Над 109 хиляди души са починали от свръхдоза наркотик в САЩ само за година

Над 109 хиляди души са починали от свръхдоза наркотик в САЩ само за година

Над 109 хиляди души са починали от свръхдоза наркотик в САЩ за една година, предаде Ройтерс, като се позова на властите.

Данните, оповестени вчера от федералната агенция Центрове за контрол и превенция на заболяванията, се отнасят за 12-те месеца до януари включително.

Смъртните случаи са с 0,7 процента повече в сравнение с предходния годишен период, когато са били близо 108 хиляди, добавя БТА.

Този ръст бе регистриран въпреки предприетите от администрацията на президента Джо Байдън мерки за борба с проблема с наркотиците и свръхдозите, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец тя наложи санкции на 17 души и компании в Китай и Мексико, обвинени в пласиране на фентанил на американския пазар.

Смъртните случаи от свръхдоза наркотик в САЩ за една година надхвърлиха за първи път 100 хиляди през 2021 г., когато пандемията от ковид разтърси здравната система и увеличи броя на хората с психически проблеми.

Проблемът бе изострен от масовото разпространение на смъртоносни наркотици като фентанила, който е 50 пъти по-силен от хероина и все по-често бива смесван с други видове дрога, посочва Ройтерс.

Коментари

  • Виктор

    15 Юни 2023 12:22ч.

    Много е страшно положението с фентанила, коси наред без оглед на пол, раса, класова принадлежност, защото го сипват по всички видове наркотици, като примес, а с мигрантите влиза свободно във всички щати! После не било депопулация и масова подмяна...от друга страна като го погледнеш, едно наркоманче не би могло да работи това което може И.И или някой мигрант преминал от южна към северна Америка...бизнес погледнато, въпрос на практичен избор, екологичен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Юни 2023 12:31ч.

    Американското правителство са дебили! Тръгнали да оправят света и отделят трилиарди долари за войни, а не щат да си решат собствените проблеми... https://m.youtube.com/watch?v=GWAB8vLYlec

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    15 Юни 2023 14:11ч.

    САЩ е едно недоразумение, което с невероятна скорост се превръща в държава от третия свят. Най-богатата държава са, но на никой от управляващите не им пука за собствения им народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    15 Юни 2023 12:39ч.

    Страшно е, но още по-страшно ще стане, ако съобщят и средната възраст на жертвите! На практика щатите си имат война, която не отстъпва много по броя на човешките загуби на тази, която поддържат в Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kалоян от Пловдив .

    15 Юни 2023 13:10ч.

    А на тези искахме да подръжаваме . И не са 100 хиляди ,много poveche са .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    15 Юни 2023 13:17ч.

    В България всеки трети употребява, просто не се води статистика! В русия, която е приемана за котнрапункт на САЩ, нещата са в пъти по-зле, алкохолизъм, наркомания .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгенчо прав си

    15 Юни 2023 14:23ч.

    По този начин проблема в САЩ направо ИЗЧЕЗВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    15 Юни 2023 13:22ч.

    https://www.facebook.com/reel/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Близо 600 хиляди са бездомните в САЩ

    15 Юни 2023 14:20ч.

    Тези 109 хиляди са предимно бездомни и със смъртта си намаляват броят на бездомните. Затова държават не се безпокои от смъртта им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи