МВнР на Северна Македония осъди освиркването на български химн

МВнР на Северна Македония осъди освиркването на български химн

Министерството на външните работи ва Република Северна Македония осъжда говора на омразата по време на футболния мач с България. Спортните събития представляват най-висок израз на принципите на честна игра, взаимна почит и надпревара в спортен дух.

Злоупотребата с тези принципи за разпространение на омраза и нетърпимост представлява нарушение на замисъла на тези събития. Северна Македония и България ще продължат и занапред да работят за развитие на двустранните отношения, като страни-членки на НАТО, бъдещи партньори в ЕС и преди всичко добри съседи, съобщават от МВнР на Република Северна Македония.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

 • Схемата

  27 Sep 2022 12:46ч.

  За времето на водене на преговори с вардарските идиоти, залата на ЕП и помещенията на ЕК да се озвучават задължително със следния звуков фон: https://bntnews.bg/news/himnat-na-balgariya-beshe-osvirkan-v-nachaloto-na-macha-s-rsm-v-skopie-video-1208634news.html И вие никога не забравяйте, как мръсният западноевропейски и брюкселски боклук стъпка страна членка заради чужд геостартег. интерес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СТАР

  27 Sep 2022 12:48ч.

  Моля, нека престанем да наричаме населяващите Югозападна България "македонци". Те дори не са и "северомакедонци", а най-прости РСМ-ейци. Ако на някой все още не му е ясно какво става в бившата Съветска социалистическа република Украйна, то нека по-вниманелно се ориентира в истерията в бившата Югославска социалистическа република Македония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  27 Sep 2022 12:54ч.

  Поздрави за българския национален отбор по футбол! Момчета, стягайте се, и не на 4-о, а на първо място в света съвсем скоро! Не се сърдете на македонските българи (много), кой знае как са им повлияли! ОБЕДИНЕНИ БАЛКАНИ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  27 Sep 2022 13:12ч.

  Аз им се чудя на северняците, може ли да освиквате на стадион, който носи името на един толкова скромен и възпитан човек като Тоше Проески, който с таланта и добротата си създаваше доброто име на Северна Македония. А външното им най-лицемерно осъжда. Със сигурност са очаквали такива прояви и вътрешното им министерство просто е трябвало да си свърши работата. София на крокодилски сълзи не вярва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан д-р Чолаков

  27 Sep 2022 17:21ч.

  Имаше много полиция и МВР на БЮРМ си свърши работата, но освиркването на българския химн не могат да предотвратят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София на крокодилски сълзи не вярва.

  27 Sep 2022 14:37ч.

  Само изпълнява безпрекословно, квото кажат големците от Брюксел и стопаните на Козяк

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Галицин

  27 Sep 2022 15:22ч.

  Умопомречени индивиди/полуидеоти/!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи