Мюсюлманите в Белгия са против задължителното сексуално образование, което насажда джендър идеология сред децата

Мюсюлманите в Белгия са против задължителното сексуално образование, което насажда джендър идеология сред децата

Ислямски организации в Белгия сезират Конституционния съд на страната заради задължителното сексуално образование в училищата, съобщава БТА. То се сблъска с яростна съпротива от религиозни групи, както и от консервативни семейства във Валония. Противниците се оплакват, че то ще въведе понятията джендър и сексуална идентичност на децата твърде рано. Те настояват, че семействата трябва да обсъждат тези теми с децата си. Редица училища около Шарльороа бяха обект на умишлени палежи от началото на септември, пише белгийският сайт brusselstimes.com.

Няколко ислямски организации и координационният съвет на ислямските институции в Белгия ще подадат жалби до Конституционния съд на страната срещу пакета от образователни мерки, отнасящи се до задължителното сексуално образование на подрастващите. Те смятат, че няколко нормативни разпоредби са противоконституционни, предаде белгийската новинарска агенция Белга.

Протестите и палежите на училища бяха често срещано явление през последните седмици, след като пакетът бе добавен към учебната програма за четвърти и шести клас. Указът на правителството, който изисква четири часа сексуално образование във френскоезичните училища, бе посрещнат с насилие и презрение от някои общности.

Седем асоциации, сред които "Диянет" и Белгийската федерация на мюсюлманите, вече обжалваха прилагането на този образователен пакет. Преди това те също бяха заявили, че се противопоставят на одобрението на указа.

"Няколко разпоредби на указа са много съмнителни", каза Кюршат Билге, адвокат на институциите, членуващи в координационния съвет на ислямските институции. Той отказа да предостави подробности относно основанията и аргументите на жалбата преди тя да бъде подадена през октомври.

В съобщение за медиите Координационният съвет на ислямските институции в Белгия също така заявява, че "осъжда актовете на насилие и вандализъм срещу училища, които последваха приемането на указа". Няколко училища в района на Шарлероа бяха засегнати от палежи през изминалия месец.

Според декларация за мисията на пакета от образователни мерки отнасящи се до задължителното сексуално образование на подрастващите, тази инициатива има за цел да подкрепя децата и юношите в развитието на техния сексуален живот, за да им се помогне да се превърнат в пълноценни възрастни граждани.

Присъствието на пакета в училищата дава възможност на всяко дете и младеж да получи достъп до надеждна, пълна и съобразена с възрастта информация, твърдят инициаторите.

Детският психиатър Софи Дешен заяви обаче пред RTL, че някои от темите могат да бъдат вредни за децата. Тя обясни, че според новата програма петгодишни деца ще учат за полова идентичност, а от деветгодишна възраст се въвеждат теми, свързани с транссексуалността и смяната на пола. Дешен предупреди, че тези теми могат да бъдат потенциално „травмиращи“ за децата в тази ранна възраст.

Други теми, които разгневиха родителите, са дискусиите за наличието на множество партньори, секстинг и голото тяло, добавя brusselstimes.com.

Източник: brusselstimes.com, БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • "за да им се помогне да се превърнат в пълноценни възрастни граждани"

    03 Окт 2023 8:39ч.

    Излиза, че досегашните поколения са били непълноценни десетки хиляди години, след като са нямали достъп до подобни либерастии. Впрочем, видно от много техни съвременни "резултати".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    03 Окт 2023 12:14ч.

    Колкото и парадоксално да звучи последната надежда останаха мюсулманите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • възпитаният солиден и улегнал брюкселски господин с бежовия шлифер

    03 Окт 2023 9:03ч.

    аз не съм против задължителното сексуално

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    03 Окт 2023 9:52ч.

    Господине, малко е стряскащо само при разтварянето на шлифера Ви. Не са ли Ви учили в училище, как, кога и къде да развявате атрибута на Вашата съмнителна мъжественост, а може би латентна женственост?! За щастие моите дечица вече ще са добре обучени и вместо да разсъждават за поезията на Дебелянов, ще обсъждат как да си доставят сексуално наслаждение чрез мастурбация. Найс, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт!!!

    03 Окт 2023 9:54ч.

    Напомням за рамковия документ на СЗО, прокарващ ЛГБТ и джендър обучение, ранна детска м@cтyp6@ция под шапката на ,,сексуално образование". Разгледайте таблиците от 40 стр. нататък: WHO Regional Office for Europe and BZgA Standards for Sexuality Education in Europe A framework for policy makers, educational and health authorities and specialists

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    03 Окт 2023 9:59ч.

    Предвиждат ли се практически занимания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Образователен специалист

    03 Окт 2023 11:10ч.

    Няма обучение без практически занимания. Няма да има и деца. Няма да има и хора. Но Путин, Си Дзинпин, мюсюлманите и будните българи може да спасим света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    03 Окт 2023 10:41ч.

    Е, мюсюлманите се оказаха защитници и на християнските ценности! Кой да предположи?!... До къде го докара нечистоплътната джедър-либерастка нагло-саксонска измет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единствената измет сте вие рубладжиите и зеленочорапестите кумунизи мандраджии.

    03 Окт 2023 11:00ч.

    Западният свят носи факела на свободата, демокрацията и прогреса. Набийте си го в дървените чугунени москалски кунистически чутури при ръждивите сърпичукове и кървави петолъчища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шегаджия

    03 Окт 2023 11:12ч.

    Не мога да се меря по чувство за хумор с горния прославител на западналия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бах ма^а му 03 Окт 2023 11:00ч.

    03 Окт 2023 11:17ч.

    Направо се вижда как си възседнал дръжката на знаме със седемте цвята и размахваш юмруче!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    03 Окт 2023 12:44ч.

    Западният свят носи фекалиите на робството, дермокрацията и упадъка. Набийте си го в дървените чугунени сащисани, извратеняшки чутури при гнилоча на джендърската ви коолтура и кървавите доларови знаци и робовладелските ръждиви вериги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smopenue

    03 Окт 2023 10:55ч.

    Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------ https://min.lc/medbg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    03 Окт 2023 12:49ч.

    Сексуалното образование в подходяща форма и при строг контрол на съдържанието от ЛЕКАРИ е задължително. Задължително е. Даже повече ще кажа- здравното образование. Като лекар ви казвам- престъпно ниска е здравната култура в страни, които претендират за цивилизованост и просперитет. Престъпно ниска. Купища хора годишно ей така умират или получават хронични страдания само защото не са и чували за профилактика и редовни изследвания. Редовни означава веднъж в годината- ако няма медицински показания за друго. Конкретно за сексуалното образование. Хубаво е да погледнем истината в очите. И тая истина е нелицеприятна. Все повече спада възрастта за начало на полов живот. Какво предпочитате- децата ви да имат елементарна култура от лекар или никаква култура и много "идеи" от порното? Забелязвам и един особено противен момент в дискусиите по тази тема. На медицински форум във Франция скоро чух следната диващина: " Да има такива часове само за момичетата. Те забременяват, те да му мислят!" Ти да видиш. Какво "напредничаво" мислене. За протокола- нашите дъщери са получили здравната и сексуалната си култура вкъщи и достатъчно навреме. Още нещо за протокола. Според изследвания на ООН и УНИЦЕФ страните, в които има систематизирано и професионално провеждано здравно-сексуално образование са страните с най- малък процент сексуални посегателства срещу момичета и жени и страните с най- малко трайни и увреждащи гинекологични проблеми сред момичетата и младите жени. И извън протокола- това образование рязко намалява броя на нежаланите бременности и съответно- на абортите. Колкото до мюсюлманите в Белгия. Може ли някой, моля, НАСТОЯТЕЛНО да им напомни, че се намират в ХРИСТИЯНСКА държава в ЕВРОПА и не могат да налагат мракобесното си мислене и тъпоумната си женомразка религия на никого???!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ****

    03 Окт 2023 13:30ч.

    За протокола - вашите дъщери са получили ранно сексуално образование у дома и затова към двадесет годишната си възраст вече имат десетки полови партньори и в малкото им мозъчни клетки няма грам уважение към мъжете. В мъжете те виждат само донор на сперма и нищо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ****

    03 Окт 2023 13:36ч.

    Под "у дома' имах в предвид, че вие сте ги образовали (закърмили сте ги с жълтопаветни либерални ценност).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • християнство и култура - докъде стигнахме, мюсюлманите да ни припомнят елементарни неща

    03 Окт 2023 15:14ч.

    Заради такива стандартизирани наброски, препълнени с модерно-медицински прозападни клишета, децата ни са на тоя хал с псевдокултурната (халтурна) своя сексуалност. Не е нужно да бъдат приучавани невръстни деца на похот и блудство. Разберете го това като първо си отворите началните пасажи на книга Битие на Библията - подобно на грижливостта, с която мюсюлманите все още си отварят Свещения Коран. Ако искаме здраво общество и отговорни личности, нужно е да им осигуряваме правилна обхода и такива възгледи, които не опустошават личността, а я възвисяват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mbkvivigifuf

    03 Окт 2023 16:13ч.

    Хайде да не питаш само, че ако трябва да ти отговаряме, ще се хванеш за главата! Такива лустросани и евтини манипулатори като теб-под път и над път! Ако дъщерите ти ги учат да мастурбират в детската градина, друга песен ще пееш мазньо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм вярвал, че ще го кажа, но:

    03 Окт 2023 13:58ч.

    Добре, че са мюсюлманите! Че иначе прекалената толерастия ще ни погуби! Толерантността, уважаеми джендъри, е ВЗАИМЕН процес! А не избирателен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Християнин

    03 Окт 2023 21:02ч.

    Мюсюлманите искат джендърология само за християните. Те са "висша" раса и всички трябва да се съобразяват с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    03 Окт 2023 14:09ч.

    До "**** 03 Окт 2023 13:30ч"- " За протокола - вашите дъщери са получили ранно сексуално образование у дома и затова към двадесет годишната си възраст вече имат десетки полови партньори и в малкото им мозъчни клетки няма грам уважение към мъжете. В мъжете те виждат само донор на сперма и нищо друго." ДА НАРИЧАТЕ МОМИЧЕТАТА МИ К...И ПУБЛИЧНО САМО ПОКАЗВА ЩО ЗА "МЪЖ", "ЖЕНА" ИЛИ КАКВОТО ТАМ СТЕ! МЕН МОЖЕТЕ ДА НАРИЧАТЕ КАКТО ИСКАТЕ- НО НИТО ДУМА ЗА МОМИЧЕТАТА МИ ПОВЕЧЕ, ЖАЛЪК ТЪПАНАР!!! ЗА ПРОТОКОЛА- ЗА СИНОВЕТЕ МИ НЕЩО ЩЕ КАЖЕТЕ ЛИ ИЛИ ОЩЕ НЕ СТЕ ГО ИЗМИСЛИЛ!? Извън протокола. Не е Ваша работа броят на партньорите на дъщерите ми. Дори ако наистина е двуцифрено число за всяка от тях. Между другото, всяка от дъщерите ми вече е омъжена и майка- имат между едно и три деца. А Вашите? Ако изобщо имате деца и жена, която да Ви търпи, разбира се! “Също- всяка от дъщерите ми е с достатъчно солидно образование и работа, така че не берете кахър за мозъчните им клетки! Жалки отрепки. Как си позволявате да обиждате децата ми!? Ей, в тая България наистина е останал ГАДЕН МАТРЯЛ. И за Ваше сведение- уважението към МЪЖЕТЕ не е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на жените. Това уважение се печели. С поведение и отношение. Уважението на жените към мъжете- също. Жалък идиот. А може пък Вие да имате дъщеря с МНОГО партньори и това да Ви е болката в тоя живот, а. Кретен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Г-н "Доктор",

    03 Окт 2023 17:13ч.

    Силно се надявам да не сте наистина лекар, докато четох просташките Ви текстове. Бог да ни е на помощ, ако лекарите са с Вашите "култура и възпитание ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • възпитаният солиден и улегнал брюкселски господин с бежовия шлифер

    03 Окт 2023 14:11ч.

    с колегите по шлифер веднага сме готови да организираме практически уъркшоп за подрастващи в помощ на учебната програма и сексуалното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    03 Окт 2023 17:34ч.

    Това образование е изключително екологично-зелено, гарантира кастрация(духовна и физическа) на между 20% и 30% от децата, а когато се реализира напълно в сектите лъжливо наречени училища, този процент ще надхвърли 50!!! Да не говорим, че чрез храната, лекарствата и "културата", голяма част от младите хора са инфантилни и не зрели, не способни да формират здраво семейство и да родят и отглеждат деца! Абе хора как мислите ще се постигне нулев въглероден отпечатък до 2050?! Бустери бустери бустери, войни, болести и катаклизми(заради прекият контрол над климата- ГеоИженерство)! Някой знае ли че сме първенец на Европа по аборти?! А Знаете ли че в България над 200 000 хиляди двойки страдат от стерилитет и не могат о естествен начин да имат поколение?! А знаете ли че нивото на спермата която произвежда средно статистическият мъже е намалял с над 60%?! Защо българските политици не искат "дерогации" за това осакатяване което е причинено на хората?! Тези неща няма да се преподават в училище, от "добрите" доктори, да тези същите сектанти от пландемията, маскирани и навирили инжекциите с експерименталният мРНК инукулат... Скоро идват и камерите за самостоятелна евтаназия, като в Канада и Швейцария, така че вместо да се надявате на мохамедани, путин, джин пин, пускаш една монета като в кафе машина и заспиваш вечен сън, даже може да те излъжат преди това че ще живееш в раят на метавселената, където има всичко, и всеки може да бъде всичко! Жалка е ситуацията и дано се намеси Бог час по скоро, за да отърве човечеството от мъките, както е писано че ще стане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Палажението е зле

    03 Окт 2023 20:31ч.

    може да се каже. Ша четем Хамлета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    03 Окт 2023 21:37ч.

    Мюсулманите ще ни оправят, парадокс, а ? Или гротеска ? На практика, всяко вътрешно здраво общество е против измислените теории за пола... Само дано не е гротеска...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи