МВнР сформира кризисен щаб, който следи ситуацията в Украйна

МВнР сформира кризисен щаб, който следи ситуацията в Украйна

 

По указания на министъра на външните работи Теодора Генчовска е сформиран кризисен щаб, който ежеминутно следи ситуацията в и около Украйна и ако има ескалация на напрежението, ние сме в готовност да приведем в действие протокола по евакуация. Това каза за БТА директорът на дирекция "Пресцентър" на Министерството на външните работи Митко Димитров.

 

Засега нито в дипломатическата ни мисия в Украйна, нито в централното ръководство на МВнР има искане за евакуация на наши сънародници. "Около 40 души са се регистрирали чрез интернет платформата на МВнР чрез актуални телефонни данни, както и къде точно като локация се намират в Украйна, за да можем при евентуална евакуация да имаме директен контакт с тях", съобщи още директорът на пресслужбата на външно министерство.

 

Вчера ние се присъединихме към декларацията на ЕС - дипломатическите ни мисии няма да затварят, продължаваме да подкрепяме териториалната цялост на Украйна, каза той.

 

МВнР приканва българските граждани, които се намират на територията на Украйна, да предприемат мерки за напускане на страната с наличните към момента транспортни средства. 

 

 

Коментари

  • Следи я

    13 Фев 2022 19:07ч.

    през гугъл

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАЙ ГЕНЧО

    14 Фев 2022 9:03ч.

    БРАВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи