Нападател с психиатрични проблеми щурмува с автомобил Ватикана, стигна се до стрелба (видео)

Нападател с психиатрични проблеми щурмува с автомобил Ватикана, стигна се до стрелба (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Автомобил се вряза снощи през една от портите на Ватикана и шофьорът му бе арестуван, предаде ДПА, като се позова на изявление на Светия престол. Няма жертви и никой не е ранен.

Автомобилът стигнал до източната входна порта "Санта Ана" и след това с висока скорост колата преминала през двете контролни бариери на папската швейцарска гвардия и жандармерийския корпус на Ватикана, се казва в изявлението.

Първоначално автомобилът се приближил и бил отклонен от папската гвардия, но след маневра колата се върнала, насочвайки се пак към Ватикана.

В опит да спре автомобила, член на охраната стрелял с пистолета си по предните му гуми. Въпреки че улучил левия преден калник, колата продължила да се движи напред.

Автомобилът навлязъл във вътрешността зад портата, като стигнал до централния двор на Апостолическия дворец на Ватикана. След като се озовал там, шофьорът изведнъж излязъл от колата и бил арестуван, се казва в изявлението.

Мъжът, за когото се смята, че е на около 40 години, веднага е бил прегледан от лекар. Той установил, че шофьорът има психиатрични проблеми.

Според изявлението на Светия престол мъжът сега е задържан в казармата на жандармерийския корпус на Ватикана.

 

Източник: БТА

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Изглежда е бил

    19 Май 2023 8:49ч.

    Някой ново европеец искащ Папата да му целува краката в знак на разкаяние на белите християни към мургавите ново европейци…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    19 Май 2023 12:17ч.

    Херо влизаше с автомобила си директно в министерството и то на криво. Никой не постави диагноза, освен медала който и дадоха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи