Над 250 души са задържани при акцията срещу наркоразпространението

Над 250 души са задържани при акцията срещу наркоразпространението

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Над 250 души са задържани при акцията срещу наркоразпространението, съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров. Тодоров съобщи, че са образувани над 200 досъдебни производства. Разбити са близо десет лаборатории.

Акцията започна вчера в цялата страна. На две места около София - Равно поле и Томпсън бяха разбити различни лаборатории и задържани няколко човека.

МВР съобщи, че над 3000 служители на полицията, жандармерията и "Гранична полиция" участват в започналата акция. Проверяват се стотици обекти от целия спектър - търговски, частни адреси, заведения, места, за които има данни за наличие на наркотици. Установени са престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества, както и шофиране под въздействието на дрога.

По повод другата акция, започнала тази сутрин, срещу каналджийството, Тодоров посочи, че тя върви съвместно с Европол и е насочена срещу група за трафик на нелегални мигранти. Наблюдаваме тази група от шест месеца, каза главният секретар. Задържани са десет криминалнопроявени.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Ашколсун, Каскет

    08 Дек 2022 13:54ч.

    Бравос, ще си раздадат премии и надбавки за идващите празници, че и те са хора - нищо, че са с фуражки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    08 Дек 2022 15:40ч.

    Да говорим за осъдени с ефективни присъди. То и Баце беше задържан, ама

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бе, що мислите, че толкоз хайтек ферми за марихуана са разгромени тук? ТОВА Е ОТГОВОРА Към ХОЛАНДИЯ!!! ЗА

    08 Дек 2022 19:50ч.

    Там е основния легален пазар на марихуаната в Европа и там заминава основната маса от българските европроизводители на наркотици. Добър, и БОЛЕЗЕН удар - няма начин тяхната мафия да не се издърви на местното правителство... Объркваме им логистиката в доста неприятен международен момент... Да не забравяме, че преди 20 години, след като Талибан спря производството на опиум в Афганистан САЩ се принудиха да правят въоръжена интервенцияь под измислен повод

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи