МВР засили полицейското присъствие в София заради масовите сбивания с мигранти

МВР засили полицейското присъствие в София заради масовите сбивания с мигранти

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Още от днес следобед е организирано засилено полицейско присъствие от служители на СДВР, които съвместно със свои колеги от Жандармерията ще патрулират в районите на централната градска част, съобщават от МВР.

Само за 24 часа: Три масови сбивания в София с участието на мигранти

Мобилни полицейски екипи ще осъществяват контрол на реда и на територията на кв. „Овча купел“ в района около Центъра за настаняване на бежанци.

ГЕРБ-СДС настоява за извънредно заседание за сигурността след случаите на насилие в София

Мерките са част от предприетите активни действия на полицията за предотвратяване на инциденти като случаите от последните дни, провокирали значителен обществен отзвук, се казва в съобщението.

По-рано днес от Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова асоциация на ресторантьорите – София – регионална структура на БХРА и Българската асоциация за туризъм настояват за спешни мерки и среща с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, кмета на София Васил Терзиев и директора на СДВР Любомир Николов във връзка с инцидента на бул. "Витоша“, при който мигранти извършиха насилие над български тийнейджъри.

"Обръщаме се към вас като представители на четирите най-големи организации, обединяващи сектора със заведения за хранене и развлечения в София.

Ние, както и всички наши членове, а вярваме и гражданите, сме изключително притеснени от тежкия инцидент, при който на бул. "Витоша“ мигранти нападнаха български тийнейджъри и извършиха срещу тях физическо насилие.

Въпреки че подобни случки сякаш започват да се смятат за нещо нормално в много от големите западноевропейски градове, ние ги считаме за недопустими в прекрасната ни столица!

До скоро България и София се считаха за сигурно и привлекателно място както за български, така и за чуждестранни туристи. И ние държим това да продължи да бъде така!

Сред редиците ни вече се чуват призиви за въвеждане на ред със собствени сили, ако държавата е неспособна да се справи. Ние все още вярваме на българските институции и се надяваме те да свършат работата си, за да не се налага да я вършим ние.

Във връзка с гореизложеното настояваме за спешна среща с наши представители и моментално предприемане на съответните мерки за предотвратяване на подобни инциденти“, пишат в отворено писмо от четирите организации.

Във връзка с последния инцидент от СДВР съобщават, че полицаи изясняват обстоятелствата около инцидент, възникнал вчера на бул. „Витоша" в София. Снощи, около 20 часа в полицията е получен сигнал за сбиване между младежи - български и чуждестранни граждани, съобщиха от МВР.

Изпратените полицейски екипи установили на място четири момчета. Те разказали, че малко по-рано били нападнати от група мъже. Изяснено е, че на единия е отнет мобилен телефон. Двама от пострадалите, на 19 години, са транспортирани в болнично заведение за преглед и по-късно освободени.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Продължават активните действия на полицията за установяване на извършителите.

Инцидентът стана около 21 часа в петък. Тогава няколко млади мъже са нападнали група студенти с гражданство от Великобритания, но с произход от Пакистан. Причината за нападението не е ясна. До късно снощи екипи на полицията в столицата са опитвали да издирват камери, които са заснели нападението. По-рано през вчерашния ден пък в социалните мрежи се появи видеоклип, на който пак на столичния бул. "Витоша" група чуждестранни младежи нападат две момчета и едно момиче.

Източници: NOVA, dnevnik.bg, dnes.bg, plovdiv24.bg

 

 

 

Коментари

  • Тяхното присъствие е бетер тяхното отсъствие

    09 Март 2024 17:10ч.

    Полза от тая полицшя няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • EsbeKIG

    09 Март 2024 17:28ч.

    not working

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Март 2024 18:21ч.

    Здравей ротацийо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Средства за защита

    09 Март 2024 18:32ч.

    Ротацията да ни отпусне пари за спрейове и хладни оръжия като ни насади на тези пачи яйца !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пончо

    09 Март 2024 18:41ч.

    Спасението е в граждански отряди организирани с хладно оръжие/ЛОПАТИ,БУХАЛКИ/ и като се видят мигранти на улицата само бой. Да не смеят да напуснат общежитията. Това е спасението. Добра работа могат да свършат футболните фенове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Структури

    09 Март 2024 21:50ч.

    по места? Има ли? Кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стуичани !

    09 Март 2024 17:22ч.

    Искахте Шенген. Имате го ! Тази екстра върви със Шенген.😎

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 09 Март 2024 17:22ч. Искахте Шенген. Имате го ! Тази екстра върви със Шенген.😎

    09 Март 2024 17:54ч.

    Искахте Шенген. Имате го ! Тази екстра върви със Шенген.😎 - Денков

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жъртопаветната джамахирия да се отдели в отделна държава

    09 Март 2024 17:32ч.

    България да организира граничен контрол за влизане в нея ат Софияндурия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    09 Март 2024 17:36ч.

    Честит Шенген! Полицята даже и да иска не може да опази цяла България: справка Европа. Защо никое БГ от столицата не ходи да превантира на летището? Всеки ден идат нову, агресивни, най-мръсната пяна, повечето с боен опит. Ще ви е**т наред!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Март 2024 18:22ч.

    Обществената безопасност начело с Никола Гешев е успяла !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Март 2024 22:08ч.

    Българи и най-вече софиянци-жълтопаетници ЧЕСТИТО! Вече сте истински европейци! И там е така-емигрантите властват необезпокоявани, като им осигуряват храна, пари, послон, безплатем транспорт и даже им разрешават да упражняват техните традициони изнасилвания на жени и деца! Още веднъж да ви честитя, защото вие успяхте да влезете във възушнокапковия Шенген! Така ви се полага, като не гласувате за патриотични партии и вярвате на средствата за масова дезИнформация начело с Нова-ЦРУ-ТВ, БТВ, Канал 1 и другите сороспийски телевизии, които се финансират от чужди държави и Посолства (в случая с Канал 1 и БНР официалното финансиране е с наши пар, а вътре служителите и най-вече шефовете са все грантаджии от НПО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Che

    09 Март 2024 22:32ч.

    Абсолютно е необходим нов, актуализиран и осъвременен закон за борба с разбойничеството/Ало измами, корупция, източване на ДДС, битова и бежанска престъпност, предателства спрямо държавата/ , както са го направили Стамболов и Стамболийски- за 4 месеца си решаваме проблема!Да се знае, тогава няма ЕС, няма посолства, става въпрос за оцеляването на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Март 2024 17:42ч.

    Явно някой иска да ескалира напрежение! Сбиването било между българи и СТУДЕНТИ пакистанци! Британски граждани. Чужденци, но напълно редовно пребиваващи в България. Нищо общо с мигранти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    09 Март 2024 17:46ч.

    Сапунерката, жирафа и мигрантите ескалират положението. Без тези такива проблеми НЯМА. Не ни занимавай със "студенти".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva e

    09 Март 2024 18:03ч.

    българомразец, русофоб и антихристиянин. Отдавна е под наблюдение, вече е пределно ясен. Сега пак оправдава гнусните мигри, които нападат българи, защото били "редовно пребиваващи в България". Той е предател. Нали знаете какво заслужават предателите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що бе?

    09 Март 2024 18:21ч.

    Сега поне стана ясно как разни виви ще воюват с руснаците. Цяла Витошка пълна с вивита мимита, само три момченца се хванали да бранят момичето. Нищо не става от жълтопаветната сган и другите столични селяндуре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до viva

    09 Март 2024 18:40ч.

    То така се започна и в Германия , Франция и др. страни - първо замитане под килима, второ - никакво преследване на гостите , трето - някой друг , нещо друго и т.н е виновен , но не и те . И всичко това до момента когато видяха ,че няма оправия и ни ги натресоха тук. Нали те си ги поканиха и Меркел заяви " Ние ща се справим". Защо трябва да са тук с обяснението ,че ние сме първата страна в която са дошли. Да прехвърчат през България ли и да отидат на Запад където им е меракът и откъдето им е поканата ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До viva:

    09 Март 2024 19:22ч.

    Абе боклук, ти чувал ли си български студенти в Германия, Франция, Великобритания, САЩ или Канада някога да са ходили на тълпи с железни колове и да се бият там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво МВР?

    09 Март 2024 17:49ч.

    МВР най-много да раздават още на летището на мигрантите нож или на по хилавите - газов пистолет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А за нас какво ?

    09 Март 2024 18:43ч.

    МвР да раздаде и на нас оръжия. Те са бойци , а ние обикновените граждани и нямаме опит за подобни схватки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    09 Март 2024 17:51ч.

    И пак-бриъански граждани , студенти. Трудно е да ги вкараш в графа " мигранти".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    09 Март 2024 18:02ч.

    Британски студенти от Пакистан, смеееехххххххх

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боцман

    09 Март 2024 18:04ч.

    Led Zeppelin - Immigrant song

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Март 2024 18:15ч.

    Така се отвлича вниманието от важните неща...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    09 Март 2024 18:21ч.

    Кви МВРта ви гонят.Решението е просто,самоорганизация и действие.Тия си мислят,че това им е изнежената Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Март 2024 18:22ч.

    Във фен клуба не четат! Те са се родили научени и тайни за тях нямат. Но, за всеки случай: https://news.bg/regions/prebiha-studenti-ot-pakistan-v-sofiya.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фен клуб България

    09 Март 2024 18:50ч.

    Фен клубът не ти е явно в тази страна. Вземай аптечката и бягай да превързваш разни английски пакистанци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Март 2024 19:05ч.

    "Във фен клуба", в който явно ти членуваш, и спускат опорки, не знаете максимата "Умните се учат от чуждите грешки, глупавите от своите собствени, а идиотите не се учат нито от своите, нито от чуждите грешки". Тук "фен клуб" няма, а има хора, които се учат от чуждите грешки и помнят Кьолн: "New Year's Eve in Cologne: 5 years after the mass assaults" - "1210 criminal complaints were made, 511 of them involving sexual assaults. Rape or attempted rape accounted for 28 complaints. Similar scenes occurred in other German cities including Hamburg, Frankfurt am Main and Hanover" https://www.dw.com/en/new-years-eve-in-cologne-5-years-after-the-mass-assaults/a-56073007 Но урокът не е научен: "Ten men, mostly Syrian refugees, have been found guilty over the gang rape of a woman outside a German nightclub" - https://www.bbc.com/news/world-europe-53517022 За Стокхолм и Швеция, които бяха остров на безопасността, питай "The Guardian" - https://www.theguardian.com/world/2023/nov/30/how-gang-violence-took-hold-of-sweden-in-five-charts Сигурно у вашия "фен клуб" нямате дъщери, съпруги, майки и т.н., които да плащат заради вашата фенщина и слепота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти бе , шимпанзе

    09 Март 2024 21:07ч.

    Нали си милиционер ? Нали се бараш Симеоновец ? Що щеш във форумите, а не си на улицата да опазваш реда и спокойствието ? Смотан трол. Паразит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците са тъпи...

    09 Март 2024 19:45ч.

    Все още си мислят, че са недосегаеми. Хора с по промити мозъци от тях няма. Ако пострадат вината ще си е тяхна, но явно европейците са по тъпи след като им се връзват. Тъй нареченото нато ще направи някоя простотия и някоя европейска страна ще пострада заради глупостта си.А след това нещата могат да ескалират и няма да има връщане назад. И всичко това заради тъпи американски задници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-вероятните са ясни

    09 Март 2024 21:07ч.

    ингилизите или шляхтата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денкова и Габриелова олабиха притока на боклуци

    09 Март 2024 19:48ч.

    Сега МВР щяло да засилва полицейското присъствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така става навсякъде, където отиде Кевин Мъртън

    09 Март 2024 21:41ч.

    В Хаити в момента има хаос и насилие между въоръжени от САЩ банди, хората са отчаяни от живота си, протестират и нападат президентския дворец. По-добре да изгоним Кевин Мъртън, вместо да се избиваме помежду си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • биби

    09 Март 2024 21:57ч.

    Не очаквайте от еничарската полиция да защитава българите и българките. Те са там, за да пазят бъдещия електорат на тези, които се изгавриха с България, като сключиха сделка за задника си, срещу задниците на вашите жени. Честит 8 март на патерица на всички софиянки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • East Virginia

    09 Март 2024 21:58ч.

    Защо изобщо допускате тези говеда в България ? Българската земя не търпи този вид чужденци. Китайците поне могат да се интегрират на българска земя , но разните паки, афгани или диваци просто не са на същата честота. Ама нищо , ще ви гледаме сеирите и гърчовете .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милчо

    09 Март 2024 22:03ч.

    Те се интегрират у нас,колкото наште(примерно) в Германия.Не сте наблюдавали българи в Мюнхен или Хага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милчо

    09 Март 2024 21:58ч.

    Два дни чета внимателно и не мога да разбера-пакистанчетата ли бият наште,или наште тях.Струва ми се,че и на полицията още не и е ясно.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Архар

    09 Март 2024 22:01ч.

    Всеки 2-ри отслужил военна служба и навършил 50 години българин е психиатрично освидетелстван,напрактика "един файтон психиатри" ликвидираха военният резерв на Република България...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянец

    09 Март 2024 22:15ч.

    Вместо да пратят няколко полицая да патрулират, трябва незабавно да изгонят всички мигранти от България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    09 Март 2024 22:42ч.

    Кефи ме да сте расисти, керата? Вроросортни европейци оспорват арийци ли са пакистанците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лиров

    09 Март 2024 23:55ч.

    Да се разреши незабавно притежанието на късо нарезно оръжие от всеки пълнолетен не освидетелстван българин, за да прилага сам защитата на живота, здравето и собствеността си гарантирано по конституция, а не ченгетата да отказват разрешение с "недоказана необходимост"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    10 Март 2024 0:03ч.

    Ти си го носи под якето пък какво иска да разрешава и забранява сглобката си е техен проблем. Твоята сигурност си зависи изцяло от тебе, а не от фалшиви "правителства".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една българка

    10 Март 2024 6:57ч.

    ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЗИМА МЕРКИ СРЕЩУ НЕЩО ,КОЕТО ТО САМОТО НИ Е ИНСЦЕНИРАЛО. ПРОДЪЛЖАВАТ С ПОСТАНОВКИТЕ.ХОРА,СЪБУДЕТЕ СЕ.ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е ЛИНЧ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ СТРУКТУРИ,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи