НАП не е констатирала нарушения при санкционираните във втория списък „Магнитски“

НАП не е констатирала нарушения при санкционираните във втория списък „Магнитски“

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В Националната агенция за приходите са постъпвали сигнали за повечето от лицата, които фигурират във втория списък „Магнитски“. Това обясниха за bTV от приходната агенция. От там не конкретизират за кои от петимата санкционирани българи са подавани сигнали.

От Агенцията допълват, че при извършените проверки на физическите лица не са констатирани нарушения на данъчното и осигурителното законодателство. Следователно не са установени задължения и несъответствия в декларираните данни.

На въпрос дали след излизането на новия списък Агенцията ще провери отново лицата - отговориха така:

„Националната агенция за приходите проследява и анализира фискалното поведение на всички стопански субекти и физически лица и извършва проверки или ревизии, ако са открити допълнителни факти, съобразно действащото законодателство. Прави се вътрешен анализ на информационните масиви, при необходимост се извършва проверка в компетенцията на НАП, за да бъдат защитени интересите на обществото и фиска.“

Източник: бТВ

 

 

Коментари

 • Козяк 16

  20 Фев 2023 17:18ч.

  Призоваваме НАП незабавно да измисли нарушения, иначе отговорните служители от НАП ще бъдат включени в третия списък "Магнитски".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ерво-алтантик

  20 Фев 2023 18:17ч.

  Как смеят, за какви се мислят тия НАПльовци. Треперете пред Магнита инак Козяц ще ви плеска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи