НАП: Няма нарушения при сметките и имотите зад граница на политици

НАП: Няма нарушения при сметките и имотите зад граница на политици

Проверката на данъчните на 38 висши държавници по сигнал за недекларирани приходи и имоти не е открила нарушения. Това съобщи изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов.

В средата на миналата година министърът на вътрешните  съобщи, че има информация за политици и магистрати с недекларирани сметки и имоти в чужбина, което навеждало на мисълта, че те са придобити чрез корупционни схеми.

След заседанието на парламентарната комисия за противодействие на корупцията Спецов обясни, че в подадения списък с лица за проверка нарушители няма.

„Ще ви дам пример с нещо конкретно. Лице е било длъжно да декларира банкова сметка в чужбина, в която има например 10 000 евро. Съответно КПКОНПИ го установява и подава към ДАНС сигнал за произхода на парите. В хода  на проверката е установено, че тези пари са от друга дейност, което съвсем не означава, че са с неизяснен произход“, уточни директорът на НАП.

 

Източник: бТВ

 

 

Коментари

  • Будала

    31 Март 2022 19:44ч.

    Убеди ме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Балък

    31 Март 2022 19:46ч.

    И аз се хванах от раз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    31 Март 2022 20:07ч.

    Това са дреболии. Важното са големи разкрития за милиарди - къде са бе? Нали това лице с криминално минало беше курдисано в НАП, понеже щял да хване големите риби? И какво стана? Не е ли време кирчо, кокорчо и цялата им крадлива пасмина да си обира крушите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи