Над 5 000 индийци и непалци вече работят в България

Над 5 000 индийци и непалци вече работят в България

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм

Над 5 000 непалци и индийци са с трудови договори за работа в България и изместват българи и украинци в някои сектори. 

От четири месеца непалецът Киран работи като хигиенист. На 5000 км от дома - България вече му е на сърцето. Киран Хадкале е работник, дошъл отдалеч, който се определя като българин. В Непал е семейството му - съпругата и двамата му сина. Всеки ден говорят по телефона.

В Пловдив индийски шофьори ще карат градските автобуси заради недостига на карди

Иска семейството му да дойде тук, но това е невъзможно в момента. ''Като си отида в Непал там ще говорим. Фирмата ми е обещала, че след три години ще мога да се върна", споделя той.

Компанията му го разпределя да отговаря за чистотата в NOVA телевизия. Катя Петрова е мениджър на терен и споделя, че когато му разпределя задачи, той разбира. А думи като метла, лопата, парцал и кофа не го затрудняват. 

До преди няколко месеца животът му в Непал бил коренно различен. Работил е като учител и е преподавал на малки или големи деца. Сега Михаела Манасиева е негов мениджър. От началото на годината фирмата ѝ разчита все повече на работници от Непал. "Имаме около 30 човека и чакаме над 100. В последните години се изнемогва и това ни доведе до мисълта и желанието да пристъпим към чужденци", посочи тя.

Михаела твърди, че работници от чужбина не означава евтина работна ръка. Ако работят на пълен работен ден, получават минимална работна заплата. Но битовите разходи са им покрити.

"Допълнителните разходи като спане, медицинска застраховка и други оскъпяват служителя, но в крайна сметка бяхме наистина притиснати до стената. Общо взето максимума е до трима човека в стая. Ако е по-голяма - случва се да са и по четирима. Разделени са на мъже и жени", разкрива тя.

Киран и в Непал получавал минимална работна заплата, което се равнява на 236 лева. Въпреки по-високият стандарт на живот тук, успява да спестява. "Валутата ви е добра. По-висока е от тази в Непал. Един лев е 72 непалски рупии.  Каквото спестя, го пращам в Непал. Това е много малка страна и е много бедна. Много малко пари изкарваме там, а и няма работа като цяло, затова дойдох тук", казва той.

Масово млади непалци и индийци между 20 и 30-годишна възраст избират България. Но пътят дотук не е лесен. Бизнесът апелира документацията да бъде олекотена и да бъде отворено българско консулство в Непал.

"Те отиват до столицата на Индия. Не могат да смогват с работата и този процес е бавен от доста време. Да кажем 6 месеца им трябва човек да стигне до България. Ние предлагаме курсове на български", заяви Слави Славев, ръководител на компания за подбор на кадри.

Други залагат на езика на любовта. "Те са много екзотични, много красиви и се влюбиха с един наш служител - той е българин", разкри Михаела. И Киран не е по-назад - споделя, че българките са романтични и, че си има любовница.

Източник: NOVA

 

 

 

Коментари

  • Нов Кмет

    16 Юни 2024 17:02ч.

    Еми като русофил-тролетариара ръцете са им наврени отзад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тома

    16 Юни 2024 17:54ч.

    Абсолютно права логика, господине! Вместо да бачкат (русофил-тролетариата де), те с ръцете отзад, гледат и чоплят семки, как не ги е срам! Докато вие извисените, богопомазани и аристократични съсловия от вече 35 години се грижите за държавата с честно сърце, здрав разум и висше държавничество, от които евроатлантизмът може само да си води записки. Тоя русофил-тролетариат за какви се мислят, та взели да си правят партии, че да ви застрашават статуквото. Не стига, че никога не са били в управлението на вашата държава, ами глей с бездействието си докъде ни докараха: да внасяме какви ли не мангали от майна си райна, да си даваме новите реактори на бай гуй, и вместо да построим детска болница или магистрала, да пращаме милиарди на север в посока Путлин. Веднага да отиват и да събират капачки, както сте измислили да стават нещата във вашата държава. Аааа ма ха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    16 Юни 2024 19:04ч.

    Съпругът ми е от Непал,доволен съм че има работа да събира такса вход за санитарен възел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПФУУУ

    16 Юни 2024 21:55ч.

    Ей го тъпака - пръв да се покаже колко е тъп! Боклук нагъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    16 Юни 2024 17:03ч.

    Това, че изместват българите как да е, обаче да изместват украинците вече е идва в повече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тома

    16 Юни 2024 18:10ч.

    Веднага да им се наложат дебели глоби, докат' не им уврат дебелите кратуни индийски! Управляващите партии веднага да се самосезират, и спешно да употребят ценното парламентарно време за приемане на ответни закони и промени в конституцията за защита на украинските интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Егати простотията

    16 Юни 2024 17:08ч.

    Малко ни са нашите цигани, че си внасяме още.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Юни 2024 20:27ч.

    Тия са работни и профилирани ........... и са будисти !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малка доза внос

    17 Юни 2024 10:19ч.

    може да мобилизира вътрешния контингент. А индийците и непалците са кротки и работливи хора. Е, ако имат мерак, може да се придвижат на запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    16 Юни 2024 17:14ч.

    Ако работили на пълен работен ден, получавали минимална работна заплата?! Това е наглост, която няма да остане без последствия. И те ще се усетят и ще напуснат както бягат българските работници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възпяващ ликвидаторите

    16 Юни 2024 17:38ч.

    Е, това обстоятелство, че стаите били отделно за мъже и жени, направо ме смая. Изтъкнато е монументално и величествено, а пък ние не сме го очаквали и аз го намирам за известна глезотия. Да не говорим, че смесените стаи можеха да допринесат за пръкване на нови работничета, на които поне самолетни билети няма да им се плащат :(((( По-сериозният прочит налага известни размисили. На тези окаяни същества няма да гледам в портмонетата, но на лъжата, че са на МРЗ и няма да им се плати път до дома цели 3 години - НЕ ВЯРВАМ! Лъжат, та се късат нашите капиталисти. След като се подиграваха и обезкървиха собствения си народ, сега ще внасят мангали! Мангалите ще струват далеч по-скъпи, но нали са ВНОСНИ, значи може! Скоро ще дойдат жените с децата. Невръстните имат шанс за някакво вписване, но "Аз съм българче" няма да учат, защото не можем да им нараняваме емоционалния свят! Поотрасналите деца, особено момчетата, ще се включат бодро в криминалния контингент, а пък съответната национална мафия много скоро ще отвори свои клонове в България, което си върви със съответните екстри. Криминални области, затворени пространства, държави в държавата, търкания, напрежение, взривове от омраза, непоносимост. Социалната система ще я донатегнат. За прием при личен доктор вече ще се чака месеци. И така неусетно ще мине едно поколение. При следващото поколение нещата се променят като с магическа пръчка. Не ми вярвате?! Проучете в нета, дали германските-турци, второ и следващи поколения НАИСТИНА РАБОТЯТ или се зданимават главно с разни алтернативни занимания, бизнеси и прочее. Вие отворихте широко вратата на Пъкъла! Но, какво да се прави, няколко пъти натъртват, че били отчаяни! Какво прави отчаянието, Господи?! Противно на всякакви нелепи варвания в заинтересоваността и прозорливостта на капиталиста, в действителност той е ужасяващо късоглед и късомислещ. За сметка на него, има други държави, а те си имат специални служби, които това им е работата - ДА МИСЛЯТ ДЪЛГО! И на тези служби някой видимо и отдавна е дал задача - ЛИКВИДИРАЙТЕ СТРАНАТА БЪЛГАРИЯ, ЛИКВИДИРАЙТЕ ТАЗИ ГЕНЕТИЧНА ЛИНИЯ, ЛИКВИДИРАЙТЕ ТАЗИ ИСТОРИЯ, ЛИКВИДИРАЙТЕ СПОМЕНА, ЛИКВИДИРАЙТЕ ВСИЧКО! Може да остане само територията! И всичко споделено е само отгоре-отгоре, бързешката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абеии

    16 Юни 2024 20:31ч.

    Те така се започва днес 3000, утре 3 милиона..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и когато станат 3 милиона

    17 Юни 2024 7:39ч.

    Минималната заплата ще стане максимална. Това е крайната цел на задачата, тя е спусната от вън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 18:12ч.

    И кво е различното от трафика на хора? Даскала от Непал -хигиенист, с петгодишна присъда в килия с още трима си е кат затворническо общежитие от отворен тип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    16 Юни 2024 18:13ч.

    И всичко това, защото шайка мутри отказват да европейзираме заплатите. Това са всички онези, които са против МРЗ заплата 1300 евро. Толкова е европейската. Ние в европа ли сме или в непал, индия и бангладеш. Олигофрените, които са на власт ни превръщат в евроазиатска, но евроатлантическа индийска провинция. Честито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 18:25ч.

    Ако европеизираш заплатите българските мед сестри(примерно) няма да гледат стари германки при робски условия, щото и те са за предпочитане пред родните. А те са критично важни(по заявление на самото германско социални министерство) за социалната система на Германия. За "условията на труд" се произнесе германски съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че те ако се "европеизират заплатите"

    16 Юни 2024 18:43ч.

    отърване от мигранти няма да има. А нашите си келемета няма да ги накараш да работят и за 13000 евро. Немалко се хващат на работа и сега.... но на повечето от тях и работата им толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно

    16 Юни 2024 18:35ч.

    коя фирма е вносител на робите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 18:44ч.

    Някоя специализирана в доставка до поискване. Не само у нас черната работа се аутсорсва. И в цяла Европа е така(с тази разлика че там са българи, не непалци, но напоследък и там наемат филипинци). Специфичен бизнес с "командировани"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    16 Юни 2024 18:58ч.

    Human Power BG

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодаря!

    16 Юни 2024 20:22ч.

    Тия ли са: https://portal.registryagency.bg/CR/Reports/ActiveConditionTabResult?uic=175140177 Ако е това, излиза, че канадци ни внасят разни тъмнозелени субекти. Печеливша работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    16 Юни 2024 20:32ч.

    https://humanpowerbg.com/bg Човешка Сила БГ ЕООД Ето това е боклука заедно с БТПП. Шева се казва Слави Славов, както и пише в статията. Адреса е София, бул Овча Купел 60, офис 5. В предложенията им към БТПП се споменава, че българските работници са пияници и нелоялни и имат нужда да бъдат научени от чужденци как се работи. Тая измет е брутално нагла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    16 Юни 2024 20:32ч.

    https://humanpowerbg.com/bg Човешка Сила БГ ЕООД Ето това е боклука заедно с БТПП. Шева се казва Слави Славов, както и пише в статията. Адреса е София, бул Овча Купел 60, офис 5. В предложенията им към БТПП се споменава, че българските работници са пияници и нелоялни и имат нужда да бъдат научени от чужденци как се работи. Тая измет е брутално нагла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия са много сладки, бе

    16 Юни 2024 21:29ч.

    ... Решението, което видяхме чрез опит на различни компании от Европа, е че когато се внедрят работници от чужбина може да се създаде “ядро”, което да засили вътрешната мотивация и работници да станат по отговорни и сериозни към своите задачи. Също така ядрото от хора от чужбина не може да си сменят работодателя и това ги прави идеални работници по време на отпуски и по натоварената част от годината. Ние дадохме шанс на хората от чужбина, защото работят здраво, коректни са, НЕ МРЪНКАТ и са евтина работна ръка. Създадохме система за тяхното правилно назначаване и внедряване в организацията. ... https://humanpowerbg.com/bg/blog/post/human-power_rabotnici-ot-chuzhbina_novi-resheniya-v-podbora-i-zadrzhaneto-na-kadri-chrez-hora-ot-3-strani

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    16 Юни 2024 21:34ч.

    Мдам. Нагли отрепки. Разпространи информацията която давам тука, да не стане после "защо целия квартал е гето", "защо децата не искат да ходят на училище вече".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 18:56ч.

    "Кофа, парцал, метла" и езикът на любовта. Добре дошли в НОВА. Иначе си има мениджър.Катя Петрова. На терен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    16 Юни 2024 18:59ч.

    Ние се превръщаме в същите нещастници като западняците и причиняваме на други същото, което те причиниха на нас - "кражба" на висококвалифицирани кадри от една бедна държава, които биват превръщани в нископлатени черноработници в по-богатата държава! Като по този начин се "обезкървява" една нация. Този човек е бил "учител", който ограмотявал и одухотворявал деца, а сега върши нискоквалифициран труд. От беднотия. Нищо срамно няма в професията "хигиенист" и не целя да обидя работещите я, но е недопустимо училите за учители, инженери, лекари и прочие висококвалифицирани професии да бъдат превръщани в обикновени работници. Било то в собствената си държава, било то в чужбина. Така се пропилява техният личен потенциал, както и потенциала на цялата нация, от която са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 19:02ч.

    В Европа на знанието и дигитализацията проблемът е не ИИ и роботите, а някой да мие кенефите толкова евтино, че на мениджъра (на терен,фронт офиса,бек офиса, представителят в Индия, завеждащ Човешки ресурси, счетоводство, правен отдел, връзки с обществеността и собственика и семейството му) да остават кинти за човешки живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 19:10ч.

    И дори да е Айнщайн -няма значение. Важна е "работната ръка" не мозъка. Там са кинтите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    16 Юни 2024 19:12ч.

    70% негласували = хомо паради и масова гетоизация. До няколко години ще са във всички градове, всички квартали, всички училища и детски градини, масово накачени на социални помощи и ще си докарат всички проблеми от техните дупки тука докато боклук МВР-то ви казва, че вие сте реалния проблем а на тях им трябват повече права. Евроатлантизъм в действие. Честито, тъпаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 19:15ч.

    Не се бъркай. Ще ги засмучат в Европа. Тук е просто временно. В момента в който фирмата набере хиляда роба ще се ориентира към германският, австрийски, холандски(нидерландски) пазар. Така ще мащабира печалбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 19:17ч.

    Кофа, парцал, метла е речник, който ще научиш за три часа на всеки език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Киран не е по-назад - споделя, че българките са романтични и, че си има любовница.

    16 Юни 2024 19:24ч.

    Какви ги вършим, развращаваме хората и им разбиваме семействата. Ужас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    16 Юни 2024 19:31ч.

    Като не ти се ходи до урната ще приемаш боклук, ще приемаш престъпност, децата ти ще бъдат изнасилени и подменени и ти ще ходиш с хомо знаме отзад. Ясно ли ти е, плебс! Евроатлантизирай се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    16 Юни 2024 19:49ч.

    Няма нищо лошо в това да ходиш с хомо знаме отзад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 19:30ч.

    И между другото-най-бързо изчезващият етнос в България е циганският. Затова няма кой да прибира плодовете и зеленчуците у нас, няма кой да реже дървата в гората, да бъде общак за без пари по строежи, да копае с мотика в ерата на роботизирани трактори, да чисти кенефи и да изхвърля кофите в града, да сортира боклука в завода за преработката му. За съжаление тия дейности трудно ще дигитализират. Катуна пое на Запад. В много по-голям мащаб от детските неврохирурзи. Те са и "външният инвеститор", а не шепата инжинери, лекари и брюкселски чиновници. Затова и цели сектори са в упадък. Има нещо сбъркано в структурата на заплатите у нас. Докато миньори загиват "поради непреодолима сила" в Ораново за минимална заплата без работно облекло синчето на собственика пее "Сузана" или джитка с Ферари в Сен Тропе. Докато Ковачки върти далавери миньори се бият на опашка за кренвирши в Бобовдол преди избори. Та с какво право се смеете на мургавите ни събратя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    16 Юни 2024 19:36ч.

    Какво се учудвате? Така е по цял свят. Киро от Вълчедръм продава къщата и земята и идва в София. Купува си апартамент в Манастиски ливади. Щото у тех му плащат 800лв заплата и нема работа. У София ще строи, ще кара баничарка, все ще изкара повеке. Алек от София пък заминава за Франкфурт или Лондон. Тук му плащат 1500 лв, там ще работи за 1500 паунда. Ще строи, ще мие чинии, ще бъде началник склад. Ягодки малко ще понабере. Та така и с тия бедни хорица.... не са по-различни от нас :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    16 Юни 2024 19:41ч.

    Много ти е бедно въображението, миячи и чистачи бяха първите, избягали от приключилия ви светъл социализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 19:47ч.

    А де. Всъщност проблемът е още от Утопия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    16 Юни 2024 19:51ч.

    Аз бях чистач на обществен санитарен възел по соца,сега пак съм същото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 20:03ч.

    Мда. Познавах и тримата ти мениджъри-пълен провал. Така не успяха да те научат "кофа, метла,парцал" последният избяга в Цирк Солей и тъкмо научи мечка да кара колело по въже и забраниха дресурата. Така обстоятелствата убиха таланта му

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    16 Юни 2024 20:40ч.

    Знам че ги познаваш,нали те те назначиха да събираш стотинките за вход ама нещо н се задържа,май не те биваше в сметките...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 20:47ч.

    И, винаги моите сметки излизат. Не е задължително да си учил вила математика, но помага. Днес съм ларж, но ако си решил да се заяждаш-никога не бягам от добър търкал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 19:37ч.

    Но дебата у нас остана между атлантическите и евразийските ценности, за и против педерастите(много са ми смешни майки притеснени че прайда ще обърне резбата на синчето им-уважаеми, вече сте го направили педераст)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 19:37ч.

    Но дебата у нас остана между атлантическите и евразийските ценности, за и против педерастите(много са ми смешни майки притеснени че прайда ще обърне резбата на синчето им-уважаеми, вече сте го направили педераст)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 19:46ч.

    Някой може ли да посочи смислена програма от елита -различната партия, по въпроса за труд, заплата, образование, здравеопазване ,децентрализация и преодоляване на географските диспропорции в доходите, сигурност-външна и вътрешна, реиндустриализация, изграждане на модерна инфраструктура(това не са магистрали и кражба от асфалт, а жилища, интегриран транспорт, съобщения, електрои и водопреносни мрежи) екология-но не търговия с квоти, а опазване на почви и води, чист въздух, качество на горите и местообитанията , концепция за експлоатация на природните залежи(за справки-огромна Монголия произвежда толкова мед от находищата си, колкото и ние, но суверенният и фонд само от това перо осигурява над 5% средногодишен ръст на икономиката четвърт век, при това почват да изплащат и рента на всеки монгол. Забравихте ли че природните богатства са общи, че оставихме малцина да богатеят.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    16 Юни 2024 19:53ч.

    Елита е приключен. От там в момента няма да дойде абсолютно нищо преди да бъде заменен, но няма време за чакане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 21:07ч.

    И днес е курбан-байряма. Важен празник за съществена част от Чистата и Свята Република. В духа на традиционните ценности и семейството можеше поне да се спомене. Кат атеист го отбелязвам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 21:11ч.

    В нито един сайт , от които следя, не бе поне от куртоазия, отбелязано. От претендиращи за радикално леви, през либерални до "консервативни". Май трябва да сменя селекцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    16 Юни 2024 21:40ч.

    Лошо, много лошо се коментира за предприемчивостта на българските т.н.бизнесмени. предимно негативните мнения говорят за липса на далновидност у пишещите форуми. Не се разбира перспективата в далекосрочен план. А тя е, че чрез вносът на тези работници се селектира новият министър председател на територията. Няма да изоставане от водещите европейски държави,я.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 21:44ч.

    Проблемът е че Европа си въобразява че е водеща. Числата не лъжат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 21:45ч.

    И тук не коментирам Едуард Саид, а проста статистика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 21:46ч.

    Без метафизиката на "Залезът на Европа"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Старшината

    16 Юни 2024 21:54ч.

    Не ни ли стигат нашите цигани, ами и още ?!? Не се наядоха наглите и алчни капиталисти!!! И знаете ли защо е всичко това - защото им плащат мизерни трохи -1/4 от нормална заплата!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жена му на Киран от Непал - Идвам да я трепя

    16 Юни 2024 22:50ч.

    Киран Хадкале е работник, дошъл отдалеч, който се определя като българин. В Непал е семейството му - съпругата и двамата му сина. Всеки ден говорят по телефона. И Киран не е по-назад - споделя, че българките са романтични и, че си има любовница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 23:43ч.

    Киран е учител чистещ кенефи и изчукал мениджъра.Направо библейски разказ. От Старият завет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 16 Юни 2024 23:43ч. Киран е учител чистещ кенефи и изчукал мениджъра.Направо библейски разказ. От Старият завет

    17 Юни 2024 8:40ч.

    ...и дисциплиниран гласоподавател ще е! Може да редосва и кандидат депутатите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    16 Юни 2024 23:46ч.

    Да отбележа, че за разлика от претенциите на публиката човекът има право да претендира че е чист ариец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kuranga

    17 Юни 2024 0:36ч.

    Има една мноо правилна поговорка: Import the 3rd world, become the 3rd world. Внасяйте хора от 3тия свят и ще станете 3тия свят. Хайде честито! Защото не искате да дадете пари на Българи вкарвате евтина работна ръка (макар и да не твърдите това) и после тези ще искат да останат тук. Евала. Наистина отиваме към гибел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Юни 2024 8:40ч.

    Те тия отдавна са тук 🤣🤣🤣циганите гледат индийски сериали без превод 🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко което трябва да знаете

    17 Юни 2024 9:14ч.

    Да правиш едно и също, десетки години, и да очакваш да проработи, да има друг резултат, се нарича идиотщина. Такива са неолибералите. Неолибералите са тези които искат ниски заплати да дава бизнесът, и потреблението нямало значениЕ, и искат да вкарват индийци, .. Пък изнасяме работници, защото няма работа, дори изобщо, но и с която да оцелееш и да живееш.. Та и Румен Радев е неолиберал, па и Витанов математикът философ.. ЦЯЛАТА НАУЧНА И ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА СА НЕОЛИБЕРАЛИ - ЗАВЪРШЕНИ ИДИОТИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи