Началникът на руския генщаб се появи публично за първи път след бунта на "Вагнер"

Началникът на руския генщаб се появи публично за първи път след бунта на "Вагнер"

Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили генерал Валерий Герасимов направи първата си публична поява след бунта на бойците от частната военна компания "Вагнер" на 24 юни, предаде Ройтерс.

Става дума за видеозапис на руското министерство на отбраната, на който се вижда как Герасимов слуша доклад, в който се твърди, че руските сили са осуетили опити на Украйна да нанесе ракетни удари по Крим, както и по руските Калужка и Ростовска област. 

Според руското ведомство видеозаписът е от среща, проведена вчера.

Ройтерс отбелязва, че от видеозаписа става ясно, че Герасимов все още е началник на генералния щаб на руските въоръжени сили и командир на руската обединена група войски, която се сражава в Украйна, тъй като в записа си министерството на отбраната го назовава по този начин.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • С-200

    10 Юли 2023 13:03ч.

    Информацията на БТА не е пълна - касае се ракети С-200, които са преработени за удари по наземни цели, конкретно в Крим, Ростовска и Калужска област (която е на 180 км. от Москва), които са неутрализирани от руската ПВО. Това са именно зенитно ракетните системи С-200, които Зеленски твърди, че му трябват за отбрана и нашите продажни войнолюбци са готови да му я предоставят. Задачата, която Герасимов поставя е да бъдат открити местата на съхранение на С-200 и същите да бъдат унищожени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Trimorec

    10 Юли 2023 13:17ч.

    "....поставя е да бъдат открити местата на съхранение на С-200 и същите да бъдат унищожени..." - има едни такива ракети на една ТЕРИТОРИЯ на Балканския полуостров... те дали ще бъдат унищожени... - за един "кристален" приятел питтам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове, запознайте се с фактите преди да "информирате" читателите

    10 Юли 2023 15:22ч.

    Вчера публикувахте статия със заглавие "Путин уволни Валерий Герасимов от поста командващ руските войски в Украйна". Днес пишете "Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили генерал Валерий Герасимов". Кое е вярно? Ползвайте информация само от един източник. Не ползвайте за едно и също нещо и от Украйна и от Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    10 Юли 2023 16:20ч.

    По-добре да има повече източници! Иначе работата става ретранслатор на една от двете позиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи