МВР: Столична община не изпълнява решението на съда за движението в центъра, това е престъпление по НК

МВР: Столична община не изпълнява решението на съда за движението в центъра, това е престъпление по НК

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

Още в понеделник МВР изготви нареждане, с което разпорежда да бъде изпълнено решението на ВАС – да спре въвеждането на новата организация на движение в центъра на София. Искаме и да се обезопасят всички поставени елементи, а срокът беше до днес. Тук нищо не се случва.

Санкцията е от 2000 до 7000 лв., както и евентуален сигнал до Прокуратурата за неизпълнение на съдебно решение, което е престъпление по Наказателния кодекс.

Пуснахме и сигнал до кмета Васил Терзиев, с което го уведомяваме, че тук са извършени незаконни действия.

Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който инспектира участъка в центъра на София, където организацията на движението беше променена.

Припомняме, че Върховният административен съд спря намеренията на СОС, а полицията поиска от кмета първо да обезопаси района, но и да върне старата маркировка.

„Всичко това, което се случи в центъра на София, по никакъв начин не беше съгласувано с „Пътна полиция” към СДВР”, категоричен беше Стоянов.

Вътрешният министър коментира и други теми от компетенцията на МВР. Той посочи, че ведомството иска вдигане на глобите, за да се спре войната по пътищата.

В друго писмо, изпратено до кмета на София Васил Терзиев, се твърди, че положената към момента нова маркировка, знаци и съоръжения не са изградени спрямо законодателството в България.

„Още преди няколко месеца казах ясно, че всичко това, което се случва в центъра на София, по никакъв начин не е съгласувано с отдел „Пътна полиция“ към СДВР. Това, че представител на „Пътна полиция“ е присъствал на Комисията по транспорт, на която е една голяма говорилня и се говори за много проекти, по никакъв начин не означава, че в рамките на три минути това, което прави Столична община, е съгласувано“, обясни Стоянов.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Пуснахме и сигнал до кмета...

    27 Юни 2024 14:05ч.

    Сигнал... Сигнал?!?! Тоя що не сте го арестували още?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Юни 2024 16:33ч.

    МВР срещу ДС ! В нашенската скапана съдебна система безобразията избуяват от чакане !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    27 Юни 2024 14:29ч.

    Арестувайте го този така нар. кмет, който довърши София!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    27 Юни 2024 16:04ч.

    "Осмото джудже" се грижи за САЩ, не за РБ. За какво ни е изпълняващ такава длъжност? Вън и при Бай Ставри, ако има воля. Все от някой "голям" от тримата, трябва да се започне, за да имат страх тези по-надолу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи