за тях сме само пушечно месо и нищо друго .на долнопробните англосакси е важно да няма Българи ,Руси ,китайци и Индиици и други народности извън ,техният англосаксонски свят .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Писмата от България трогнаха сърцата на смелите руски воини-защитници

    13 Юли 2023 1:06ч.

    В живота на всеки човек има необикновено малки радости, които имат голяма сила и значение. И се помнят цял живот с трепет.На някого може да му се стори малко и незначително това, че от България ( първата страна, която изпраща послание към руските военни) бяха изпратени събирани от цяла България писма, мартенички, икони, календари и самарското знаме. Но това е много сърдечен жест. Можем да се поздравим, че успяхме да пуснем силата на кода завещан от дедите ни «Съединението прави силата». Ако някой пита кой организира акцията «изпрати писмо на руския войник» -отговора е прост. Сърцето на българина. И това тупкане успя да пренесе желанието ни да изпратим добри думи до руските воини-защитници. Погледнете този кадър. Руски герой и защитник държи в ръцете си знаменце на България, закичен с мартеничка ( през юли) и с треперещ глас казва » Спасибо…». Военният с позивна «Скала» силен и смел, до него даже когато стоиш се чувства някаква много мощна мъжка сила при връчването на писмата от България разказа, че този ден ще запомни завинаги. Преди колегите журналисти да започнат записа, той сподели зад кадър: Това е съпругата на висш руски офицер, мама на три деца. Изящна, нежна, фина и смела руска жена. Доброволец от «Ковчег Ноемы», която всяка седмица изпраща на фронта необходимите неща и подкрепа за руските воини-защитници. Именно тя е нашето мостче, за да изпратим писмата в ръцете на руските военни. Миг, който ще запомня за цял живот. Братска прегръдка на два славянски народа. Цялата треперих от вълнение, защото знаех и разбирах, че като българка давам парченце любов събирано от цяла България. Изключителна отговорност и чест. Българи! Всеки един от нас може да се гордее, че успяхме заедно «Сутринта ми звъннаха, казаха че имам приятна бойна задача- да посрещна писма и подаръци от България, за да бъдат изпратени на фронта. Знаете, ли, нашия народ ни подкрепя през цялаото време, итова ни дава сила, но сега силата ни се удвоява, защото получаваме подкрепа от друга страна, и народът от там ни казва ние сме с вас…това е много ценно и неочаквано. Да кажа, че бях удивен все едно нищо не съм казал.Усещането е топло и приятно. И ни дава разбиране, че и вдруги страни разбират какво правим и ни подкрепят, и знаят, че делото ни е право…какво мога да кажа? Благодаря България. И благодарим на колегите от Ефир.инфо за красиво подбраните кадри снимани на телефон с треперещи от вълнение и радост ръце- за оформянето, монтажа и подкрепата. Българи, всички заедно успяхме да подарим радост на руските военни, а това много значи. Руските военни получиха българските писма. Мартенички през юли и самарско знаме. През февруари българи от цялата страна изпращаха писма до руските военни на фронта, изразявайки своята подкрепа за тях и разбиране на причините за случващото се, както и това, за което се борят. В писмата имаше много детски рисунки, мартенички, иконки. Телеграм-канал https://t.me/bulgariaz събираше и публикуваше някои от тях. Началото на инициативата можете да си припомните — тук. Писмата закъсняла заради множество препятствия, но стигнаха до получателите си. Символично и навреме. https://bgr.news-front.info/2023/07/11/pismata-ot-blgariya-trognaha-srczata-na-smelite-ruski-voini-zashhitniczi/ И накрая ще кажа Няма сопа която да избие любовта ми към Русия Капитан Петко Войвода .Един от най великите Българи която Българската майка е родила .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Логично - коментарът е бирено-неадекватен

    13 Юли 2023 15:41ч.

    и пожелателно-мечтателно- конссюмърски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отнася се за Вива-джийския

    13 Юли 2023 15:49ч.

    бирено-позитивен философ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да четат които трябва

    12 Юли 2023 18:54ч.

    Не знам нашите подлоги не четат ли такива материални, или само лапат мухи / може и пици с кристали/. Те не знаят ли, че всичко с тази Украйна, от която вече на всички ни се гади, се решава от САЩ и Русия. Накрая ще се споразумеят, независимо какво ще е споразумението, а ние ще си останем само с натегачеството, гузърченото на новата евроатлантическа коалиция, продадените национални интереси, съсипаната ни държава и превръщането ни в следващата Украйна. По-големи малоумници не съм виждал или чувал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 19:10ч.

    Много се пропуска тукакнка каква е ролята на САЩ и Великобритания в тази война. Ще напомня за един мемурандум, подписан в средата на 90-те, по силата на който 3 /три/ държави са ГАРАНТ за териториалната цялост на Украйна. Две от тях са посочените. Третата... за нея е видно договорите са до тогава, докато й изнасят. Но въпросът е в това, че тези двете съумяват да спечелят съюзници. Докато третата няма съюзници. Само партньори, каквото и да означава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профи

    12 Юли 2023 19:21ч.

    @viva абе, много си загадъчен, напрово си енигма. Едве държави, трета държава, онази, тази, третата, петата, ала-бала. Те имена нямат ли си? Или се правиш на тайнствен, за да изглеждаш умен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Юли 2023 19:32ч.

    Написал съм! Поне двете. Уравнение с едно неизвестно. Посочил съм жокер към третата. За обратна информация е неизвестното, де. Вече получавам кой и как чете. Не ме интересува кой на кого е фен. Фактите не се променят от това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    12 Юли 2023 19:02ч.

    Медведев: "Отваряйте арсеналите!"- по повод удар с касетъчен боеприпас срещу с. Токмачка завладян преди ден от РФ. Федерацията разполага с 36 вида касетъчни боеприпаси,кой от кой по разрушителен, без да се оповестява бройката и способите за доставка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dell

    12 Юли 2023 19:24ч.

    Запада са наистина рядко тъпи парчета. Мислеха си и продължават да си мислят, че истинска война е като на плейстейшън или евтин буламач с Том Круз. И никой да не знае, че рашките са въоръжени с всичко възможно под слънцето за 1000 години напред нон-стоп война. Баси балъците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барон Мюнхаузен

    12 Юли 2023 19:27ч.

    Как какво? Войната в Украйна все повече заприличва на виетнамската и афганистанската. Видят ли дебелия американците бягат. Затова трябва Зеля Кокаинов спешно да се научи да лети на крилото на американски самолет. Украйна става лош пример за всеки който върши мокрите поръчки на ФАЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маркита

    12 Юли 2023 19:30ч.

    Те хората са го казали отдавна, ама кой да слуша: да си враг на Америка е опасно, да си приятел е смъртоносно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барон Мюнхаузен

    12 Юли 2023 19:29ч.

    сега, след като избра грешната страна, Зеленски се отдалечи от света. Неговият собствен народ го мрази, защото има кръвта на цяло поколение по ръцете си. <...> Това е краят на линията на човека, неговата история е в последната глава“, каза Ноктис Дрейвън в своя акаунт в Туитър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наришкин,ведно с Путин,оня безграмотния Шойгу и Герасимов са основни заподозрени

    12 Юли 2023 19:34ч.

    за некадърното и глувао провеждане на тази псевдо военна операция която се превърна в сериозен провал на руското ръководство!Нещо за което гореизброените следва да носят и морална и политическа и най-вече наказателна отговорност!Такава некадърност и глупав наивитет даже и ръководството на Брежнев не допускало!Рано или късно същите се надявам да ги видя на подсъдимата скамейка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ден Х. Четем:

    12 Юли 2023 19:37ч.

    Наришкин е провел телефонен разговор с шефа на ЦРУ: "Мислихме какво да правим с България“. Това вече е било.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    12 Юли 2023 20:56ч.

    спрете оръжието на украина спрете да въоръжавате повече турция идете в судан да въдтворите мир и спокоиствие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щаба на НАТО

    12 Юли 2023 22:06ч.

    Благодарим за ценните съвети , които даваш бабо мара ! Повече нама да слушаме Големите Началници от федералния резерв. Каквото наредиш това ще правим. Извиняваме се за причинените неудобства !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт анонимър

    13 Юли 2023 0:32ч.

    англосаксите с касетъчните снаряди ще зацапат пейзажа още повече. Ако Русия използваше касетки с компоти в Киев и на запад щеше да има голям вой. Русия иска да щади своите в Украйна и англосаксите го знаят много добре, затова искат повече руска кръв

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт анонимър

    13 Юли 2023 0:43ч.

    А Русия няма да допусне цирей да гнои до носа й, ще го изреже здраво, скалелчета има доволно. Ние да му мислим с тоз "академУк" и прочее папуняци наши купени политици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вторият ден от срещата на НАТО - случващото се все още прилича на шега

    13 Юли 2023 0:58ч.

    Вторият ден от срещата на НАТО - случващото се все още прилича на шега. Струва ли ни се или не? Володимир Зеленски вбеси представителите на САЩ на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Според Washington Post след оплакването му е имало напрегната атмосфера. Според наблюдатели на вестника, позовавайки се на анонимен служител, американската делегация е била разгневена от оплакването на Зеленски, който „укори“ членовете на НАТО за липсата на конкретика относно влизането на Украйна в алианса. „Членовете на американската делегация бяха бесни на туита на Зеленски“, каза служителят. Според него авантюрата на Зеленски е била използвана за оказване на натиск върху кураторите по време на преговорите, но в крайна сметка е предизвикала напрежение. Нали затова вчера киевският владетел не беше допуснат да говори пред „високото събрание“? И днес, на втория ден от срещата на върха във Вилнюс, Зеленски излезе от колата и каза, че ще обсъди поканата на Украйна в алианса и доставката на нови оръжия. Вече не е шега, а някакъв трагичен фарс https://antimaydan.info/2023/07/vtoroj_den_sammita_nato_proishodyashee_vse_eshe_pohozhe_na_anekdot.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държавния департамент и ЦРУ с опасен план за България

    13 Юли 2023 1:11ч.

    Източникът на информацията не посочвам по понятни причини, но имам пълно доверие в сигурността на информацията. В определени среди се обсъжда изготвен преди няколко месеца доклад по поръчка на Държавния департамент на САЩ на базата на анализ на ЦРУ. Докладът съдържа намерения и цели на САЩ спрямо Русия, Украйна, Прибалтийските държави, както и България. 1.Украйна трябва да бъде срината – инфраструктура, армия, промишленост.Цели се обезлюдяване – чрез жертви от двете страни и емиграция. 2.Прибалтика – също. 3.България Стъпките – унищожаване на българската армия като въоръжение и комплекс.Предвижда се пълен срив на икономиката в близките година и половина, както и задължаване с над 2 млрд долара по линия на АЕЦ Козлодуй.Съкращаване с 2/3 на енергийните ни комплекси с твърди горива.Ликвидиране на Нефтохим. Политика на изгорената земя. В доклада е посочено, че след 2 години се очаква България, както и прибалтийските държави да бъдат в руската сфера на влияние, поради което тези държави трябва да бъдат сринати икономически, инфраструктурно, енергийно, военно, което ще отслаби Русия, която ще бъде ангажирана с възстановяването им, както и на Украйна. За Румъния е посочено, че води консервативна политика на дистанциране от американското влияние, като изгражда самостоятелно военна промишленост, отказала е да сключи договори за доставка на F 35 и танкове Ейбрамс, разработва съвместно с Швеция собствени авиационни продукти. В доклада се предвижда, че до 2025г. руското влияние в Румъния и Полша ще бъде 60%, в Германия – 50%, а Европа ще е с проевразийска ориентация. Докладът съдържа стратегически намерения за насърчаване на турските апетити към България и подкрепа за сепаратистки движения в Родопите.Разкъсване на Балканските държави и пълно икономическо и военно унищожение. Доставката на платените F- ки не е сигурна / както отказаха на Турция, вкл да върнат платената сума/ Главната цел е Русия – пирова победа в конфликта с Украйна и в последствие ангажирането и с възстановяване на изпепелените държави, в т.ч. България , в които руското влияние не може да бъде намалено и което да доведе до отслабване на самата Русия. ……….. Процесът, описан по- горе вече е факт. Евроатлантическото ни антибългарско правителство работи по целите. Aвтор: Румяна Ченалова https://bgr.news-front.info/2023/07/11/drzhavniya-departament-i-czru-s-opasen-plan-za-blgariya/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    13 Юли 2023 2:59ч.

    По БТВ действие гледам некакъв филм, в който the USA победиха в Афганистан. Защо евро-атлантическата преса твърди, че талибаните нарушават правата на жените и мъжеложците-това няма как да се случва в страна, освободена от the USA.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеволод Капустин

    13 Юли 2023 12:27ч.

    Първо Съветският съюз построи социализъм в Афганистан. Е, наложи се да избие малко афганистанци. Бройката така и не стана ясна, никой не ги е броил точно, милион ли, милион и половина ли. Тогава Рамбо беше дошъл, да защитава демокрацията. После и американците построиха демокрация, даже и ние май се включихме с взвод теляци. Жертвите на демокрацията пак не станаха много ясни. Гърмяха по разни сватби, долу гърмят от щастие, отгоре им сипят бомби. Даже и принц Хари се направи на герой там, уж де. Накрая, слава на Аллах, и американците се отказаха. Сега Афганистан се върна към корените си, момичетата ги прибраха от училищата, на жените им затвориха фризьорските салони, така и така като те захлупят с бурката, няма кой да те гледа. Какво да ѝ гледаш толкова на една жена. Най-сетне нещата си дойдоха на мястото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи