Над 100 хил. души в Рим участваха в демонстрация за мир в Украйна

Над 100 хил. души в Рим участваха в демонстрация за мир в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Над 100 хил. души участваха в шествието за мир в Украйна, проведено днес в Рим. Това съобщиха пред кореспондент на ТАСС представители на организаторите на акцията - асоциацията "Християнски асоциации на италианските работници".

Шествието започна от "Пиаца дела Република" и завърши на "Пиаца Сан Джовани ин Латерано" пред едноименната базилика. На шествието присъстваха политици, представители на различни партии, сред които и тези, които се противопоставят на продължаването на доставките на оръжие за Киев ("Движение 5 звезди"), както и привърженици на военната помощ за Украйна от Демократическата партия. Тя беше представена  от секретаря Енрико Лета.

Основно лозунгите се свеждаха до призиви за мир, прекратяване на огъня в Украйна, мирни преговори, както и призиви за спиране на доставките на оръжия. Имаше и лозунги срещу участието в НАТО, антируските санкции, едностранчивото отразяване на конфликта в Украйна в западните медии и „западния империализъм“.

Организаторите умишлено изоставиха символите на политическите партии и нямаше антиправителствени протести, въпреки че някои демонстранти крещяха, че „не искат повече такава Европа“. Към основните мирни плакати бяха добавени и други лозунги със социален характер - за справедливост и право на честен труд. 

 

 

 

 

Коментари

  • Няма ден в който тия от Запада и зад Аокеана да не се стремели да унищожат всякаква идея за справедливост

    05 Ное 2022 23:00ч.

    Стремежът е да се забрави всичко от времето на соца, да се демонизира, да се забравят добрите и правилни неща. Ние в България сме имали най-добрия социализъм, що се отнася до социални придобивки и сигурност. Русия и СССР никога не са ги оставяли на мира, там винаги е било кипящ котел от западна пропаганда. И днес е така, говорят за демокрация, без да отчитат един елементарен факт, че в САЩ гетата са 1/3, че минималната работна заплата в САЩ не стига да си позволиш и елементарна квартира, камо ли дом с кредит за 30 години. Няма филми за ширещата се наркомания там, всичко американско в медиите е задължително блестящо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nmp

    05 Ное 2022 23:15ч.

    Ti otkade znaesh???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мога да го потвърдя

    05 Ное 2022 23:22ч.

    От лични наблюдения. Не съм този написал коментара в 23:00.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nmp

    05 Ное 2022 23:38ч.

    Izvinete me, che pisha na lat., no ne sam mnogo saglasen. Polojenieto se skapa predi 5-6 mes.,kogato vdignaxa lixvite. Benzina stigna 4.80 v Atlanta, no sega e 2: 96. I kogato se vdigat lixvite, cenata na kashtite pada, i obratno.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    05 Ное 2022 23:04ч.

    Сред италианците има невероятно даровити и талантливи хора, които винаги са ме респектирали с невероятното си качество да запазят също топлота и човечност. За съжаление хубавото срършва тук! Имам известни подозрения (но основателни), че мнозинството от тези 100 х. просто си искат старите сметки за газ и гориво, но поради "естетически" причини ползват евфемизма "мир". As the world turns!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Италианците са с развито чувство за справедливост

    05 Ное 2022 23:34ч.

    Не случайно, след войната, комунистическата партия на Италия е с най-много членове от всяка държава в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анита

    05 Ное 2022 23:40ч.

    Умират от страх, защото надлежно и редовно им се повтаря от къде идва ядрената заплаха. Познават минимално или никак Русия, заради незнанието на езика (достъп до медии на руски). Умеят да вдигат много шум като всяка средиземноморска нация. Геополитическата мъгла в главите им е пълна(последиците от ваксините за безсмъртните им тела ги хвърлят в много по-осезаемо ужас от някаква си абстрактна и далечна война между някакви си славяни). Единственото всекидневно страдание са емигрантски те набези, несигурното енергийно бъдеще и призрака на онази Европа, която се смяташе за изостанала, капсулирана и нещастна, т.е.Източна. Бих искала да вярвам, че италианците са наясно с "демоните на войната" и осъзнават силата си, когато са заедно, но последният им "мъдър" политически избор и фактът, че са втората по брой натовски бази страна, ме прави силно скептична. Въпреки всичко им се въсхищавам- в България тези 100 000 души заедно не биха излезли дори при безспорни доказателства за продаден суверенитет, при предизвестена атака от всички балкански съседи, при прогноза за земетресение от 8 степен. Нашата пасивност е патологична...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    06 Ное 2022 2:11ч.

    Италианците са в много голяма част привърженици на Путин и Русия. Много повече от тях знаят за Домбас преди войната. Излязоха да протестират за мир, да не се изпраща оръжие и излизане от НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто си гледат интереса

    05 Ное 2022 23:58ч.

    И умеят да го показват с пр средства, за да изглежда убедително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    06 Ное 2022 0:33ч.

    В Италия 100 000 души, у нас 250 човека!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И България ще си жертва лева,

    06 Ное 2022 2:35ч.

    За да плаща солидарно дълговете на тия обработени със системни клизми мозъци?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лев

    06 Ное 2022 8:11ч.

    нямаш от 04.07.1997 г., когатобе въведен бордът. Дълговете на други ЕС членки плащаш и в момента чрез високата инфлация. Еврото не е панацея, но е малко по-добрият избор от това да останем в борд и да ползваме депозитарни разписки (наречени левове), а не оригиналните евро банкноти и монети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврова

    06 Ное 2022 4:39ч.

    Веднага да се поправи глупавия закон за винетките!Има хора с 8000 лв глоба.Един СМС решава проблема бе мухльовци безродни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • черния

    06 Ное 2022 7:54ч.

    Хората по целият свят настояват, руските нацисти да се махат от Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Расизъм и дискриминация

    06 Ное 2022 11:16ч.

    Това за такива като тоя ник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Италиянците протестират за мир

    06 Ное 2022 8:12ч.

    А булгаристанците са доволни от войната, не протестират ! Завчера булгаристанския парламент гласува оръжия за Украйна, нито един протестиращ. Работещите във военните заводи са доволни, ще имат още някой друг месец хляб. За сметка на стотици и хиляди убити в Украйна от тяхното производство. Но булгаристанците мислят с гъза си, а не с главата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • черния

    06 Ное 2022 14:20ч.

    Също като нашите братя Турци, македонци, гърци, ръмънци, чехи, словаци, поляци, испанци, италянци и още поне 5 държави! А работещите във военните заводи са доволни, че дават своя принос срещу фашиския агресор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само наште путинисти

    06 Ное 2022 8:12ч.

    разбират мира като капитулация на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се

    06 Ное 2022 8:29ч.

    Няма такава държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-добре е 404 да изчезне съвсем

    06 Ное 2022 9:01ч.

    Но разбира се, и една капитулация като на фашистка Германия 1945, също върши работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи