Надал: Не е честно руските тенисисти да не играят на "Уимбълдън"

Надал: Не е честно руските тенисисти да не играят на "Уимбълдън"

Рафаел Надал разкритикува "Уимбълдън" след решението тенисисти от Русия и Беларус да не участват в турнира заради войната в Украйна. Пред репортери носителят на 21 титли от Големия шлем определи подобна мярка като "нечестна".

Преди две седмици стана ясно, че "Уимбълдън" няма да допусне състезатели от Русия и Беларус на кортовете на "Ол Инглънд клъб" като мярка срещу инвазията в Украйна. "Мисля, че това е много нечестно спрямо всички мои колеги от Русия. Те нямат вина за това, което се случва в момента по света с войната", каза Надал на пресконференция в Мадрид. "Искрено съжалявам за тях, "Уимбълдън" е взел това решение, мисля, че правителството няма общо с него. Но да видим какво ще се случи в следващите седмици и дали ще има реакция", допълни Надал, като акцентира, че мъжката и женската тенис асоциации не са съгласни с това решение.

След началото на войната в Украйна тенисистите от Русия и Беларус могат да участват в международни турнири, но са под неутрален флаг. Испанецът не е единствения водещ тенисист, който коментира темата и се обяви против. Преди няколко седмици Новак Джокович определи решението като "лудост". Анди Мъри също заяви, че не подкрепя мерките, предприети от "Уимбълдън".

Надал е в Мадрид за началото на "Мастърс" турнира, който ще отбележи неговото завръщане след контузия. Испанецът започна отлично сезона, като спечели три титли и записа 20 поредни победи, преди да загуби във финала на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс през март. "Все още не съм в най-добрата си форма, но е нормално след толкова дълга пауза. Има три седмици до "Ролан Гарос", така че вярвам, че ще съм готов", каза Надал.

На турнира в Мадрид той може да се срещне с Джокович. Световният №1 е водач в основната схема, а Надал е трети, като двамата могат да играят на полуфинал.


Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

  • Doktor

    02 Май 2022 15:04ч.

    Браво на Надал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    02 Май 2022 15:09ч.

    Браво че има такива честни хора по света …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така,

    02 Май 2022 15:20ч.

    но тези решения са съобразени с теорията на ОО и с основната цел на войната - режимчейндж в Русия. Отдавна клатят лодката, сега настана по-сериозен етап на проекта и всички средства са позволени... Ноле отдавна се изказва по темата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    02 Май 2022 15:24ч.

    Имало доста доблестни тенисисти защитаващи руските си колеги ...Браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    02 Май 2022 15:27ч.

    Честността е непознато понятие за обединения Запад ! Виж омразата, като висша форма на безсилие, е основната психологическа чекия, който й се върже, де !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    02 Май 2022 16:24ч.

    По-леко с аплодисмантите ! Забравихта как Надал се възползва от сатанизма-ковидизма и взе на готово Аустралиа Оупън, при несправедливо елиминиран Джокович ... Сега просто Рафа "зацепи" че в тази посока на развитие , ще останат да се състезават една група спортисти от "правилните страни". И титлите им ще станат една голяма ИНФЛАЦИЯ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ....

    02 Май 2022 16:34ч.

    А като е толкова солидарен с руските и белоруски тенисисти , решението е много просто ! Отказва се от участие ! Бойкотира ! Нито ще обеднее толкова , нито ще остане без титли от Шлема... Стиска ли му ? Или само си прави пиар ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    02 Май 2022 17:26ч.

    Абе и отстраняването на Джокович от Острелиън не беше честно, ама за него беше изгодно и той с удоволствие го подкрепи. Та, по-полека с венцехваленията относно морално-етичните качества на Наддал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    02 Май 2022 19:03ч.

    Сатанизирането на Русия е тотално . Забраниха и Достоевски и Рахманинов .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи