Над 5000 отменени полета в САЩ заради силни зимни бури, лошо време и в Канада

Над 5000 отменени полета в САЩ заради силни зимни бури, лошо време и в Канада

Над 5000 полета бяха отменени в САЩ в петък заради силни зимни бури, предаде агенция Ройтерс. До Коледа са отменени и десетки влакове, което нарушава празничните планове на хиляди хора.

Много магистрали в Средния Запад се сблъскаха с продължителни закъснения заради снежното време или катастрофи, а полицията в Индиана призова хората да избягват пътувания в северозападната част на щата.

Федералната авиационна администрация наложи спиране или отлагане на работата на редица летища в САЩ, за да бъде премахнато заледяване.

Министърът на транспорта Пийт Бутиджидж заяви пред СиЕнЕн (CNN), че американската авиация работи под огромно напрежение, тъй като две различни бури и силни ветрове засягат летищата в цялата страна. По думите му около 10 процента от полетите в САЩ са били отменени в четвъртък. В петък бяха забавени други 8000 полета.

Чикаго е изправен пред опасно ниски температури, информира още агенция Ройтерс. Националната метеорологична служба предупреди, че температурите може да паднат до минус 34 градуса по Целзий.

Силни ветрове, леден дъжд и обилен снеговалеж затвориха училища, прекъснаха електрозахранването и доведоха до отмяна на полети в петък и в Канада, информира агенцията. Властите предупредиха хората да останат по домовете си заради влошените метеорологични условия.

Лошото време в Канада е свързано със същия атмосферен фронт, обхванал и Съединените щати. Метеорологът Стив Флисфедър от Торонто заяви, че се очаква бурята да засегне две трети от населението на Канада, тъй като преминава през двете най-населени провинции – Онтарио и Квебек.

«Всяка зима очакваме бури, но тази е значителна», заяви метеорологът.

По данни на американската Изследователска програма за глобалните промени честотата и интензивността на зимните бури са се увеличили през последните 70 години. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Дядо Праз

    24 Дек 2022 9:51ч.

    Единствената причина да се анулират масово полети тия дни са поредните САТАНИСТКИ НАПЪНИ да се скапят коледно-новогодишните празници на 1 милиард християни. Как иначе могат да се обяснят и многобройните кансели в Европа ? Нито има снеговалежи, нито студове ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йккк

    24 Дек 2022 10:20ч.

    И понеже снежната буря е бяла, обвинете снежната буря в расизъм, защото и снежната буря трябва да е черна, след като вече подменихте историята си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чикаго е изправен пред опасно ниски температури

    24 Дек 2022 10:41ч.

    Това е от глобалното затопляне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    24 Дек 2022 14:34ч.

    Не се шегувам, че обяснението е точно такова. Такова обяснение дават. Сериозна съм. Температурите са ниски поради глобалното затопляне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    24 Дек 2022 10:42ч.

    Преди 15-ина години излезе "Диагностика на кармата" на руския учен физик и астролог Ст. Лазарев. Задокеанците и евродругарчетата им, ако четяха каквото трябва, нямаше така да оплескат света, пък и своите сънародници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КЛклКЛ

    24 Дек 2022 11:45ч.

    ШОК: джо бидон е бесен на снежната буря! Той я намрази и я обвини в потъпкване на мултикултурализма! Той заповяда на белия дом да поправи тази "грешка на природата", като направят снегът да е черен и по възможност да пръска хомосексуални ценности!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    24 Дек 2022 11:51ч.

    Онзи ден Бил Гейтс каза, че не може да се достигне 1.5 градуса охлаждане, явно пак е сбъркал сметките и е пуснал климатика на макс... Каквото пипне тази малка невестулка и го съсипва, не му давайте дистанционното на климатика, нито да ви инжектира, защото започва да прекалява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа

    24 Дек 2022 13:28ч.

    Коледата с близките - онлайн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОЛУ МАСКИТЕ

    24 Дек 2022 21:36ч.

    Не ги мислете, тях глобалното затопляне ще ги стопли...нека да се боднат, да ядат хлебарки, да ди останат в къщи с маска на лице и да чакат глобалното затопляне да дойде да ги сгрее

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Артър Хейли/Arthur Hailey

    24 Дек 2022 21:37ч.

    „Летище“ (1968)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • О Лири

    25 Дек 2022 13:50ч.

    Аз пък се включих , като подтикнах служителите си да стачкуват срещу мен ! Точно на Коледа, и без никакъв шанс за някое евро отгоре ! Така се прави...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи