Намаляват COVID карантината у нас

Намаляват COVID карантината у нас

Намаляват COVID карантината у нас. Изолацията за хората с положителен тест ще бъде намалена от 10 на 7 дни. Карантината за контакните лица от 7 на 5 дни. Това обяви доц. Ангел Кунчев на брифинг.

"Карантината за контактните лица от 7 на 5 дни. За лица, които в рамките на три месеца след пълна имунизация  или с бустерна доза, както и преболедувалите в този срок въобще не подлежат на карантина", обясни държавният главен здравен инспектор.

Промените влизат в сила от 17 август. Мярката ще важи седмица: "Ако се налагат нови промени, те ще бъдат отразени в нова заповед. Ако има промени в ситуацията, ще променим и мерките", добави Кунчев. По думите му тези мерки са оправдани.

"Те са макар и малка първа стъпка по отношение на постепенно разхлабване на мерките, която ще продължи", каза още Кунчев.

Към този момент носенето на маски в градски транспорт, болниците и социалните домове остава в сила. „Ако продължи този спад, който отчитаме и в София, и в страната, можем да обсъждаме намаляване и премахване на част от допълнителните ограничителни мерки“, добави той.

„Решението ежеседмично да се събира експертната група и да се разглежда COVID ситуацията в страната дава резултати. Имаме спад на заболелите хора и сериозен спад на смъртността“, заяви служебният здравен министър Асен Меджидиев.

 

Източници: бТВ, NOVA 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    16 Авг 2022 17:00ч.

    Ха хах а ... на кой му пука за ковиту у нас бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този път не им се получи мероприятието на западните сатанисти. А може би беше само суха тренировка за истинския патоген

    16 Авг 2022 17:18ч.

    Разузнаване с бой, един вид. Проба без голямо прекаляване, защото се опасяват, че без контрол върху Русия, Китай и гравитиращите към тях цялата работа може да свърши с Нюрнберг 2.0 и бесилки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия дни един специалист по инфекциозни болести

    16 Авг 2022 18:13ч.

    Нали ви обясни, че намаляването на карантина е все едно със заповед да намалиш срока на бременност. Що не слушаш лекарите специалисти, чиновнико Кунчев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aло, Кунчев, в сащ премахнаха Карантината за контакните лица

    16 Авг 2022 18:18ч.

    Карантината за контакните лица от 7 на 5 дни. ... Веднага след като Сащ премахнаха карантината за контактни лица, Кунчев се осмели да намали тукашната ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кунчев, нали си вакс

    16 Авг 2022 18:24ч.

    Надявам се да си пълно вакс* и бустеризиран поне 2 пъти, че ако се разболееш, кой ще ни прави карантини и локдауни....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано Асена (BigPharma) Сербезова да не е успяла да похарчи

    17 Авг 2022 4:56ч.

    30 млн лв. за Ремдесевир преди да се изнесе от министерския кабинет, както ни обещаха преди месец. Иначе ще продължат да погубват с него хоспитализираните критично болни от К-19, както им повелява Протокола на СЗО... Явно ще продължим да членуваме в тази престъпна глобалистка организация (СЗО) и да вършим всичко, което ни наредят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи