Над 17 000 са вече загиналите при земетресенията в Турция и Сирия

Над 17 000 са вече загиналите при земетресенията в Турция и Сирия

Броят на хората, загинали при разрушителните земетресения в Турция и Сирия в понеделник, надхвърли 17 хиляди, предаде Франс прес, като се позова на официални данни и спасители.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи днес по време на посещение в южния град Газиантеп, че в страната е потвърдена смъртта на 14 014 души. Повече от 60 хиляди човека са били ранени.

В съседна Сирия загиналите са 3162. По-рано днес първият конвой с хуманитарна помощ за пострадалите в Северозападна Сирия премина турско-сирийската граница, предаде ДПА, като се позова на източници от ООН и а Норвежкия бежански комитет.

Сирийският Център за наблюдение на човешките права каза, че става дума за шест камиона. Те са натоварени основно с одеяла и друга помощ от първа необходимост. Камионите преминаха границата на пункта "Баб ал Хауа"

Сирийците, засегнати от смъртоносните трусове в Турция, се нуждаят от абсолютно всякаква хуманитарна помощ, заяви специалният пратеник на ООН в Сирия Гайр Педешен.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Как изобщо могат да достигнат помощи до Сирия?

    09 Фев 2023 14:39ч.

    Няма банкови сметки, защото има санкции. А продукти? Как?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисля, че трябва да се пита

    09 Фев 2023 15:29ч.

    посолството на Сирия, което се намира на ул. Симеоновско шосе №13. Доколкото разбрах, те събират помощи, но без парични средства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елис

    09 Фев 2023 15:55ч.

    Заради лъжите и лицемерието на Запада, който подкрепя санкциите против Сирия, никаква помощ не може да стигне от т.н. “цивилизован свят”. Дехуманизацията в развитите страни върви с пълна сила!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи