Наръчник за футболните фенове в Катар: Забранени са алкохолът, оскъдно или разголващо облекло

Наръчник за футболните фенове в Катар: Забранени са алкохолът, оскъдно или разголващо облекло

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Полското министерство на външните работи изготви наръчник за футболните фенове, които отиват на Световното първенство по футбол в Катар. В него е посочено какво могат и какво не могат да правят в мюсюлманската страна, съобщи за БТА полската агенция ПАП.

Съществуват опасения, че футболните запалянковци, които отиват на турнира, може да не успеят да адаптират поведението си към законите и обичаите на консервативната държава от Персийския залив. Турнирът ще започне по-късно този месец.

"Призоваваме нашите граждани да се запознаят с всички ограничения, които могат да им бъдат наложени", заяви на брифинг говорителят на министерството на външните работи Лукаш Яшина.

"Става въпрос за държава, в която например е забранен алкохолът и в която, за съжаление, е забранено да се демонстрира определено поведение на обществени места поради действащото ислямско право, независимо дали става въпрос за поведение на еднополови или хетеросексуални двойки", каза Яшина.

Министерството реши да изготви наръчника си, отчитайки факта, че феновете може да нямат възможността например да отпразнуват победите на любимия си отбор така, както са свикнали да го правят в европейските и американските градове. 

"Подготвихме набор от полезна информация за нашите футболни фенове, в която е обяснено какво не може да се прави по никакъв начин в Катар и какво, разбира се, теоретично би могло да се прави, но също препоръчваме да не се прави", каза Яшина.

Наръчникът например съветва феновете да не носят "оскъдно или разголващо облекло" на обществени места и да се въздържат от пиене на алкохол на обществени места.

Яшина добави, че климатът в Катар също представлява предизвикателство. "Въпреки че първенството се провежда в месеците ноември и декември, горещините там все още ще са по-големи от всичко, което имахме възможност да изпитаме в Полша тази година", каза той.

Турнирът ще се състои от 20 ноември до 18 декември и ще бъде първото Световно първенство по футбол, което ще се проведе в Близкия изток, и първото в ислямска държава.

Отборът на Полша ще стартира на 22 ноември като част от група C, в която ще се изправи срещу Мексико, Саудитска Арабия и Аржентина.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • "За съжаление" ?

    10 Ное 2022 8:59ч.

    И защо трябва да се съжалява, че няма да се търпят натискащи се по улиците педали ? Или пияни като кирки полякини с разголени пъпове ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забранени са алкохолът, оскъдно или разголващо облекло

    10 Ное 2022 9:16ч.

    + обратните и джендърите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно защо християнските запалянковци са...

    10 Ное 2022 9:28ч.

    ...длъжни да спазват мюсюлманските правила в Катар, а ислямските имигранти в Европа не са длъжни да спазват християнските правила тук?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aми

    10 Ное 2022 10:41ч.

    защото там полицията бие и затваря в дранглоника неспазващите законите, докато тук им дават безплатни квартири, че даже и парични помищи им изплащат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Става въпрос за държава, в която например е забранен алкохолът"

    10 Ное 2022 11:40ч.

    ГЛУПОСТИ! В Катар не е забранен алкохолът. Може свободно да се купи, а в ресторантите се сервира алкохол. Не се разрешава НА СТАДИОНИТЕ да се внасят алкохолни напитки, но това правило е в много държави. МАСИВНА пропаганда на Запад. Говорят глупости за да не ходят гражданите им в Катар и да не харчат пари, който са проблем в последно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tret

    10 Ное 2022 13:26ч.

    Хубаво е такъв протокол да се изработи и за пристигашите от мигратни. Ние съшо бихме искали гостите да се съобразават с нашите порядки. Аллоо. алооо, Брюксел, чуваме ли се ...или пак връзката прекъсна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи